懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

JoYeo 發表於 19-2-12 13:42
回覆 黃家三少奶 的帖子

你生前高唔高?

第1 次糖水冇事, 第2次糖水高呀, 10.4~控制食嘢篤手指有時都超少少~

大宅

JoYeo 發表於 19-2-12 13:38
回覆 MacyCheungmx 的帖子

我空肚血糖生完之後十個月好番. 大肚前 3.9-4.4 大肚後都正常 生完就 5.6- ...

請問你指十個月後先血糖正常返,咁十個月前係幾多度啊?
我生完兩個月後度,空肚正常但兩個鐘後9點幾啊
regent9 發表於 19-2-13 00:25
請問你指十個月後先血糖正常返,咁十個月前係幾多度啊?
我生完兩個月後度,空肚正常但兩個鐘後9點幾啊:pi ...

Helloregent9,明白媽媽見到血糖高左會擔心。建議媽媽注意均衡飲食,少食多餐,避免甜飲及零食,減少糖份和芡汁,多選擇高纖食物,食紅糙米代替白米。平時媽媽有冇做下D簡單運動?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

我上星期(產後2個月)去左醫院飲糖水 空腹6.1,飲完糖水後兩小時15.1 .仲高過有左嗰時。依家醫院俾左封信我去門診預約
我係咪真糖尿丫 依家真係好擔心

禁止訪問

男爵府

chocolate1826 發表於 19-2-16 19:41
我上星期(產後2個月)去左醫院飲糖水 空腹6.1,飲完糖水後兩小時15.1 .仲高過有左嗰時。依家醫院俾左封信我去 ...

15.1 真係好高,JM 而家睇緊未?

男爵府

我因為係早期妊娠糖尿病,生完之後醫生話我唔駛飲多次糖水,佢地估計我都係早期糖尿。一出院就寫咗封轉介信叫我去賽馬會排症。

不過我問過我個私家醫生。佢叫我唔好急,產後六星期再搵佢... 我聽日夠六星期喇,諗緊幾時去睇糖尿

首頁

尾頁

跳至