自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

想請教用Miele 洗衣機既你,買Miele 既洗衣液TwinDos Cartridges, 定係用返自己用開既洗衣液品牌?

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

maikita 發表於 18-2-10 21:51
想請教用Miele 洗衣機既你,買Miele 既洗衣液TwinDos Cartridges, 定係用返自己用開既洗衣液品牌?
...

買得Twin Dos當然用番Twin Dos洗衣液啦

大宅

bufferzone 發表於 18-2-10 22:03
買得Twin Dos當然用番Twin Dos洗衣液啦

其實買呢部機係連新樓一齊買,等如發展商入提供既電器上加錢換部好少少,當初sales話miele最慳水,所以㨂左佢,完全唔知TwinDos System。請問佢啲洗衣液好唔好用?因為屋企用開organic 洗衣液,老公對轉用唔係organic既有少少保留,我就傾向轉用TwinDos。

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

maikita 發表於 18-2-10 22:22
其實買呢部機係連新樓一齊買,等如發展商入提供既電器上加錢換部好少少,當初sales話miele最慳水,所以㨂 ...

TwinDos都好用架,會因應洗衣量調校洗衣液份量,同埋分白色衣物及彩色衣物,so far d白色衫到現在仍然好新淨潔白

如果部機新樓奉送,咁發展商都幾大手筆

珍珠宮

maikita 發表於 18-2-10 22:22
其實買呢部機係連新樓一齊買,等如發展商入提供既電器上加錢換部好少少,當初sales話miele最慳水,所以㨂 ...

部機真係好靜

大宅

回覆樓主

多謝哂你既分享。
發展商梗係無咁好死,自己另加千幾歐先有Miele 洗衣乾衣咋。

大宅

用TwinDos,除非BB衫。因為原來其中一個頗COMMON壞的原因係工人姐姐有時落過多洗衣粉,日子有工,塞壞左部機~

大宅

h9907246 發表於 18-3-7 00:39
用TwinDos,除非BB衫。因為原來其中一個頗COMMON壞的原因係工人姐姐有時落過多洗衣粉,日子有工,塞壞左部 ...

想問下買完機後係唔係送一年免費TwinDos 洗衣液?

大宅

maikita 發表於 18-3-8 21:18
想問下買完機後係唔係送一年免費TwinDos 洗衣液?

當時有promotion redeem咗 好似十支定12支Twindos 洗衣液. 唔知呢家仲有冇做

伯爵府

2024年龍年勳章

用TwinDos, 上年買機, 用到今日跟機果2支都未用晒, 雖然貴, 但用好耐, 我老公都話用完買返原裝
提提上年買機的JM, 送果一年貨, 記得限定前換領, 我怕唔記得換, 所以一次換晒, 如果照過往一年的進度, 佢送果12支可能用6年都未用完

大宅

mongng 發表於 18-3-9 14:44
用TwinDos, 上年買機, 用到今日跟機果2支都未用晒, 雖然貴, 但用好耐, 我老公都話用完買返原裝
提提上年買 ...

我一家3口,平均一個星期有三日要每日開兩機,而家用左3星期,巳經得返三分一喎。

珍珠宮

回覆樓主

我大概每月用一支

伯爵府

2024年龍年勳章

maikita 發表於 18-3-10 19:49
我一家3口,平均一個星期有三日要每日開兩機,而家用左3星期,巳經得返三分一喎。
...

我今朝打去問,原來我攪錯,用twindos係每次都要set, 我以為set左唔洗再set,即係我好耐都冇用洗衣液洗衫,好彩一向d衫都唔污穢,耐唔耐又用60度洗,都洗得好乾淨

男爵府

mongng 發表於 18-3-9 14:44
提提上年買 ...

想問邊度買有得送?twindos係咪兩萬幾果款?thanks

伯爵府

2024年龍年勳章

lingbelle 發表於 18-9-3 01:01
想問邊度買有得送?twindos係咪兩萬幾果款?thanks

我係百老匯買的,跟機送12支,好似16xxx咁上下

男爵府

mongng 發表於 18-9-3 07:26
我係百老匯買的,跟機送12支,好似16xxx咁上下

係洗衣乾衣嗎?好唔好用?價錢都幾抵

伯爵府

2024年龍年勳章

lingbelle 發表於 18-9-3 09:10
係洗衣乾衣嗎?好唔好用?價錢都幾抵

唔係2合1,我係買一部16xxx的淨洗,同埋一部18xxx淨乾

男爵府

mongng 發表於 18-9-3 09:52
唔係2合1,我係買一部16xxx的淨洗,同埋一部18xxx淨乾

想買洗衣乾衣可以一次過
唔洗拎來拎去

伯爵府

2024年龍年勳章

lingbelle 發表於 18-9-3 11:01
想買洗衣乾衣可以一次過
唔洗拎來拎去

我唔知miele係未洗同乾一樣磅數,我以前部西門子只能乾衣的一半,每次都要分2次乾

首頁

尾頁

跳至