意見反饋
義工

婆媳關係 今日: 3|主題: 26165

第時老左 ...

大宅

國民生產總值:1211

我都好想第時我個仔個個禮拜都帶埋成家人同我食飯; 但個女就驚佢難做會叫佢得閒先返; 我諗人老左的性情可能會變得黑人憎, 我現在都好吾like我奶奶 (例子就是當眾問你私人問題; 夾錢買野先望住你講野等等) ; 所以我都好擔心我老左有同樣的事情發生; 我好矛盾呢 .....

王國熱話
沙田中心放租免佣
業主盤 將軍澳區 寶琳站2房
售青衣海欣花園中層2房
(業主盤 )屯門兩房出租

男爵府

國民生產總值:6052

無架啦, 到時真係要同另一半互相警剔, 我覺得凡事看開點, 樣樣野都會開心架啦!<< 雖然呢一刻我都未做到, 不過train自己, 係bk到呻完就算。

大宅

國民生產總值:1690

我都驚自己會變到好黑人憎....一陣阿仔同新抱都唔喜歡自己就慘了.

大宅

國民生產總值:1272

我生左仔仔都想想.將來有命等到可能會做奶奶,婆媳關係真係令人頭痛.點會咁好彩,新抱當我係朋友呢?

咁我又唔會學我99咁.做99時走去怕新抱(我c6哥的老婆)怕到大笨象見到老鼠咁.

而家我好憎99,姑9,大伯大嫂,好唔想比仔仔見佢地,最好一世都唔好見添.但係..無可能呢.我亦都做唔到.我唔敢學我c6大哥老婆,平時當99無到,完全當佢透明.(我99笑晒口對住佢)佢都當見唔到.指住99鬧,又教個女憎死麻麻(99),而家佢個囡10歲啦.當麻麻都係透明.舊年都係我出聲扮醜人,99先可以同佢個囡及我個仔合照一張.但佢個囡好唔like,扮笑一下影完即閃.我99都無多謝我,

我個仔如生左仔,我都怕佢老婆教個孫憎死我既.所以幾咁唔喜歡都要接受個新抱.

大嫂做到咁盡,但可以話佢好命既.生個囡,佢點做既.將來都係做外母,女仲會痴家添.

我唔敢呢.我係咪好傻又無用呢.好似係自己個仔仔面前要做個假面具?有時好憎自己呢.

子爵府

國民生產總值:13093

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

如果第時有幸做99,老左咪上黎bk呻新抱囉

大宅

國民生產總值:4414

原帖由 kantanjin 於 09-3-6 14:44 發表
我生左仔仔都想想.將來有命等到可能會做奶奶,婆媳關係真係令人頭痛.點會咁好彩,新抱當我係朋友呢?

咁我又唔會學我99咁.做99時走去怕新抱(我c6哥的老婆)怕到大笨象見到老鼠咁.

而家我好憎99,姑9,大伯大嫂,好唔想比仔仔見佢地,最好一世 ...

10歲既小朋友就話憎99, 影張相都唔得? 又幾過份喎。其實大人既野真係唔應該搵d小朋友黎做磨心, 最終唔係害左個99, 係害左自己個囡, 等個囡咁細個就要咁仇恨一個親人, 為乜呢?

有時憎一個人其實最辛苦既唔係被自己憎既人, 而係自己。放低唔係咁容易, 但係學到放低既話, 最大既幸福係自己同自己既家庭。個心佔左d仇恨, 咪少左好多時間同空間去開心 lor~ 我都係有感而發, 希望你唔好介意啦~ 我都希望自己可以快 d 放低一d好憎既人&事 =^_^=

民房

國民生產總值:50

原帖由 kantanjin 於 09-3-6 14:44 發表
(我99笑晒口對住佢)佢都當見唔到.指住99鬧,又教個女憎死麻麻(99),而家佢個囡10歲啦.當麻麻都係透明. ...

呢個新抱嘅囡咁無家教, 人格自細就咁有問題, 第二時邊個娶著佢個囡, 註定個男人同佢99一世無運行, 唉, 見到呢一代咁無人性的後生, 真係唔生好過生, 費事自已d仔女將來成家立室時撞正呢班人格有問題的怪獸!

男爵府

國民生產總值:7399

2018勳章

很讚同anan3388的話, 大人的野不應影响小孩, 會令到他們不懂分別是非。
原帖由 anan3388 於 09-3-7 16:57 發表

10歲既小朋友就話憎99, 影張相都唔得? 又幾過份喎。其實大人既野真係唔應該搵d小朋友黎做磨心, 最終唔係害左個99, 係害左自己個囡, 等個囡咁細個就要咁仇恨一個親人, 為乜呢?

有時憎一個人其實最辛苦既唔係被自己 ...

複式洋房

國民生產總值:451

[quote]原帖由 kantanjin 於 09-3-6 14:44 發表

而家我好憎99,姑9,大伯大嫂,好唔想比仔仔見佢地,最好一世 ... [/quote

kantanjin,

hi hi! 好耐冇見你上bk了!

男爵府

國民生產總值:7181

唔好杞人憂天喇,咁多年後嘅事邊個知呀

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.