婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

allyhui 發表於 18-4-12 22:01
我都想啊,依家未有小朋友我唔敢搬,擔心日後有咗嘅時候負擔唔來,而且我媽知我要搬嘅話一定會要求我同佢 ...

目前環境咁,你哋又計劃生,你認真思考計劃;老人家未必會因爲咁而放棄佢d寶貝。

我會:催眠自己(其實忍)、多去街(返份PT)、自己少買嘢、d嘢用完先買

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

回覆樓主:

別墅

回覆樓主:

間房見到都打冷陣 ,仲衰過垃圾房點瞓架佢?咁既環境大人無病都算係咁,樓主如果諗住生bb,一定要搬,寧願住板間房都好,但經濟未許可就唯有忍下儲下錢先,鄧你辛苦,加油

子爵府

allyhui 發表於 18-4-13 00:01
我都想啊,依家未有小朋友我唔敢搬,擔心日後有咗嘅時候負擔唔來,而且我媽知我要搬嘅話一定會要求我同佢 ...

咁既環境你重生bb?

大宅

回覆樓主

痴線,離婚走人啦
你係呢間屋入面仲有心情做人先勁

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

allyhui 發表於 18-4-13 00:07
我99間房,佢日日就同床果堆嘢一齊訓覺sorry,影人哋間房係好冇品
但我睇見佢都起雞皮,就好似極度驚小強同 ...

堅得人驚, 快d 搬啦, 寧願搬返阿媽度同老公分開住好過, 住喺咁既環境真係會癲

子爵府

回覆樓主:

你奶奶已去到病態,囤積過度
我識人係咁,去搵社工跟,後來好返啲

水晶宮

allyhui 發表於 18-4-13 00:07
我99間房,佢日日就同床果堆嘢一齊訓覺sorry,影人哋間房係好冇品
但我睇見佢都起雞皮,就好似極度驚小強同 ...

邊到有位訓 ?

大宅

樓主忍耐力真係驚人... 不能想像如果要一直共住到唔知幾時, 會變到咩情景...精神壓力大到爆. 我剛新婚個時都共住左一年度, 又係頂唔順男家既生活習慣同環境, 污糟唔衛生不特止.. 仲成日見到62 c9哥哥 衣衫不整,去廁所唔關門等等... 後來連返屋企途中都會喊, 先的起心肝堅持搬出嚟, 不論c6點講..
樓主加油, 多為自己打算啊, 始終結婚之後就係一家一主.

複式洋房

.SummerLove. 發表於 18-4-13 11:23
樓主忍耐力真係驚人... 不能想像如果要一直共住到唔知幾時, 會變到咩情景...精神壓力大到爆. 我剛新婚個時 ...

我依家結婚半年,頭一個月已經知瀨嘢,精神壓力好大,我也經常失眠到天光,有次凌晨兩三點係床都喊,又唔敢喊大聲驚炒親我老公,我自己都嚇親點解可以咁樣喊,果幾個月冇做嘢,打算養身體生B嘅,但係每日咁嘅狀態我都懷疑自己係咪有抑鬱
跟住朋友勸我出返來工作唔好係屋企胡思亂想
我覺得佢再挑釁我嘅話我會發癲,依家有野做都好D唔使對住間立立亂嘅屋影響心情,夜晚返去煮飯搞掂曬就喇喇聲趁99未返來沖返入房閉關

子爵府

回覆樓主

確係難頂
忍下儲多D錢再搬出去

生B同租樓洗費大,趁未有B儲左半$先

男爵府

熱血勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

allyhui 發表於 18-4-12 19:17
99係一個節儉的人,但係節儉到咩都喊曬口話貴,聽都聽到煩曬重點係佢好似覺得我用曬佢個仔D錢咁

婚後的生 ...

呢D死症,唯一可行就係搬開住。

子爵府

回覆樓主

你99 恨唔恨抱孫?如果恨,就講到明咁嘅居住環境唔會生,迫佢乾淨啲。
不過,你喱啲case, 唔搬走我一定唔生,驚害死個仔

子爵府

回覆樓主

Btw 當年我大嫂係自己出去簽左租約先話俾佢c6 知,迫佢冇得揀要搬,一係離婚,不過有風險,要個男人好愛你先得,同埋有兩個小朋友。

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

回覆 allyhui 的帖子

嘩,實無換床單啦...巧驚驚呀

珍珠宮

回覆樓主

請個鐘點做清潔。

複式洋房

anyuser18 發表於 18-4-13 09:10
你奶奶已去到病態,囤積過度
我識人係咁,去搵社工跟,後來好返啲

邊敢揾社工跟(emoji)(emoji)佢唔嬲死咩,佢覺得佢自己好X正常

複式洋房

puni3577 發表於 18-4-13 15:50
回覆 allyhui 的帖子

嘩,實無換床單啦...巧驚驚呀

說出個重點來,我入門以來從來未見過佢洗床單嘅,你提醒咗我,我對佢個厭惡程度又增加咗,唉…

複式洋房

little06 發表於 18-4-13 12:16
你99 恨唔恨抱孫?如果恨,就講到明咁嘅居住環境唔會生,迫佢乾淨啲。
不過,你喱啲case, 唔搬走我一定唔生 ...

我覺得佢應該唔恨抱孫,因為已經有兩個孫,大嘅10歲都有了,係C6嘅細佬生嘅
佢哋已經搬咗出去住公屋好幾年,而且果兩個小朋友從來冇返過來,應該都係我99過去佢哋屋企探,間中見佢用行李箱裝曬尿片同買咗青菜之類嘅拖出門口,估計係去果邊,我同叔仔一家冇交流

首頁
12345...6

尾頁

跳至