懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我依家七週打去問啲私家醫生個個都問我搵咗醫生接生未
我而家連婦科醫生都未正式睇 諗住見幾個醫生再比較下 但係又驚太遲啲醫生冇晒期
同埋大概幾時係最後決定開刀定順產㗎?

侯爵府

我一有左已經諗左搵邊個接生, 不過醫生話唔急, 照完結構先決定都OK...除非你打算去養和生

男爵府

回覆樓主

我都係私家醫生叫我要照完結構之後先book醫院床位,話大把位,但間間私家未必一樣,所以到你搵到個好醫生時問清楚。
除非你個私家醫生係一定要開刀先肯接,否則其實可以30幾週左右先決定順唔順產,因為到時又要睇你胎盤位置、bb掉頭、臍帶有無纏頸等,唔一定有得比你揀點生。

複式洋房

freshrose 發表於 18-4-6 11:12
我一有左已經諗左搵邊個接生, 不過醫生話唔急, 照完結構先決定都OK...除非你打算去養和生 ...

養和好搶手?

複式洋房

KILW 發表於 18-4-6 11:48
我都係私家醫生叫我要照完結構之後先book醫院床位,話大把位,但間間私家未必一樣,所以到你搵到個好醫生時 ...

多謝你嘅詳盡答覆
我都唔知係咪出名嘅醫生就代表好

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

lanettebb 發表於 18-4-6 12:55
多謝你嘅詳盡答覆
我都唔知係咪出名嘅醫生就代表好

你可以用醫生個名search 下,或者爬下呢度d文,都好多jm會講醫生的評語

我因為一開始已經決定去仁安生,所以就搵仁安有掛牌的醫生,周圍睇佢地d 評語,揀中左一個之後約佢產檢,見完佢之後覺得佢都幾啱我 就打算搵佢生喇
大事化小, 小事化毛.........

男爵府

回覆樓主:

養和好似around 16 week左右要落deposit

我自己最後揀左仁安醫生,勁flexible, 30幾週先落deposit都ok. (我26 week先揾仁安医生産驗)

侯爵府

bbbchoco 發表於 18-4-6 13:16
養和好似around 16 week左右要落deposit

我自己最後揀左仁安醫生,勁flexible, 30幾週先落deposit都ok. (我 ...

我都打算34W 先俾deposit, 不過一早已經搵左醫生寫信俾我留床位

男爵府

freshrose 發表於 18-4-6 13:35
我都打算34W 先俾deposit, 不過一早已經搵左醫生寫信俾我留床位

我都有letter. 不過拖到week 34先比 都幾flexible. 可能小左雙非真系爭好遠

複式洋房

回覆 lanettebb 的帖子

我就一早決定左搵邊位醫生..因為我想係港安生...所以都係搵係港安既醫生....不過有D奇怪~正常唔會問...而且你咁早...我醫生都係我自己出聲咋...佢仲叫我唔駛急TIM

首頁

尾頁

跳至