少年成長

跳至

首頁

尾頁

別墅

係我最近遇到既難題,唔知係咪真係男仔難d呢?我上網搵左資料可以大家分享下~~

http://hk.myblog.yahoo.com/siubb-blog/article?mid=74

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我試過係阿仔 1.5歲訓練去廁所,
但唔成功, 諗住今個夏天再試過,
失敗左之後, 當阿仔去完 vv時,
佢會手指指 + ee 我我 指住尿片
佢係想話比我知, 佢柯左 vv.

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

我個case就唔關阿仔事, 係個工人懶~ (就好似自己食飯一樣~)
因為我叫親佢sh都痾到, 幾滴都叫有貨交!
所以真係希望佢快d返學, 等老師教!

大宅

個仔歲半個時開始介日片 ...... 用過好多方法,不過成個夏天都唔成功,佢都係地下柯,柯左先講我知,仲要指番比我睇邊度柯左,鬧佢,佢又識指番廁所個馬桶先係vv用,比佢搞到無乜心機。
1.已經買個廁所仔放定係廳,佢唔肯用
2.買左本關於廁所的故事書,耐唔耐講比佢聽
3.叫爸爸示範比佢睇
4.有塊佢專用的廁所板,開頭都肯坐上去開大、小,之後就唔肯
跟住番左N班1個月度,個日一起身,我就如平日一樣話唔著片片啦,跟住佢就話要vv,又肯坐廁所板同個potty ...... 第二日去街都無著片到而家啦 ...... 不過學校度都有好幾個同學仔仲著緊片片返學。我等候夏天來臨,同佢戒埋夜片。

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我仔仔而家啱啱返學,希望快D介到啦!

洋房

我想請教下是否應等她會說話才教介片呢?

大宅

After meal,5 min later, put them in the washroom. If they do not have VV, put them again after 5min-keep doing this. And keep on telling them VV.
One day they will tell you if they want to VV.

大宅

Please keep in mind, DON"T BLAM ON THEM IF THEY VV ON FLOOR OR ELSE. You will hurt their feeling. Just give them more encouragement....

首頁

尾頁

跳至