自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

兒子(小四)參加了學校的足球訓練班,昨天放學被告知明天會參加一場足球友誼賽,對手是意大利過來的小朋友﹖我沒聽錯吧,事前沒有任何通知。最好笑的,是臨時要求買球衣,沒球衣的着學校體育衫,但是又沒有說明球衣球褲要乜嘢顔色,問仔仔要踢什麼位置又唔知...暈...果然成支雜牌軍一樣,我想到的情境是球場上有色彩繽紛的球衣,及隨時跟對方撞顏色,交錯波等等..想起都有點攪笑.....
希望最後唔好比人地炒太多吧.....意大利喎,足球強國,怕且小學生亦有咁上下水準吧......定係仔仔烏下烏下聽錯晒沒這回事呢...

寶石宮

2023年兔年勳章

leungszeon 發表於 18-1-5 12:27
兒子(小四)參加了學校的足球訓練班,昨天放學被告知明天會參加一場足球友誼賽,對手是意大利過來的小朋友﹖ ...

明天揭曉

已刪除用户

回覆樓主:

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆樓主

開心死佢,放心人地都唔會出力踢,知道對方咩實力,呢d都係社交活動,出黎影下相宣傳下。唔洗咁擔心

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 BK Milk勳章

兒子(小四)參加了學校的足球訓練班,昨天放學被告知明天會參加一場足球友誼賽,對手是意大利過來的小朋友﹖ ...
打電話問下學校

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 BK Milk勳章

藍尾巴 發表於 18-1-5 12:42
有都唔奇,我C6細個參加足球訓練班,結果係出去跟南華踢 已經夠佢開心,點知臨完時同曼聯青年軍 ...
開心回憶聽多幾次都值得

子爵府

Audrey1999 發表於 18-1-5 12:49
打電話問下學校

知道結果了,果然係個仔烏下烏下....

原來係意大利果邊有個咩機構咖教練過佐來,今日係俾佢哋參加訓練,俾個教練睇

都唔知個仔點樣聽到變為意大利有班人過來踢比賽......

而且學校都沒要求買球衣,害我昨晚拿拿聲出去買一套...

都唔知係唔係個仔想要球衣編出來的...

是是但但    發表於 18-1-5 15:03
lamdou    發表於 18-1-5 14:21
華華子    發表於 18-1-5 14:20
wcpcelia    發表於 18-1-5 14:11

侯爵府

leungszeon 發表於 18-1-5 14:02
知道結果了,果然係個仔烏下烏下....

原來係意大利果邊有個咩機構咖教練過佐來,今日係俾佢哋參加訓練, ...
唔緊要啦,有套新球衣可以鼓勵阿仔比心機踢

子爵府

係一件好開心的事,對於小朋友,無論輸贏或者有幾「甩漏」,呢d眼界和經驗都係快樂的回憶;我個仔成日都同其他國際學校踢friendly, 佢識咗好多朋友!

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

藍尾巴 發表於 18-1-5 12:42
有都唔奇,我C6細個參加足球訓練班,結果係出去跟南華踢 已經夠佢開心,點知臨完時同曼聯青年軍 ...
一樣,成日講自己細個踢波

首頁

尾頁

跳至