婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

anyuser18 發表於 18-4-24 17:59
佢霸佔慾都好強,當咗自己係bb
個媽媽兼爸爸(連在佢仔手都搶).佢好寂寞的?
...

我99佔有慾都係超強,所以我已經把心一橫遲下將呀b放育嬰院

男爵府

haloYang 發表於 18-4-25 11:58
回覆 anyuser18 的帖子

緊張還緊張但係我地系bb親生阿爸阿媽 唔通就唔緊張?

你c6受軟,你就適當時機喊下
唔使數你奶奶

淨係有時講下
「唔通我做媽媽抱下BB都唔得咩」
「我一日淨係見佢兩個鐘想見多佢一陣落手落腳其實我錯啲咩」

複式洋房

yeungmiranda 發表於 18-4-26 08:11
我99又係咁架,成日以為我同我老公晤識湊,晤識咪學攞,咩事都關佢事咁,連我俾餅我仔食佢都要理,我餵我 ...

係呀,未搬之前我都成日喱係房,一打開房門就覺得壓迫感好大,老公係我坐月都有同佢傾過,叫自佢唔好比咁大壓力我地!佢唔聽而且覺得我地要靠佢唔會搬走!d態度愈來愈差!最後好彩比我老公發覺99佢用自以為是又惡我教我點湊仔既態度對我!最後我地搬走左!先嚇到佢呆左!係我地搵埋屋汁野走個日先通知佢咋!

伯爵府

BK Milk勳章

同住一定要送育嬰園

大宅

回覆樓主:

希望你捱到2年,甘既情況我就早走早著

大宅

睇完我完全感受其中。同我99一摸一樣。所以我依家好憎佢。我地早幾個月搬左出黎。我女之前俾佢凑。凑到兩月一小病。五月一大病。本來諗等工人黎到就凑我女過黎。點知上星期居然搞到佢哽魚骨。。仲要係哽魚骨當晚無通知我。我女第二日發燒先同我講。我馬上請假番去睇佢同佢入院。出院黎馬上凑左番新屋。俾住個姨姨凑到姐姐來。本身都已經因爲BB有好多磨擦。我真心覺得佢無心機凑囉。凑得咁差仲要成日係度扮專家。仲要上星期日親我番工就叫埋佢女同埋佢女男朋友上來我度食入伙飯。都算。我開cam 睇我女。。聽到佢係咁講我壞話。又話啲野咁擺唔好。大佬呀。間屋我住既。啲野點擺點放又關佢差事。我間屋有幾多個垃圾桶又要去講。佢呢啲人真係好有病。

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

我都係過來人,當時我真係有產後抑鬱,同樣有種被人搶仔的感覺。

我自己做法,無論點辛苦,放工後必定自己湊返,放假盡量湊bb出街,自己話事。

我仔而家不知幾痴我。

大宅

回覆樓主:

你所經歷過 ,我都曾經歷,最後我地同62.99吵大架收場,自己拿返尊嚴,搬出去住,從此都冇咩見面,一年未必見一次。

別墅

回覆樓主

D 99真係好鍾意搶b
真係好憎人地抱住伸手黎搶抱!
我都好似你咁,試過係間房陪bb唔出廳,
跟住又係講埋d唔經大腦既野:好耐冇見我個b喇好彩我c6會幫我話返佢,仲要日日叫我個bb我個bb咁,我真心覺得好嘔心!唔係你個bb囉,仲要日日擺相上WeChat
日日叫我比水bb飲,話舊時一出世第一啖就飲水,真係on居居!同埋當正開奶茶係仙丹咁,得閒就話要比bb食,老一代既人真係冇乜腦,成日以為湊大幾個巴屎閉咁!

複式洋房

回覆 Kikokeung 的帖子

真系一模一樣 成日都係佢既B...聽到我好嘔心
乜都要理
每次抱出去佢都比說話我聽
宜家我直頭懶理
一係係房
一係出街
唔洗對住佢心情不知幾好

複式洋房

回覆 yanwendy 的帖子

我宜家每日都系盼住快d搬真羨慕你地
好想快d搬走

複式洋房

回覆 愛麗斯傳說 的帖子

我宜家都係呀放工后或者週末幾乎都唔比佢掂
仲要點做個仔先癡我gar~
宜家bb仲細
驚大d開始癡佢

複式洋房

回覆 sukiloveme1986 的帖子

呢d99真係好乞人憎!!!你都辛苦了...
不過你都叫搬左阿
我仲捱緊

複式洋房

回覆 siusiu1122 的帖子

唉 我都想即走但宜家未買到樓
c6唔想租樓
下半年我地會開始落實搬出去既野
遲下阿b夠歲數就幫佢報公司附近既幼兒園
可以自己湊翻~
發夢都想快d走呀

複式洋房

回覆 Happyyi 的帖子

你老公好掂!!冇嫁錯~!

複式洋房

回覆 bbbbb001 的帖子

haha 你講得啱我都要時不時用下呢招~!

大宅

haloYang 發表於 18-5-2 15:43
回覆 愛麗斯傳說 的帖子

我宜家都係呀放工后或者週末幾乎都唔比佢掂

如果夜晚BB跟你訓(你照顧佢)佢一定會痴你!我個囡夜晚跟我同房,我每日放工佢就伸手要我抱,邊個都唔跟。

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主

某方面同我99好似,勁痴個孫,有時候想仔帶返娘家住幾日,都鬼咁大意見

翡翠宮

回覆樓主:

你99当B是一齊。登你慘!

首頁

尾頁

跳至