婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

細姑9之前同老公通水, 話我嫁左咁多年, 都無試過母親節同佢去飲茶, 又話當我係半個女, 咁都唔識做!

99阿99! 如果你當我半個女,你就唔會係我坐月既時候, 話唔鐘意個陪月就走左去, 等我滿月先返黎!

如果你係當我半個女, 你就唔會專登返黎同個陪月嘈, 嚇到我2個女喊左幾日.

如果當我係半個女, 你就唔會年初一問我係咪死既, 無同你講新年好!

99阿99! 我年年母親節同阿媽去飲茶你咁都眼紅, 咁點解唔問下你2個仔, 點解唔同你飲茶? 我由拖拍到結嫁, 年年都有問母親節駛唔駛同你去飲茶, 係你個仔話唔去!

仲有, 我唔要求你當我係半個女, 我亦唔會當你係我阿媽! 但我會尊重你同比面你, 如果你再係咁唔識做. 我亦無面再比!

別墅

岩呀, d 99好鍾意咁講.....

講到咁好聽......真係想嘔.

珍珠宮

d 99真係好唔化, 你對個新抱有幾好? 但係又要人地點對你, 又呢樣又果樣. 人地唔做就話人唔做, 人地做咗, 又多多不滿, 想點呀? 又唔係你生我, 又無養我, 對我又唔好, 仲咁多要求?

男爵府

講就講得好聽, 到頭黎咪又係自己d仔女親d....... 我地孝順自己阿媽都好應該啫!
原帖由 miffylai 於 09-3-5 13:30 發表

禁止訪問

大宅

原帖由 FM94.8 於 09-3-5 14:17 發表
我99都係咁...
咁你可以好似我咁回敬佢一句:
99, 其實我對你重好過對我自己呀媽,
如果你係我呀媽, 我鬧佐你9世.

SAME HERE!!! 唔該99你唔好再講呢D咁肉麻核突既說話, 真係好鬼難頂. 我同我亞媽講野唔會好似同你講野咁客氣咁恭敬, 我會發脾氣, 晦氣, 串我亞媽. 你頂唔住架. 所以唔該你當番我係一個外人, 客氣D, 唔駛咁熱情架啦, 唔好摸手摸腳攬頭攬頸.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你99抵死..半邊女信佢地一成都死

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 miffylai 於 09-3-5 13:30 發表

同意呀,信1成都死

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 FM94.8 於 09-3-5 14:17 發表
我99都係咁...
咁你可以好似我咁回敬佢一句:
99, 其實我對你重好過對我自己呀媽,
如果你係我呀媽, 我鬧佐你9世.

我都係咁話,你係我阿媽,我日日同你嘈呀

複式洋房

Only talk ma!! all 99 just want to show her son she did a great job!

but most of them are always talk gossips behind us....

大宅

佢係咪將d對佢個女嘅怒氣遷咗一半比你, 所以話當你係半邊女呀!!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

半邊女呢係要新抱對個99好似對自己個媽咁
你要對佢孝順
有咩要第一時間比佢知
有野要買黎送比佢
而99口中所謂既半邊女呢
係佢講咩你就要做
佢話一你唔可話2
只有你錯佢無錯
家頭細務你要做
服侍老公要周到
服侍6299更要做
每月出糧盡時到

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 kellyly 於 09-3-5 18:13 發表
半邊女呢係要新抱對個99好似對自己個媽咁
你要對佢孝順
有咩要第一時間比佢知
有野要買黎送比佢
而99口中所謂既半邊女呢
係佢講咩你就要做
佢話一你唔可話2
只有你錯佢無錯
家頭細務你要做
服侍老公要周到
服侍6299 ...

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我99咪又係~~~~ 佢真頭係當面同我亞媽講會當我係女~~~~

食蕉啦佢~~~~

大宅

半個女 , 99片你時e得撕開你2邊. 你未係半邊女law.

男爵府

D99講到唔知以為真係呀當自己係女,咁偉大咩...我:;pppp: :;pppp: :;pppp:

別墅

99呀99,如果你真係當我係女,就唔會對住個仔話陀到4至5個月時一日燉一隻雞我食,跟住要我出聲問先得10次燉雞食啦,仲要係計到陀到尾。

仲有好委屈咁呻話"唔知燉咩俾我食"做藉口。

珍珠宮

哇,你有十次燉食仲想點呀!我連塊餅都冇食佢架!

原帖由 Saaa0112 於 09-3-5 19:15 發表
99呀99,如果你真係當我係女,就唔會對住個仔話陀到4至5個月時一日燉一隻雞我食,跟住要我出聲問先得10次燉雞食啦,仲要係計到陀到尾。

仲有好委屈咁呻話"唔知燉咩俾我食"做藉口。 ...

大宅

d 99講到話係半邊女,
如果99係我阿媽佢真係比我小左好耐...

複式洋房

原帖由 VKwan 於 09-3-5 19:39 發表
哇,你有十次燉食仲想點呀!我連塊餅都冇食佢架!

有燉雞食咁好啊, 仲想食乜呀?我6299連普通大肚婆補身既湯水都無啦, 白連鬚都係我自己煲咋...平時只會煲魚湯, 不過係因為我c6唔食魚先係咁煲. 全家一齊飲, 我都有份飲. 只係唔係專登煲比我, 但都好過無. 花膠呢D咁高級既, 大左肚既新抱無得食. 阿姑9有少少咳就要食虫草喇! 時運高既我, 有一日分到一碗虫草湯 . 由大肚,到滿月,到衣家, 只此一次了.......

首頁

尾頁

跳至