潮流時尚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

這個星期去了H Reopening Party @ Western Kowloon 和 Chanel Mademoiselle Prive , 前者似一個大型的Friday nite Party, 後者屬於一個導賞展覽,分享一下相片。

首先H Reopening Party , 小食和飲品都很精緻,不過愈夜愈多人,有點迫。

Queeniequeen000    發表於 18-4-19 02:52
wcpcelia    發表於 18-1-13 18:53
Cheuk2012    發表於 18-1-13 00:17

公爵府

Sasalam2012 發表於 18-1-12 22:54
這個星期去了H Reopening Party @ Western Kowloon 和 Chanel Mademoiselle Prive , 前者似一個大型的Frida ...

因太多人,沒畫自畫像,也沒去影相,浪費了附送的手帶QR code, 只好作留念一用。

Cheuk2012    發表於 18-1-31 09:30

公爵府

Chanel Mademoiselle Prive @ PMQ今次的安排比上次半島好好多,有專人單對單講解,很多展品也值得欣賞。

Cheuk2012    發表於 18-1-13 00:17

男爵府

Sasalam2012 發表於 18-1-12 23:37
Chanel Mademoiselle Prive @ PMQ今次的安排比上次半島好好多,有專人單對單講解,很多展品也值得欣賞。
我係朝早去Mademoiselle Privé exhibition, 唔知原來果兩朵巨型山茶花夜晚會著燈...超靚呀!!!!!

公爵府

CambridgeGirl 發表於 18-1-13 00:15
我係朝早去Mademoiselle Privé exhibition, 唔知原來果兩朵巨型山茶花夜晚會著燈...超靚呀!!!!! ...

係呀!今次的展覽可觀性高,還可以三選一朵山茶花貼上去,有點心思。唯一今次紀念品有點失色。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

回覆樓主

水晶宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章

回覆樓主

Hello...

子爵府

hashtag影視迷勳章

這個星期去了H Reopening Party @ Western Kowloon 和 Chanel Mademoiselle Prive , 前者似一個大型的Frida ...

你去左新開間shop未?呢幾日可能多人。
我睇到d video好似巴黎總店咁,又spacious!

公爵府

stef 發表於 18-1-13 16:50
你去左新開間shop未?呢幾日可能多人。
我睇到d video好似巴黎總店咁,又spacious!
...

未呀,10號果日,佢開好短時間,我趕唔切落舖,而且SA講明當日不會賣嘢,所以只去咗西九。諗著明天走一轉。

男爵府

hashtag影視迷勳章

原來西九有H store....reopening? 佢一直喺邊度?

男爵府

Sasalam2012 發表於 18-1-13 09:36
係呀!今次的展覽可觀性高,還可以三選一朵山茶花貼上去,有點心思。唯一今次紀念品有點失色。
...
係呀全個展覽我其實最鐘意兩朵山茶花許願燈! 等到我地貼上去既山茶花鋪滿曬喺白布上應該會勁靚!我反而覺得今次展覽側重咗Haute Couture同Haute Joaillerie, 其他呢個品牌既強項例如tweed, 羽毛同山茶花,都無exhibit出黎,只有少數可以參加workshop既人見識到。
Btw H Central我第一二日都去咗!第一日lunch鼠落去...超級勁多人!第二日去就好好多,地方闊落唔逼又多靚嘢!

別墅

CambridgeGirl 發表於 18-1-13 21:00
係呀全個展覽我其實最鐘意兩朵山茶花許願燈! 等到我地貼上去既山茶花鋪滿曬喺白布上應該會勁靚!:i ...

原來真係咁難reg
我有日見到順手reg左workshop, 點知好朋友因爲未訂機票唔知黎唔黎到遲左陣都冇晒位
我揀左haute joaillerie

侯爵府

rurilaam 發表於 18-1-13 23:53
原來真係咁難reg
我有日見到順手reg左workshop, 點知好朋友因爲未訂機票唔知黎唔黎到遲左陣都冇晒位 :sig ...

SA 話workshop 可以帶一個朋友一齊去。如果你報咗,應該可以同朋友去。

公爵府

selialee 發表於 18-1-13 19:22
原來西九有H store....reopening? 佢一直喺邊度?

H係西九文化區內的公園,搭咗個臨時會場做一晩Party, 慶祝Central H reopening 。

別墅

maggiejane 發表於 18-1-14 09:10
SA 話workshop 可以帶一個朋友一齊去。如果你報咗,應該可以同朋友去。

太遲見到你message, 我今日去

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

公爵府

CambridgeGirl 發表於 18-1-13 21:00
係呀全個展覽我其實最鐘意兩朵山茶花許願燈! 等到我地貼上去既山茶花鋪滿曬喺白布上應該會勁靚!:i ...

可能我同上次半島比較,所以覺得今次可觀性強好多。對於我這類客,完全不可能接觸到高級訂製服一項,所以覺得頗新鮮,而且那件little black dress , 經過咁多年一樣保存得這樣好,而且這麼久的設計,今日仲係覺得時尚及靚 , 值得觀賞。

今日去H Central H潮下聖,再分享。

公爵府

rurilaam 發表於 18-1-13 23:53
原來真係咁難reg
我有日見到順手reg左workshop, 點知好朋友因爲未訂機票唔知黎唔黎到遲左陣都冇晒位 :sig ...

其實我唔得SA有提過Workshop, 睇番message, 先知原來佢有問過,不過我冇留意。據當晚導賞員提及的workshop內容,好似好吸引,可惜錯過了。

你記得回來再分享!

大宅

回覆樓主

Workshop是要經SA book的嗎?
上網book到嗎?
因book了exhibition,
但無好似無指示可以book workshops啊!
Thanks!!

首頁
12345...6

尾頁

跳至