自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

馬拉雞 發表於 17-12-15 15:55
你用緊HKBN $120/月, 100M+wif 咁貴?!
我用緊HKBN$128/月(私樓) 500M + WIFI + TV Super + 寬頻電話 + ...
係呀, 之前仲貴..好似 $148...你好平喎...我要同佢拉鋸吓先

男爵府

babytai 發表於 17-12-15 16:57
係呀, 之前仲貴..好似 $148...你好平喎...我要同佢拉鋸吓先

依家和記3家居寬頻最平36個月約$119 / 24個月約$169 (睇地點)~ 500M + 免費24個月myTV super + 戶外WiFi + 免費12個月4.5G流動通訊服務 + 免費安裝

子爵府

馬拉雞 發表於 17-12-15 17:50
依家和記3家居寬頻最平36個月約$119 / 24個月約$169 (睇地點)~ 500M + 免費24個月myTV super + 戶外WiFi + ...

但啲人話3 唔好嘛,我又懶得搞咁多嘢,最好佢肯減比我,唔洗煩

大宅

回覆樓主:

今朝啱啱hkbn cs誠意邀請續約 ,1000m 家居電話組合 mytv super IDD0030 鴻福堂100元 24個月$188 私樓價
我仲有1x日滿約,費事再格價,續了合約

珍珠宮

daughterma 發表於 17-12-15 14:26
請問有100m, 有1000m, 係咩黎?我好似係100m, 但都要咁貴,係咪揾苯

其實有幾多人用盡1000m

大宅

回覆樓主

我用緊香港寬頻$135,下年5月到約已經打電話叫續約要$229. 行過屋企附近有街邊檔有線寬頻$199簽36月約送18月200M回贈$600安裝費。
請問有無用開有線jm得唔?有無其他平選擇?其實用幾年香港寛頻100M都夠用,不過加成$100得100M唔掋!

伯爵府

HiPP勳章(2)

youhello507 發表於 17-12-14 18:06
3 會斷線,一個月可以十次

我諗完約會轉返 hkbn

我hkbn 5mins斷10次

禁止訪問

伯爵府

HiPP勳章(2)

回覆樓主:

但pccw要安裝費600

大宅

fishfishbi 發表於 17-12-14 21:41
唔好中計 我有朋友喺入面做 佢哋話最後一個月續約先係最平( 除非到時周圍都加價)
...

呢樣係真
我次次都拖到最後一個月先續,由9月$2xx, 我一直唔續,佢每次打黎都會平左,試過$17x, $15x, 而家最新offer去到$121.5,越近due day越平,我仲未續,反正我仲有1個月時間去等

男爵府

回覆樓主:

佢地都兇我話如果唔續約,叫我今個月内要交返部解碼器返總部,否則會另收費,我話我份約2018年5月才完,點解要今個月交?當初簽約寫明包埋,而家份約跟本末完,之後佢先話,哦,咁你記住完約前一個月交返部解碼器。
班職員態度差到離哂譜

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我2月尾到期, offer 價每月不斷下降, 由前幾個月hkd2xx, 降到$15X

男爵府

daughterma 發表於 17-12-14 16:02
用緊香港寬x, 4月到期,咁快就追我續約 比個offer又貴,如果唔用佢,請問仲有咩其他選擇 :quest ...
3HK --- 500M光纖+12個月4.5G流動通訊服務+24個月MyTV Super+戶外WIFI+免費安裝 $119/月 (36個月合約)

大宅

回覆樓主

我都係用香x寬頻,佢地又係打俾我,會有好offer,平左大嗱嗱10蚊,我無睬佢,佢猛話我係特選客戶,已係好好嘅offer。又話平,又話送My Xx Super,我話我唔睇電視,唔要機頂盒平啲有無,佢又loop一次

我直接話佢知我都係做sales我知㗎啦,繼續loop。我終於忍唔住同佢講話我諗吓先,佢話下星期再打俾我。終於逼我去啲街霸度問,之後揾到pxxw ,24個+6個月,平一半。好在無睬佢

男爵府

kammielee 發表於 17-12-23 22:15
我用緊香港寬頻$135,下年5月到約已經打電話叫續約要$229. 行過屋企附近有街邊檔有線寬頻$199簽36月約送18 ...

3HK --- 500M光纖+12個月4.5G流動通訊服務+24個月MyTV Super+戶外WIFI+免費安裝 $119/月 (36個月合約)

大宅

馬拉雞 發表於 17-12-23 23:46
...

Thanks

大宅

馬拉雞 發表於 17-12-15 15:55
你用緊HKBN $120/月, 100M+wif 咁貴?!
我用緊HKBN$128/月(私樓) 500M + WIFI + TV Super + 寬頻電話 + ...

你真係好平,我用緊168 , 100m
打黎話178
同我講10蚊咋喎,我叫佢比返我

大宅

winnielaha 發表於 17-12-23 22:29
有無用router
有的話建議轉pccw
上次接駁個師傅話,之前用開hkbn?咁無問題,照lan線插返去router就得,唔 ...

really ? 唔洗重新博線 ?

大宅

灝灝媽咪 發表於 17-12-23 22:52
呢樣係真
我次次都拖到最後一個月先續,由9月$2xx, 我一直唔續,佢每次打黎都會平左,試過$17x, $15x, 而 ...

咁你有無send cut form 呀 ?

大宅

牛油好油 發表於 17-12-25 15:01
咁你有無send cut form 呀 ?

無send, 但我一直唔renew, 佢就keep住send新offer, 越黎越平(emoji)

首頁

尾頁

跳至