美容扮靚

跳至

首頁
23456...17

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

Tamyinping 發表於 18-3-26 23:55
我條頸有五十幾粒扁平疣,剛剛找皮膚專科醫生脱了,六千全部claim到保險,焦掉後沒有疤,一星期内復完,服 ...

可否pm我

大宅

2019勳章

回覆樓主:

我都想脫,做開果間激光脫$5000面+頸,包半年保養,冇周圍格過,其實呢個offer抵唔抵?因為我唔係好識睇究竟邊啲係疣?邊啲係油脂粒,次次去做facial佢都話我面呢度有果度有

複式洋房

2019勳章

跑步機 發表於 18-4-30 15:19
我都想脫,做開果間激光脫$5000面+頸,包半年保養,冇周圍格過,其實呢個offer抵唔抵?因為我唔係好識睇究 ...

脱疣(尤其是係塊面度)真係要好小心,因為如果處理不當有疤就會好傷心……
所以唔好太平,最好避免d美容院,一來可能claim唔到保險(我個agent話一定要去皮膚專科,咁就一定百分百claim成功,因為疣係皮膚科疾病),二來出事真係無保障㗎,所以搏唔過。

大宅

2019勳章

Tamyinping 發表於 18-4-30 21:52
脱疣(尤其是係塊面度)真係要好小心,因為如果處理不當有疤就會好傷心……
所以唔好太平,最好避免d美容 ...

佢果度有醫生打,同埋我要打眼底,所以搵醫生會安心啲。

男爵府

Tamyinping 發表於 18-4-30 21:52
所以唔好太平,最好避免d美容 ...
可以pm我,醫生資料嗎? 謝謝!

子爵府

hungmami 發表於 18-4-20 00:53
可以pm我,thx

Please pm me about the information of doctor ,thanks

大宅

我條頸有五十幾粒扁平疣,剛剛找皮膚專科醫生脱了,六千全部claim到保險,焦掉後沒有疤,一星期内復完,服 ...

請pm女醫生資料給我,謝謝

大宅

hihi, 可以 pm 醫生資料? thank you

伯爵府

kittyuk 發表於 18-4-28 21:22
Co2激光脫呀。冇數粒數呀。因為我成塊面有疣有汗管瘤有癦佢收我$8000。不過汗管瘤佢脫前都有提過唔敢太深 ...

可否pm 醫生資料?thanks!

別墅

2019勳章

回覆樓主

我都想知點講先claim到保險,有無JM可以share下?

大宅

回覆 Tamyinping 的帖子

為什麼可claim保險?

複式洋房

2019勳章

tcsljc 發表於 18-5-6 21:25

為什麼可claim保險?

因為疣係傳染病,(唔脱會傳染家人同埋越來越多粒,係HPV 病毒引起),你有買basic d住院/手術就claim 到㗎啦

大宅

可pm醫生資料嗎?Thx

複式洋房

2019勳章

回覆樓主:

可唔可以pm女醫生資料比我呀thx

複式洋房

可以俾醫生資料给我嗎,thx

大宅

thank you

大宅

可否分亨醫生資料給我?謝謝

複式洋房

請pm脫疣醫生的資料。Thanks!

大宅

2019勳章

可以pm醫生資料嗎?thx

複式洋房

2019勳章

回覆樓主:

脱疣心得:
* 回家後記得更換/清洗個人用品,例如毛巾,手巾仔,枕頭袋等,咁就小d機會再染病毒或者傳染家企人
* 激光脫疣之後,d疣馬上成焦,護理很緊要,最好帶mask, 唔好曬太陽,避免家中小孩摸焦
* 確保傷口完美癒合,我都會每次洗面後搽少少除疤膏,等傷口滋潤些少,咁就一定無疤
無哂疣,又無疤兼可以claim 保險,開心哂

首頁
23456...17

尾頁

跳至