自由講場

跳至

首頁
56789...27

尾頁

子爵府

熱血勳章

木土土 發表於 17-12-30 20:08
其實生完應立即去check 唔好拖啦,私家照腸都係幾千蚊。

Anyway ,加油,希望你係早期做完手術就無事,咁 ...

其實係因為無唸到噤大件事。。所以無理。。基乎將所有集中力去哂bb度。。(ーー;)

男爵府

回覆樓主:

我陀BB後期甲狀腺癌!生完做手術、治療,我好明白你心情!努力打敗佢!為左BB咩野都唔使怕!!

子爵府

熱血勳章

回覆樓主

家人都打算係我手術時同出院後先邦我湊住三個小怪獸。。感恩有好好既家人。。主動邦忙。。而家準備緊係外家啲bb用品同小朋友野。。就因為噤我都好快噤已經邦小b介左夜奶同固定食奶時間。。希望佢地兩老攪得掂啦。。( ̄▽ ̄)。。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

KATELYY 發表於 17-12-30 20:17
其實係因為無唸到噤大件事。。所以無理。。基乎將所有集中力去哂bb度。。(ーー;)
...

咁你唔好再拖了!痾左成年血BB都四個月了,痾血從來都唔會係小事。人奶呢d咁小嘅事已經不在考慮之列,做人唔係睇腳尖前嗰一步,而係睇將來點可以行落去,你明白嗎?
對唔住樓主,近排我有個好朋友幾個月前因為腸癌過咗身,剛剛佢老婆亦都發現有腸癌,留低一個仔,所以我真係好感觸,亦好炆憎你拖咁耐...... 所以你真係要好好堅持,媽媽對小朋友真係好重要,希望你一切順利。

子爵府

熱血勳章

麟媽媽 發表於 17-12-30 20:27
咁你唔好再拖了!痾左成年血BB都四個月了,痾血從來都唔會係小事。人奶呢d咁小嘅事已經不在考慮之列,做人 ...

。。。其實我都知衰。。所以就係話。。當你好人好姐時自己就會事事懶懶行。。總係要死到臨頭先識驚。。(ーー;)。。俗語有云。。吳見棺材吳流淚。。真係好中。。

琥珀宮

KATELYY 發表於 17-12-30 20:17
...

記住,而家開始你要緊張自己多d呀,因為bb需要媽媽

琥珀宮

麟媽媽 發表於 17-12-30 20:27
咁你唔好再拖了!痾左成年血BB都四個月了,痾血從來都唔會係小事。人奶呢d咁小嘅事已經不在考慮之列,做人 ...

咁後生兩公婆前後生腸癌?是生活環境影響嗎?

希望個媽媽無事,否則個小朋友好慘

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

木土土 發表於 17-12-30 20:34
咁後生兩公婆前後生腸癌?是生活環境影響嗎?

希望個媽媽無事,否則個小朋友好慘

先生捱左8年,好了再復發,以為穩定了,點知有一晚睡了沒再醒來。
太太因盲腸炎發現的,幸運現在好早期,我每日都為她祈禱。

男爵府

調

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 親子王國15週年勳章

為了BB要加油啊

琥珀宮

麟媽媽 發表於 17-12-30 20:39
先生捱左8年,好了再復發,以為穩定了,點知有一晚睡了沒再醒來。
太太因盲腸炎發現的,幸運現在好 ...

為你朋友太太,送上無限祝福

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

聽醫生講, 唔好咁擔心住.
我識幾個腸癌做左手術都無事, 而家正常生活.
祝你早日康復, 你都要正面D, 比D信心自己同醫生~~

伯爵府

回覆樓主:

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

KATELYY 發表於 17-12-30 16:40
大肚中期開始便血。。健康院邦我排內科12月頭睇。。e生安排12月20做內鏡確認有腫瘤。。22号照ct胸肺無事。 ...

我媽咪有,做咗手術,化療,已過8年,而家好精神 冇嘢,不用太擔心,祝福

珍珠宮

回覆樓主:

如果要補充多d鹼性,我最近屋企轉咗一部水机,可分開酸性水,吸收多d鹼性水,d水要黎飲及煮野,煲湯咁,但我隻佬買番黎冇耐,唔知有冇功效

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

祝福

大宅

大肚中期開始便血。。健康院邦我排內科12月頭睇。。e生安排12月20做內鏡確認有腫瘤。。22号照ct胸肺無事。 ...

腸癌係可以康復㗎!我親友六十幾腸癌,現在八十幾啦,加油!

珍珠宮

回覆樓主

祝福你

子爵府

我爸爸腸癌3期, 佢柯血便10年+腸塞先睇發現, 我有其他朋友都係頭1-2年柯血便發現, 一般都係做手術就無問題。
唔好自己嚇自己, 養好身體先可以做手術, 照顧好自己先有力量照顧bb。

子爵府

首頁
56789...27

尾頁

跳至