自由講場

跳至

首頁
23456...17

尾頁

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我女學校飯商會退錢, 校車繼續開, 不過要先whatsapp校車EE約時間.
你問下學校校車係咪會退錢. 另外, 有冇同站上車的同學會返學? 有就約埋一齊搭車, 幾個家長輪流帶返學接放學得唔得?

公爵府

好媽媽勳章

回覆樓主

不如你group埋睇下你認識嘅家長有幾多需要校車,再同學校傾

公爵府

maomaofafa 發表於 18-2-7 16:34

的確有提及

如果有提及
撐樓主喎

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆樓主

其實提早9日放ok啦

男爵府

中立嚟講, 唔提供校車我覺得唔合理,
因為錢收咗,司機既工作不應受是次停課但校合仍然開放所影響

但送飯方面由於有得退費, 我覺得唔送都理解,
外賣好多時都要你買滿幾多先送啦,
如果得一兩個小朋友返學, 飯商都要老遠送就唔多合乎經濟原則

男爵府

回覆樓主:

但返埋下星期都放假,咁平時放長假邊個湊?

係無校車安排係有啲唔合理⋯⋯

子爵府

quincy00 發表於 18-2-7 16:15
唔係雙職大晒..

我都係雙職家長.冇工人, 冇四大長老.

其實補習社重多菌,困獸鬥
Sorry.離题

侯爵府

醒目開學勳章

pinkochang 發表於 18-2-7 17:01

其實車費都可以退㗎!

當年沙士停左個幾月,大女讀緊幼稚園。

校車公司車費有扣減。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

pinkochang 發表於 18-2-7 17:01
係啦, 校車係咪退錢先?唔退錢我覺得停係唔合理。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

你有無打去校車問???
午飯同學校一齊傾下可以點安排,叫外賣等

男爵府

Yukyuk 發表於 18-2-7 17:03
其實車費都可以退㗎!

當年沙士停左個幾月,大女讀緊幼稚園。
我見JM話無得退校車錢但飯錢有得退,所以BASE ON呢個情況講~

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

11B 發表於 18-2-7 16:03
你知雙職家長的難處嗎?況且今早的記招有提及學校不單要開放,亦要提供校車和午飯的。
...

你個間無校車接送,我又忘了問

子爵府

[email protected] 發表於 18-2-7 16:43
我都覺得飯可以無,但校車應該要有

如校車吾退款,我都覺得要继續供應

男爵府

衛英姿 發表於 18-2-7 17:02
但返埋下星期都放假,咁平時放長假邊個湊?

係無校車安排係有啲唔合理⋯⋯
主要係今日公佈聽日就開始放, 雙職家長臨時臨急搵唔到人睇住小朋友既問題,
放長假你會預先知道,可以安排人手,

利申 : 雙職家長, 但兩個小朋友都未讀書

男爵府

dbchu 發表於 18-2-7 16:18
咁學費都比左啦!退錢呀?

學校有開放,可以返學喎

珊瑚宮

sharon_pig 發表於 18-2-7 16:05
校車收左錢 又無得退 真係應該繼續服務既

今月坐6日就收一個月

珍珠宮

11B 發表於 18-2-7 16:00
佢哋肯定得數個? 午飯可以帶乾糧,但無校車點返?平時送完上校車已匆忙地去趕車返工,仲有時間先送去學校再 ...

咪係囉!你有難處,學校一樣有難處。 咪同公司講下,政府突然宣布停課,無校巴,要送埋返學才可上班。 公司亦應要體諒啦!

公爵府

我地學校講左無校車無午飯供應

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

傻蛋蛋 發表於 18-2-7 16:56
今個月實際坐得8日校車, 硬食俾足一個月錢, 飯錢可以退款
我仔間今個月返6日添, 成千蚊校車, 我仲要兩個, 3百幾一日,校車公司話過唔退錢, OK, 你出糧俾人係成個月出, 但唔退錢做乜唔俾人搭, 流感幼稚園小學停課又關保母和司機乜事? 會令佢地冇工作能力嗎? 其他乜嘢工種都照常返工, 只開一架校車都可以接哂成校學生返學啦.
二月份返6日學, 唔通叫雙職父母請足12日假返屋企湊仔? 咁快就用哂D假, 仲有之後10個月點捱?

子爵府

回覆樓主:

鄧樓主慘

我覺得校車應照開,因為收咗錢,車多車少學生都應車

首頁
23456...17

尾頁

跳至