自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

catlili 發表於 18-3-27 18:22
藥房可能有,冇的話,你住邊區?我仲有兩支,可比你頂住檔先,淘寶就一定有。謝謝你咁有愛心對貓貓
...

我在將軍澳區呀~ 近唔近你呀~ 不過唔係wor、 艾草係用在貓貓外敷嗎? 貓已經好番lu,我照紫外燈都無事了, 係我阿女個頭ja~ thx

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

eggplantyanyan 發表於 18-3-28 00:57
好幸運地貓貓唔多反抗食藥水,沖涼.... 我初時都擔心會抓到我流曬血,不過完全無ar~ 我估前主人都係帶她 ...

你隻貓本身应該好靚 ,好好照顧牠。

其實,自小習慣沖開,冲完唔好用風筒直吹牠,用暖風機,佢地無咁抗拒的。

侯爵府

回覆樓主

好驚,

子爵府

eggplantyanyan 發表於 18-3-28 00:57
好幸運地貓貓唔多反抗食藥水,沖涼.... 我初時都擔心會抓到我流曬血,不過完全無ar~ 我估前主人都係帶她 ...

陰公豬 d毛冇哂,唔怕好快生番仲會好靚

大宅

eggplantyanyan 發表於 18-3-28 00:58

我在將軍澳區呀~ 近唔近你呀~ 不過唔係wor、 艾草 ...

我覺草本嘅嘢,對人冇害,對貓都有用,人試試又無妨的,總好過不斷用幾佰蚊去試無限個E生。我都系將軍澳,有需要我可系調景嶺站比你

FB體驗帳戶

回覆樓主

媽媽妳好,我想問下最後幾耐先好

大宅

2019新春慶豚圓

eggplantyanyan 發表於 18-3-26 13:09
不過收到d Pm 話唔好再養貓,害到小朋友,身邊d 朋友屋企人都叫我棄養.... 但我依然都係一句, 貓貓係我屋 ...

多謝你當貓貓係一家人!祝福女女快快好~好人一生平安

大宅

回覆樓主:

好媽媽 好主人

子爵府

eggplantyanyan 發表於 18-3-26 13:09
不過收到d Pm 話唔好再養貓,害到小朋友,身邊d 朋友屋企人都叫我棄養.... 但我依然都係一句, 貓貓係我屋 ...

樓主,貓貓遇到你係佢福氣,我一開始睇你個post個小朋友攪到咁,隻貓肯定比人叫棄養,慶幸樓主無咁做,你貓貓個樣好明顯開心又靚左,祝你小朋友早日痊癒,一家同貓貓過得開心快樂。好相信你幾年後再睇番,都會覺得做得好啱,養貓貓貓耐,會中哂佢毒,不能自拔

大宅

揚少 發表於 18-10-25 23:01
媽媽妳好,我想問下最後幾耐先好

之前看普通科, 無起息,我女在中環看皮膚科(唔貴的,好似$250 定$300)有少少類固醇, 不過想快D 好,都無辦法,keep 住2 個月都塗, 一個星期已經無咁紅. 退左紅慢慢見到有新頭髮生出來。但成個過程係漫長,8 月生番頭髮,已經完全唔覺得有事.

別墅

eggplantyanyan 發表於 18-3-25 16:57
聽人話荃灣南豐有位葉Ki Kwan 醫生,有人看過皮膚科嗎??
我地今年生日都要做揦痢公主la
...

葉醫生非常好,我塊面臉曾經生疣(好似雞眼咁),佢幫我做冷凍手術三次就好返,完全無痕跡,好開心

男爵府

回覆樓主:

支持樓主 希望囡囡也啲好返

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

嘩,靚返好多呀。

大宅

2019勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章

樓主你真係做得好好!唔會因為寵物有病而唔要佢地!加油!

男爵府

回覆樓主:

吾吏睇皮膚科,普通科都得,多數開癬膏茶。

伯爵府

eggplantyanyan 發表於 18-3-25 16:57
聽人話荃灣南豐有位葉Ki Kwan 醫生,有人看過皮膚科嗎??
我地今年生日都要做揦痢公主la
...

我仔睇過唔得, 最後睇中環楊志强

子爵府

2019新春慶豚圓

而家先睇到你個post,樓主你好好,身教好緊要,你個女都一定會係有愛心有責任心嘅人

大宅

Kristytracy 發表於 18-10-28 21:47
吾吏睇皮膚科,普通科都得,多數開癬膏茶。

千萬唔好拖, 皮膚可以就咁塗藥膏,我地塗完都好番la,但係頭髮真係唔得, 醫生話d 膏根本去唔到咁深,塗普通癬膏搞到個頭起左一層黃黃地的膜...... 醫生話塗藥要大力少少刮走層膜,那part 係掉晒頭髮食藥食1 星期好好多. 之後再轉中環皮膚科開arm 藥先醫得好。

大宅

VCBB小天使 發表於 18-10-28 14:26
嘩,靚返好多呀。

其實個post係多個月前la, 依家最update 既相 繼續幸福下去....
係就係辛苦d, 因為貓貓係家族歷史皮膚病,keep 住都要用藥水沖涼.教左女女一課愛的教育,係值得的! 而且兩個已經型影不離!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

eggplantyanyan 發表於 18-10-27 23:14
之前看普通科, 無起息,我女在中環看皮膚科(唔貴的,好似$250 定$300)有少少類固醇, 不過想快D 好,都 ...

請問係唔係睇李祖祺好番?要睇幾多次才好返哂

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊