親子旅遊

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

請問上海迪士尼好玩嗎? 要玩一日定兩日呢? 有冇交通方便的上海酒店可推介? 謝謝!

大宅

請問有冇jm可以俾啲意見呢? 有冇酒店可以推介呢? 唔該晒!

男爵府

剛去完, 大過香港迪迪尼約1倍, 建議只玩香港無的遊戲, 如果唔係假期應該夠時間1日玩晒, 我地12月29號8點入, 玩左7個遊戲, 其中2個玩左2次, 睇左巡遊, 2場show, 約7點幾離開去小鎮食飯, 無睇煙花。重點一入場要睇下小矮人過山車同飛越地平線邊樣少人排隊玩左先另一樣在玩前取FP, 因為呢2樣最多人排同FP最快派完, 我點日8點15分取FP飛越地平線已經取到18:50, 玩完過山車再睇已經取完, 下午排隊玩的話長期keep 住150分鐘上
我地無玩極速光輪, 呢個都係大熱, 睇你地想玩咩好好計劃吧! 我覺得如非大時大節不需2日飛

男爵府

酒店我地出迪士尼後住3晚靜安鉑爾曼酒店, 地點就在1號線上海火車站4號出口一上來就到, 附近超多商店食店。酒店感覺高級乾淨, 但我訂左雙床房感覺床偏小, 一大一小瞓會好迫, 我地用埋佢張貴妃椅舖棉被當床俾我細仔瞓, 佢大約高110CM, 大女就同我迫埋一床, 我地瘦, 尚算OK。我見對面大床房張床就應該夠2個大人加一個小童瞓
價錢好抵, 我在booking.com特價時訂, 連稅大約500人仔一晚

別墅

回覆樓主:

我地玩咗兩日。星期四同星期五。星期四整天都唔係好多人,星期五就好快好多人。我地星期四玩,星期五就睇 show 多。佢有時成8am 就開。當然愈早愈好,但要早到先得。我地玩得幾開心。好大又多野玩過香港。

cadencetse    發表於 18-1-4 09:14
cadencetse    發表於 18-1-4 09:14

男爵府

我覺得係因為香港迪士尼已經玩厭了, 所以覺得上海迪士尼的遊戲新鮮好玩D, 但佢新D用的技術當然又先進D, 感覺比香港迪士尼好玩好正常!

大宅

cadencetse 發表於 18-1-3 12:24
剛去完, 大過香港迪迪尼約1倍, 建議只玩香港無的遊戲, 如果唔係假期應該夠時間1日玩晒, 我地12月29號8點入, ...
明白,謝謝你的建議,我要計劃下行程先,因為真係冇乜idea

大宅

cadencetse 發表於 18-1-3 12:29
酒店我地出迪士尼後住3晚靜安鉑爾曼酒店, 地點就在1號線上海火車站4號出口一上來就到, 附近超多商店食店。 ...
明白,請問1間房是不是可住4人的呢? 酒店位置交通方便嗎? 謝謝你的介紹!

大宅

08BB 發表於 18-1-3 19:21
我地玩咗兩日。星期四同星期五。星期四整天都唔係好多人,星期五就好快好多人。我地星期四玩,星期五就睇 s ...
嘩,要取快証就要好早入場喎,我哋諗住星期六去,咁咪一定好多人? 謝謝你的分享!

大宅

cadencetse 發表於 18-1-4 09:23
我覺得係因為香港迪士尼已經玩厭了, 所以覺得上海迪士尼的遊戲新鮮好玩D, 但佢新D用的技術當然又先進D, 感 ...
請問上海迪士尼的䄮序怎樣呢? 排隊會混亂嗎? 因為我們都有老有少去的,驚好多推撞呢~

男爵府

回覆 natalielee 的帖子

如果你坐地鐵為主交通非常方便, 因地鐵站一上來就到我地係一家4口住一房, 基本上全中國酒店都可以一家住一間房, 因為內地人全部都係咁做, 只係你怕唔怕迫, 亦可以加錢加床

男爵府

如果你假日去(星期六日),真係要一開門就入, 因為熱門FP好快派晒(中午前甚至開門1小時內), 如果無FP熱門遊戲往往要排個幾甚至2個幾鐘
樂園內秩序比我想像中好, 無咩人打尖或推撞, 尚算守規(個別大媽除外), 如果你接受到香港迪士尼情況上海迪士尼其實都差不多, 甚至我覺得打尖推撞情況仲少左(可能我好彩)
不過有樣野我覺得幾討厭, 係場內場外都不停有小販向遊客賣紀念品, 無論公園內行緊, 排緊隊都有小販在當中穿插兜售, 突然就有人走埋來問你要不要買, 可能人數太多, 樂園職員似乎管不到, 呢樣我覺得上海迪士尼真係要諗辦法改善。

男爵府

cadencetse 發表於 18-1-4 09:23
我覺得係因為香港迪士尼已經玩厭了, 所以覺得上海迪士尼的遊戲新鮮好玩D, 但佢新D用的技術當然又先進D, 感 ...

我感覺都是這樣,一個妳對了咁多年的地方,咩都悶啦,一個又新又大,玩科技,感覺當然好唔同,大家各有特色

別墅

natalielee 發表於 18-1-4 10:31
嘩,要取快証就要好早入場喎,我哋諗住星期六去,咁咪一定好多人? 謝謝你的分享! ...

我用app 攞 fp. 好方便。香港嗰個我唔係成日去。上海又大又多新野,同埋始終係迪士尼,所以感覺良好。
至於兜售嘢,我覺得佢哋啲人好犀利,簡直無孔不入! 不過唔理佢哋又唔係好煩到我。排隊 ok. 廁所 ok!

大宅

cadencetse 發表於 18-1-4 11:27

如果你坐地鐵為主交通非常方便, 因地鐵站一上來就到我地係一家4口住一房, 基本上 ...
明白,謝謝你的寶貴意見呀!我睇下間酒店先~

大宅

cadencetse 發表於 18-1-4 11:36

如果你假日去(星期六日),真係要一開門就入, 因為熱門FP好快派晒(中午前甚至開門1 ...
嘩,開門一小時就派晒? 好誇張呀!除咗玩之外,請問同迪士尼朋友影相耐唔耐呢? 好感謝你的分享呀!

大宅

herman-mame 發表於 18-1-4 12:45
我感覺都是這樣,一個妳對了咁多年的地方,咩都悶啦,一個又新又大,玩科技,感覺當然好唔同,大家各有特 ...
明白,謝謝,一直都對上海迪士尼有陰影唔敢去呢

大宅

08BB 發表於 18-1-4 13:09
我用app 攞 fp. 好方便。香港嗰個我唔係成日去。上海又大又多新野,同埋始終係迪士尼,所以感覺良好。
至 ...
哦,可以用apps攞fp的嗎? 不用去到部機排隊的? 謝謝你分享園中的情況呀!

男爵府

natalielee 發表於 18-1-4 13:58
明白,謝謝,一直都對上海迪士尼有陰影唔敢去呢

現大陸環境和人都改變了好多,冇了上海世博的恐怖排隊打尖、垃圾隨街掉、隨街柯問題啦,而上海迪士尼我去了兩次,整體是Ok的,在大陸最緊要拖實小朋友,在火車站、交通站人多地方小心銀包就安全

男爵府

係呀, 咁會方便好多, 但都要入左場先做到, 未入場攞唔到

首頁
12345...10

尾頁

跳至