意見反饋
義工

全民熱投 今日: 0|主題: 168

跳至
你點睇「14歲媽媽」於網上發放懷孕照?

管理員

國民生產總值:19567

2018母親節勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 2016畫展勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 +4熱血勳章 15週年勳章

14歲的媽媽再不只是劇集的情節日前一名懷孕8個月的未成年少女把自己懷孕的相片放上網誌及多個討論區上,不少網民狠批她的行為幼稚」,但亦有人稱讚她勇敢」。你對她的行為有甚麼意見 (可多選一項)
多選投票: ( 最多可選 9 項 ), 共有 395 人參與投票
23.36% (164)
13.25% (93)
33.76% (237)
15.81% (111)
9.54% (67)
2.14% (15)
0.43% (3)
0.57% (4)
1.14% (8)
你所在的用戶組沒有投票權限

別墅

國民生產總值:845

子女發生呢d問題,最大責任一定係父母,如果父母一早教育子女性教育呢一課,有好多問題發生既機會就會減低。

複式洋房

國民生產總值:384

我唔識講,依家啲後生好似有勇氣,敢承擔就大晒,自我得好緊要,係邊度出問題呢?

大宅

國民生產總值:2327

不知所謂!完全唔清楚做人阿媽要面對啲咩野,唔係話生佢出來就叫負咗責任, 養佢唔掂就掉俾人領養就可以解決問題!個女仔腦筍都未生埋

別墅

國民生產總值:776

自己都未養得掂自己啦 個爸爸又俾人拉埋 跟住咁既父母 不如係保良局等真心培育小孩既夫婦收養好過囉...跟佢地? 我擔心佢日后生活賤過地底泥 話唔定又一單獨留兒童在家/父母外遊單獨留兒童餓壞個案呀

複式洋房

國民生產總值:329

行為早熟, 思想幼稚! 根本都未明白咩叫承擔/責任?! 心態就係煮到埋黎咪食囉, 出左事咪認囉~

別墅

國民生產總值:993

好媽媽勳章

真係不知所謂, 仲要話自己有咩驚,真係有問題

複式洋房

國民生產總值:338

生兒育女不是一件易事,到底佢知道多少?

大宅

國民生產總值:1188

可悲

別墅

國民生產總值:642

我覺得現今新聞都好多好浮誇
有好多時都做比較誇張既手法去報導一件事
一d都唔客觀...
睇報紙既人一時唔識分別事非
直信不誤以為事實
又報章很多時都只報導片面之詞...

14歲懷孕生bb我只覺得是無知
家長既教育好緊要
學校係學既係推理認知
呢d咁基本既成長知識
教子女係家長既本份
唔可以依賴哂學校教授
父母唔夠緊張唔夠管制先有咁既下一代
十來歲既青少年覺得樣樣事都好有挑戰性
佢地遠估唔到做完事情之後既後果會係點
所以咪要家長不斷既提點囉~
個14歲女仔而家話會做好媽媽
我覺得無問題, 我亦都信佢會咁做
但係社會就唔信啦~
個個都用有色眼鏡睇佢
就算好想好好用心努力
都比外界唔知頭唔知路既人踐踏到一文不值
我絕對唔係話bk既媽咪係咁
大家千其唔好對號入座
我只係覺得現今社會既娛論壓力實在太大而已!

(有錯字請包涵)

別墅

國民生產總值:646

只可能說好之後既人生路上 , 會比別人難走 , 希望她是位盡責母親 , 好好教育孩子。

大宅

國民生產總值:3280

要顯示母愛, 唔需要拍呢d相放係web 上比人睇. 真正養育小孩成長, 才有母愛既偉大. 呢種做法, 只係想要別人認同佢既做法啫.

大宅

國民生產總值:1766

原全唔理後果 , 好似生咗出嚟唔洗養 , 唔洗理咁. 都唔明佢點諗架

男爵府

國民生產總值:7181

14歲就比人搞大咗仲post自己上網,好似好威咁,真係不知所謂!!!

男爵府

國民生產總值:5419

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 ami0momo 於 09-3-13 02:01 發表
我覺得現今新聞都好多好浮誇
有好多時都做比較誇張既手法去報導一件事
一d都唔客觀...
睇報紙既人一時唔識分別事非
直信不誤以為事實
又報章很多時都只報導片面之詞...

14歲懷孕生bb我只覺得是無知
家長既教育好緊 ...

agree

禁止訪問

國民生產總值:1013

複式洋房

國民生產總值:495

複式洋房

國民生產總值:185

社會的可悲﹗不認為只是少女的錯...父母的責任、社會的壓力等等都會令年輕一代迷失方向﹗

等待驗證會員

國民生產總值:1019

都唔明點解D人可以唔理後果, 生左之後...可以話唔要就唔要...其實做每件事之前, 真係要諗下後果, 如果唔係..真係害左下一代!

複式洋房

國民生產總值:162

不知所謂

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.