婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

我今年33歲,自從生完BB後腰頸背都痛,每朝背腰會痛醒(已痛了6年多),行一陣企一陣坐一陣條腰都會扯住痛,左肩同頸都成日痛,真係痛不欲生......睇過好多唔同既治療都醫唔好。我最近想,不如做手術啦。其實我腰背都有椎間盤突出,睇過脊醫話我的情況唔需要做手術,但我睇極都唔好,個人真係好灰......請問大家有無人做過脊椎手術後痊癒?私家做脊椎手術要幾多錢?或者有無類似病症又醫好左既好心人幫幫我?!感激不盡!!

民房

https://www.facebook.com/groups/291858711156940/
睇睇可能幚到你

子爵府

回覆 lccl32 的帖子

有朋友做腰9萬, 又有做左15萬,不同情況好大分別妳係咪一向姿勢好差?無運動?要改好所有姿勢先,每日自己做D輕的拉筋,真係要每日
我睇過果個中醫骨科在大角咀,妳可以去問一次症先,睇佢話醫唔醫到(因為我知佢醫不到佢會話唔醫的),妳如果有半年內的X光片就帶埋去俾佢睇
註:我覺得佢醫藥費都幾貴,但佢講完病情會報價,唔醫都無問題的),有須要就問我要CONTACT啦.

大宅

lccl32 發表於 18-3-12 14:48
我今年33歲,自從生完BB後腰頸背都痛,每朝背腰會痛醒(已痛了6年多),行一陣企一陣坐一陣條腰都會扯住痛 ...
我媽媽十年前在東區醫院做過微創脊椎手術,主診醫生後來自己開診所,我地介紹過朋友去睇,佢話大約十萬元出院,價錢是幾年前的,唔知而家有冇加價。

首頁

尾頁

跳至