跳至

首頁
12345...15

尾頁

複式洋房

今天剛剛收到學校通知, 確認取錄小 b 讀今年的預備班, 好開心呀 有無其他家長都收到取錄信呀???

希望家長們分享選擇卓思的原因....
及歡迎卓思同學的家長們分享小朋友在卓思的總總點滴....

Thanks!

男爵府

halo 我個仔而家係第2間返緊n1都考左入卓思k1
今年年尾會轉過去
我都係因為卓思搬番入黎青衣
一來我自己細個都係讀卓思
2黎我都好中意佢個校舍
夠光
我睇過幾間個校舍好似太暗我都唔中意
同埋覺得卓思上小學易適應D
你呢
你中意佢D咩呀
日曦 - 2006/11/18 02:29am(2.65kg)
2nd - 2008/05/16
3rd - 2009/06/09
4th - 2012/01/07 14:14pm (3.57kg)
4次懷孕 但只有2個出世, 沒能力帶到世上的, 媽咪沒有忘記, 你永遠在我心裡,懷念你們

男爵府

好媽媽勳章

妳地好呀
衡衡都俾卓思取錄左讀n1
哥哥由n1讀到k2,睇住佢有進步,校長主任老師very good、環境乾淨、學校行政透明度高......希望衡衡及各位小朋友都讀得開心啦

複式洋房

Himby 您好呀!

恭嘉晒呀,,,, 衡衡同 Matthew 仔可能會係同學仔喇....

其實我之前都報左宏福, 交左留位費; 但去完卓思之後, 覺得卓思好乾凈同光猛, 同埋佢地有固定課室 (宏福嘅老師都好, 但係四班 N1 一齊上, 只係用 partition 間外就算, 同埋無卓思咁整潔), 所以我地揀卓思;

學之園3月28日有 interview, 可能唔會見,,,, 都心大心細, 因為我睇過學之園嘅小一派位比卓思好,,,, 我係第一任媽咪, 好多野都唔知點選擇....

原帖由 Himby 於 09-3-5 10:31 發表
妳地好呀
衡衡都俾卓思取錄左讀n1
哥哥由n1讀到k2,睇住佢有進步,校長主任老師very good、環境乾淨、學校行政透明度高......希望衡衡及各位小朋友都讀得開心啦 ...

複式洋房

jazzcnl 您好呀!

真係估唔到你以前都係讀卓思....
乜卓思有咁耐曆史架哪...

原帖由 jazzcnl 於 09-3-5 00:13 發表
halo 我個仔而家係第2間返緊n1都考左入卓思k1
今年年尾會轉過去
我都係因為卓思搬番入黎青衣
一來我自己細個都係讀卓思
2黎我都好中意佢個校舍
夠光
我睇過幾間個校舍好似太暗我都唔中意
同埋覺得卓思上小學易適應D
...

大宅

你地bb係唔係大仔呀?我bb九月出世,只收佢做後備生

男爵府

係呀 卓思好多年架
我係第二屆畢業
呢幾年都有留意卓思仲好唔好見他们mami都讚多米報
本身都諗伕佢可能唔收細仔
因为我個個k1入學岩岩2歲9個月係細仔
但interrview佢表现出奇地好final都收左就無搵其他學校啦
日曦 - 2006/11/18 02:29am(2.65kg)
2nd - 2008/05/16
3rd - 2009/06/09
4th - 2012/01/07 14:14pm (3.57kg)
4次懷孕 但只有2個出世, 沒能力帶到世上的, 媽咪沒有忘記, 你永遠在我心裡,懷念你們

別墅

嘩!咁我個仔咪要叫妳"學姐"姨姨
原帖由 jazzcnl 於 09-3-5 19:26 發表
係呀 卓思好多年架
我係第二屆畢業
呢幾年都有留意卓思仲好唔好見他们mami都讚多米報
本身都諗伕佢可能唔收細仔
因为我個個k1入學岩岩2歲9個月係細仔
但interrview佢表现出奇地好final都收左就無搵其他學校啦 ...

複式洋房

小方方,,,, 您好!
您好攪笑呀 ~ "學姐" 姨姨呢個名....
請問您位小朋友係都係卓思同學仔???

carvy,,,, 您好!
Matthew 仔係 07年4月, 我諗都應該屬於大仔.
唔緊要啦, 後備生唔代表無機會, 今次唔得或者 k1 得呢.

大宅

各位卓思媽咪

卓思都收左我個囡...
一直的心儀幼稚園都係卓思
但今年n1只有下午班, 所以都很失望
加上我女女午睡時間正好是下午上課的時間
經過同老公朋友商量後, 我地都決定讀卓思
因唔想k1再考過, k1再考的話又未必考到上午班, 為了有個保障, 我地唯有接受下午班呢個事實啦

別墅

Hi siuBmama,
我個仔讀K2全日班呀!
佢係K1開始讀,d mama話要讀過N1先易入K1,所以我覺得阿仔好好彩
原帖由 siuBmama 於 09-3-6 00:16 發表
小方方,,,, 您好!
您好攪笑呀 ~ "學姐" 姨姨呢個名....
請問您位小朋友係都係卓思同學仔???

carvy,,,, 您好!
Matthew 仔係 07年4月, 我諗都應該屬於大仔.
唔緊要啦, 後備生唔代表無機會, 今次唔得或者 k1 得呢. ...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

好野~ 棉花糖可以同彤彤做同學仔喇~

hello, 各位卓思媽咪~
我粒糖都被卓思收左n1 呀.... nice to miss u all

原帖由 彤彤mami 於 09-3-6 08:56 發表
各位卓思媽咪

卓思都收左我個囡...
因唔想k1再考過 ...
棉花爸...棉花媽...棉花糖(BB糖)...

大宅

相比之下
卓思有咁多朋友仔係度讀
上堂時又可以見到d朋友仔
讀書都讀得開心d

原帖由 棉花糖媽媽 於 09-3-6 09:35 發表
好野~ 棉花糖可以同彤彤做同學仔喇~

hello, 各位卓思媽咪~
我粒糖都被卓思收左n1 呀.... nice to miss u all

男爵府

好媽媽勳章

辛苦晒
經過彤爸&彤媽的深思熟慮~衡衡都可以同彤彤做同學仔lu

原帖由 彤彤mami 於 09-3-6 08:56 發表
各位卓思媽咪

卓思都收左我個囡...
因唔想k1再考過 ...

男爵府

好媽媽勳章

仲有呀........暫時得彤彤一個女仔咋......佢實萬千寵愛在一身啦 仲有大把美男子俾佢揀

原帖由 彤彤mami 於 09-3-6 09:55 發表
相比之下
卓思有咁多朋友仔係度讀
上堂時又可以見到d朋友仔
讀書都讀得開心d

男爵府

好媽媽勳章

大仔係會有少少著數架,始終差幾個月表現可以相差好遠。後備生都仲有機會呢,good luck

原帖由 carvy 於 09-3-5 13:50 發表
你地bb係唔係大仔呀?我bb九月出世,只收佢做後備生

男爵府

好媽媽勳章

Matthew媽
小一派位(即係大抽獎咋嘛)同讀邊間幼稚園冇乜關係架,考直資/私校可能會有少少影響。
學之園同卓思係2間好唔同的學校,妳要諗清楚matthew將來的路向,睇下邊間適合佢。

原帖由 siuBmama 於 09-3-5 13:16 發表
Himby 您好呀!

恭嘉晒呀,,,, 衡衡同 Matthew 仔可能會係同學仔喇....

其實我之前都報左宏福, 交左留位費; 但去完卓思之後, 覺得卓思好乾凈同光猛, 同埋佢地有固定課室 (宏福嘅老師都好, 但係四班 N1 一齊上, 只係 ...

大宅

係呀
我地都經過深思熟慮, 最後有左呢個決定

原帖由 Himby 於 09-3-6 09:58 發表
辛苦晒
經過彤爸&彤媽的深思熟慮~衡衡都可以同彤彤做同學仔lu

大宅

米返啦

原帖由 Himby 於 09-3-6 10:00 發表
仲有呀........暫時得彤彤一個女仔咋......佢實萬千寵愛在一身啦 仲有大把美男子俾佢揀

別墅

赫襯彤媽添!
彤媽快d 教彤肜學識保護自己
原帖由 彤彤mami 於 09-3-6 10:20 發表
米返啦

首頁
12345...15

尾頁

跳至