自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

到!
唔同名..睇唔慣

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

陽陽俾所謂既養父刻薄:;pppp:

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

我來啦.....

不過要准時放工, 明天見
生日月, 開心過

侯爵府

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

TangTang 早晨呀!!

原帖由 TangTang 於 09-3-3 09:02 發表

侯爵府

環保接龍勳章

原帖由 bobo 於 09-3-2 15:16 發表

咁你都要等 sat 先可以試架啦, 買定 d 現成o既試機囉, 雞翼快靚正, 多多岩岩先搵人send 左廚寶同煎碟比我, 比我想像中薄身同細

早晨ar~~~~~

bobo

廚寶我會睇定d先買

侯爵府

環保接龍勳章

cc

如果你諗住帶cc仔去大漁(鐵板餐), 最好提前訂位, 我Sat晚八點半去福民地鐵站個間,仲有好多人等位. 後來問過系分2轉, 6點半至八點半, 第二輪8點半到12點.  

水晶宮

各位早 !

昨日放工見到"好上好"有蕎菜買, 買咗一扎返屋企. 同老公傾來唔知點煮, 佢話買豬脷來炒. 今朝我上网睇, 揾到酸蕎頭的制法, CC: 你去睇睇, 我又想整酸蕎頭啦. 但係唔使加水了掛, 去買返支米醋加少少糖, 就OK啦, 你哋點睇 ?

http://cklife1022.mysinablog.com ... p;articleId=1058607
生日月, 開心過

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

sharon 真係唔該晒你提醒我!!

咁佢又真係幾好生意呀!! 我見佢都好積極, 香港既飲食雜誌佢都有賣廣告!!

原帖由 sharonchoi 於 09-3-3 09:44 發表
cc

如果你諗住帶cc仔去大漁(鐵板餐), 最好提前訂位, 我Sat晚八點半去福民地鐵站個間,仲有好多人等位. 後來問過系分2轉, 6點半至八點半, 第二輪8點半到12點.   ...

水晶宮

JJA : 昨日我第一次用帶子咸魚醬炒密糖豆, 點知失敗啦 因honey bean我用水灼先, 但我佬未返, 我就諗住用熱水焗少少時時, 點時一焗就變晒色.
生日月, 開心過

水晶宮

Tang Tang,我屋企部腦總于返屋企啦.
生日月, 開心過

侯爵府

環保接龍勳章

原帖由 cc0524 於 09-3-3 09:54 發表
sharon 真係唔該晒你提醒我!!

咁佢又真係幾好生意呀!! 我見佢都好積極, 香港既飲食雜誌佢都有賣廣告!!

cc,

我地第二晚去中信城市廣場個間大漁, 第一場雖然話由6點半開始, 我地5點幾打佐電話問, 話第一轉其實都開始佐, 我地5點半入去, 圍住鐵板爐三張枱, 每張都己經坐佐一半人. 我都就揀坐出面餐

侯爵府

我都like食蕎頭但唔知係邊有蕎菜賣
原帖由 雪文 於 09-3-3 09:52 發表
各位早 !

昨日放工見到"好上好"有蕎菜買, 買咗一扎返屋企. 同老公傾來唔知點煮, 佢話買豬脷來炒. 今朝我上网睇, 揾到酸蕎頭的制法, CC: 你去睇睇, 我又想整酸蕎頭啦. 但係唔使加水了掛, 去買返支米醋加少少糖, ...

侯爵府

cc, 我今日早過你呀
原帖由 cc0524 於 09-3-3 09:04 發表
TangTang 早晨呀!!

水晶宮

我諗我唔會整蕎頭啦, 我浸蒜頭醋都係為左佢既藥用功能, 唔係為左真係想食.

原帖由 雪文 於 09-3-3 09:52 發表
各位早 !

昨日放工見到"好上好"有蕎菜買, 買咗一扎返屋企. 同老公傾來唔知點煮, 佢話買豬脷來炒. 今朝我上网睇, 揾到酸蕎頭的制法, CC: 你去睇睇, 我又想整酸蕎頭啦. 但係唔使加水了掛, 去買返支米醋加少少糖, ...

侯爵府

咁咪好囉 我都估你應該好快有腦用, 因為你仔做功課都要用嘛
原帖由 雪文 於 09-3-3 09:56 發表
Tang Tang,我屋企部腦總于返屋企啦.

水晶宮

咁你今次食有咩 commend 呀??

原帖由 sharonchoi 於 09-3-3 10:13 發表

cc,

我地第二晚去中信城市廣場個間大漁, 第一場雖然話由6點半開始, 我地5點幾打佐電話問, 話第一轉其實都開始佐, 我地5點半入去, 圍住鐵板爐三張枱, 每張都己經坐佐一半人. 我都就揀坐出面餐 ...

大宅

我黎報到喇!

大宅

bk又無晒啲公仔!

大宅

sharon

你決定買唔買部光波爐呀?
如果你買,可唔可以話我知?
因為我唸緊好唔好托你買個廚寶呀!
thx!

首頁

尾頁

跳至