自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

亞女又要配眼鏡,之前係polyvision配,又要驗眼$400,配眼鏡$900,加埋$1300,半年再去follow up,又收$200,再配過副,又收$930,加埋又$1130,隔左半年而家度數又好似唔啱,再去驗眼又話收$400(每年一次滴眼藥水驗)重未計配眼鏡。經濟唔好,真係好赤,有冇d 冇咁貴,但又配得準o既呢?我聽人講小朋友細,唔係度度都可以驗得準,究竟係咪?其實又駛唔駛年年都滴眼藥水驗查瞳孔?

男爵府

畀面勳章

我都想知邊度配小朋友眼鏡平又信得過!!
thanks!!

公爵府

眼鏡88, 您信嗎? $388全包.

我小朋友第1次驗$120和配$600係香港盲人輔導會.
第2次驗$130都係香港盲人輔導會, 不過d 款唔啱 + 服務麻麻, 於是拎住張驗眼紙去了眼鏡88再驗和配$388.

複式洋房

回覆 # 的文章

你個小朋友幾大?我個女六歲(即舊年)我去88問過佢話小朋友太細,係佢介紹我去poly配o既.

大宅

我個女都係去88配眼鏡,因為平d,
不過真係要半年就要驗一次,因為
度數次次唔同架!

男爵府

驗眼就去盲人輔導會啦,好平,$110.係眼科醫生同你驗.好仔細地驗.我無配過眼鏡唔知要幾錢.
原帖由 mini 於 09-3-2 18:53 發表
亞女又要配眼鏡,之前係polyvision配,又要驗眼$400,配眼鏡$900,加埋$1300,半年再去follow up,又收$200,再配過副,又收$930,加埋又$1130,隔左半年而家度數又好似唔啱,再去驗眼又話收$400(每年一次滴眼藥水驗)重未計配眼 ...

公爵府

我小朋友 4.5歲.
我小朋友係香港盲人輔導會驗完眼拎住張驗眼紙去了眼鏡88再驗和配.

原帖由 mini 於 09-3-2 21:28 發表
你個小朋友幾大?我個女六歲(即舊年)我去88問過佢話小朋友太細,係佢介紹我去poly配o既.

公爵府

好似應該上年 $120.
今年$130 la.

原帖由 crystaltochan 於 09-3-2 22:42 發表
驗眼就去盲人輔導會啦,好平,$110.係眼科醫生同你驗.好仔細地驗.我無配過眼鏡唔知要幾錢.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

請問眼鏡 88 有咁平咩?? 佢係 package 形式?? d 款 ok 嗎???

原帖由 Luzern 於 09-3-2 20:44 發表
眼鏡88, 您信嗎? $388全包.

我小朋友第1次驗$120和配$600係香港盲人輔導會.
第2次驗$130都係香港盲人輔導會, 不過d 款唔啱 + 服務麻麻, 於是拎住張驗眼紙去了眼鏡88再驗和配$388. ...

子爵府

醒目開學勳章

我女4歲時係醫生度驗左眼, 再拎張度數紙去88配眼鏡$488, 當時話係小朋友既套餐, 後來再去醫生度check過個眼鏡都o岩戴, 不過果度咁細小朋友款式就唔會太多選擇

公爵府

請問眼鏡 88 有咁平咩??>>>上個月配
佢係 package 形式??>>>小朋友既套餐
d 款 ok 嗎???>>>一般小朋友款式, ok 架~

原帖由 cc0524 於 09-3-3 10:06 發表
請問眼鏡 88 有咁平咩?? 佢係 package 形式?? d 款 ok 嗎???

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

真係唔該晒!!

行開 look look 先!!

原帖由 Luzern 於 09-3-3 10:43 發表

大宅

原帖由 Luzern 於 09-3-3 10:43 發表

請問你在哪分店配? 佢店內有冇註明"小朋友既套餐" or 要向店員查詢?

旺角D shop 都冇 "小朋友既套餐" or 小童款式, 我以前是要專程入沙田那間 shop 配.

伯爵府

好媽媽勳章

我剛剛於星期天同仔仔配咗副眼鏡, 因為由佢開舖至今都幫襯, 所以比個熟客價$500 (其實都係平三十幾蚊), 地址是紅磡, 驗光師(姐姐)是攞理大cert, 很好人友善及老實, 我自己覺得d款都ok. 星期日配星期四有得攞, 我覺得小學生ok啦! 如果大家唔嫌遠, 可以pm我.

公爵府

請問你在哪分店配?>>>將軍澳 po lam mtr 樓上商場 (新都城2期)
佢店內冇註明"小朋友既套餐", 向店員查詢. 您可以當去下街行呢個商場時順便問下 or 打電話去問下先~

原帖由 曉晴媽咪 於 09-3-3 14:19 發表

請問你在哪分店配? 佢店內有冇註明"小朋友既套餐" or 要向店員查詢?

旺角D shop 都冇 "小朋友既套餐" or 小童款式, 我以前是要專程入沙田那間 shop 配. ...

首頁

尾頁

跳至