自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

tofutofutofu 發表於 18-3-12 01:24
有一次早上㕔有件玩具突然響起,當時我地訓晒覺,嚇到全部醒晒,好驚下出廳睇下,原來件玩具在太陽照射下可 ...

突然嚮戈下,真係會俾佢嚇死~

水晶宮

回覆樓主:

我女做左唔岩既事
佢話:你細過都係咁!
我:你點知
佢話:我見到!你細過都係咁!我學你咋嗎

之後對住电腦講:我係电腦見到
我話:自己開架?(三年無開過)
女:係……自己開

我唔敢再問,佢樣好認真
我女四歲半

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

做個靚太 發表於 18-3-12 00:33
尤其戈刻諗起之前啲人話湊bb,見到bb好似同人玩梗。。 真係自己嚇自己啦~
...

Relax

複式洋房

做個靚太 發表於 18-3-11 23:56
岩岩差唔多訓著,BB係廳嘅玩具突然自己著左,係度播歌,無限loop,搞到我諗起啲恐怖野,等左一陣,仲嚮梗, ...

個心真係離一離

子爵府

回覆樓主:

有,半夜㕔個鋼琴彈了幾粒音,我在房鬧出去,感覺隻野入咗嚟,我全身毛管動!
同埋仔房d玩具自已著咗,我走去閙佢唔好搞我仔嚇親佢,其實自己全身起唒雞皮,但為咗個仔,頂硬上!仲要黑麻麻入去開燈搵返個玩具,之後冇再發生。

我未生B係超級細膽

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

熄哂燈睡緊,半夢半醒時突然耳邊聽到牛叫,嚇到心都離埋

原來係我係床頭的 ipad ,個農場 game 叫我夠鐘去收牛奶

大宅

岩岩差唔多訓著,BB係廳嘅玩具突然自己著左,係度播歌,無限loop,搞到我諗起啲恐怖野,等左一陣,仲嚮梗, ...

我仔細個都有好多次玩具自己響嘅經歷,通常都係㩒落去會發聲果啲,試過有一排晚晚半夜都有唔同嘅玩具響,嚇到我老公勁驚,曾經試過連電視機都會開,最後我發現可能係屋企太潮濕,因為過左潮濕天氣就唔會響。而家大左冇玩果啲玩具,就冇再發生了。

子爵府

greenpea 發表於 18-3-12 08:41
熄哂燈睡緊,半夢半醒時突然耳邊聽到牛叫,嚇到心都離埋

原來係我係床 ...

呢個笑死人咩

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

唔使驚,我部無線吸塵機會自己著

燈成日唔著,間中又著返

子爵府

回覆樓主

當年中學會考溫書,溫書半夜,只係開左一盞枱燈,成個廳好黑嘅,我起身去完飲水望個窗見到有個女人影,嚇到心跳200,點知係自己黎!但當時嚇到叫左出黎

greenpea    發表於 18-3-12 10:24

大宅

回覆樓主:

試個阿女有個玩具廚房,個煮食位有粒制要放d玩具煎pan上去先會發出滋滋既煮食聲。有晚凌晨2,3點 冇啦啦在廳響起d煮食聲,嘈醒我,咁停左聲,我就去toilet,點知,一坐底又響煮食聲,嚇到我死死下 ,但呢個玩具係冇制拍熄既,唯有叫老公睇下係咪跌左d野在煮食位果度,老公過咩都冇,我相信唔係小強經過,因為小強太輕了

珍珠宮

回覆樓主:

玩具自己响,自己熄都唔係最驚,可能係潮濕,電子失靈。我試過玩具自己著,我一開聲叫佢唔好嘈,佢就即刻停………

伯爵府

到~

禁止訪問

畀面勳章

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

而家天氣濕淋淋,用電的器材什麼都有可能

公爵府

回覆樓主:

有,夜晚訓訓下聽到敲房門聲,明明廳無人,唔知係發夢定咩,攪左30分鐘都唔敢訓

珍珠宮

環保接龍勳章

JoanC 發表於 18-3-12 10:47
玩具自己响,自己熄都唔係最驚,可能係潮濕,電子失靈。我試過玩具自己著,我一開聲叫佢唔好嘈,佢就即刻停 ...

大家好,我是子悠~~

珍珠宮

李露眉 發表於 18-3-12 08:08
我女做左唔岩既事
佢話:你細過都係咁!
我:你點知

我姨甥都試過類似,不過戈個moment,我淨係覺得佢係認真咁吹水...

男爵府

回覆樓主

前幾日想開衣櫃無端端房門自己開咗,我心裡寒一寒,擰轉頭原來我隻貓入咗嚟,佢動作太俐落,我完全唔察覺佢推門入咗房。自己嚇自己!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

聽到都驚

首頁

尾頁

跳至