自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

啲斑一直係咁出,近年仲勁到可以見証住啲斑出既成個過程,同事仲問我係咪無搽防曬用品所以攪成咁
直至近日見倒個post先知係sofina支防曬出事,會越搽越出斑

請問有無好用的防曬推介?我平時係唔化妝的,因為我係塊面勁出汗的人
我要即刻停用sofina了

大宅

回覆樓主:

我都係用佢後出好多班..... 直到睇到你哋寫先知咁原因...

珊瑚宮

是否人到中年?

有些班不關太陽事。係出自自己
玩具萬歲!

別墅

回覆樓主

請問 Sofina 出左咩事?因為我都用緊

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21268899

係咪呢個post?

公爵府

好媽媽勳章

利申, 我由1993年開始用sofina, 足足25年. 我會一直用落去

https://topick.hket.com/article/2038572/
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

fitfish 發表於 18-4-8 19:32
是否人到中年?

有些班不關太陽事。係出自自己

認同

珍珠宮

mimi88 發表於 18-4-8 19:57
利申, 我由1993年開始用sofina, 足足25年. 我會一直用落去

https://topick.hket.com/article/203857 ...

我都用咗over 10年,都打算繼續用

大宅

https://topick.hket.com/article/203857 ...

請問您有出斑嗎?

子爵府

回覆樓主

我都用左差不多十年,冇斑

珍珠宮

回覆樓主:

相信唔係人人會中, 有d人冇事, 但有起事果d, 斑係出得好明顯, 我係中招的一個

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

same....
~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

behappy11 發表於 18-4-8 19:26
啲斑一直係咁出,近年仲勁到可以見証住啲斑出既成個過程,同事仲問我係咪無搽防曬用品所以攪成咁
直 ...

用左廿年都係sofina??

珊瑚宮

good_pig 發表於 18-4-8 22:07
用左廿年都係sofina??

唔奇, 我有朋友用左8年。
先2年, 我係朋友敍會見番佢, 佢全面都係斑, 問佢用乜防曬, 佢先知中招。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cbeyond 發表於 18-4-8 22:12
唔奇, 我有朋友用左8年。
先2年, 我係朋友敍會見番佢, 佢全面都係斑, 問佢用乜防曬, 佢先知中招。
...

我幸好花心,我成日都用唔同嘅防曬

不過我有用sofina 台版base

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我自己無用過sofina產品,但我上網望佢所謂既防曬,sofina算係兼備有防曬既day cream,我個人覺得唔適合用黎戶外活動
搽防曬要搽的足夠,聽用家分享,因為sofina比較稀,容易推開,所以好多人應該用得份量唔夠

我上網望過,一枝30ml既防曬,如果每日使用,約20-25日就應該用完一枝先叫份量夠

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

我用咗幾年,覺得唔錯;可能人夾人
請勿打招呼~

伯爵府

回覆樓主:

我用sofina起碼有15年,近年發現愈來愈多斑,唔知關唔關佢事, 但佢個base同防曬質地好啱我皮膚,試過轉其他牌子一係太乾一係好易出油, 始終都要用返sofina

珊瑚宮

stkyo 發表於 18-4-8 22:24
我自己無用過sofina產品,但我上網望佢所謂既防曬,sofina算係兼備有防曬既day cream,我個人覺得唔適合用 ...

1支防曬用幾耐無準則的, 我1年只買1支防曬。

珊瑚宮

good_pig 發表於 18-4-8 22:14
我幸好花心,我成日都用唔同嘅防曬

不過我有用sofina 台版base

我又唔會, 防曬用左5年, 因為水份重, 我唔會用到起粒粒。
不過今年都轉左, 韓國牌子, 薄到..唔怪得話零負擔。

首頁

尾頁

跳至