夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

結婚十幾年有一個小朋友中學,一個2歲由今年2月尾開始,老公會無故失蹤一,2晚,平均一個月2次,佢解釋壓力大要減壓,絕對無做過對我吾住的事
平日大多都是佢煮飯,同BB沖涼,切生果
星期一同我講公司要星期四返大陸一晚,我好嬲我話今次你要去,你就不會再見到我。
星期三再同我講上司問我點,我話無得傾。佢話甘樣我好冇面
結果今天都係上左大陸
我準備明天離家出走,住酒店

男爵府

睛 發表於 18-5-18 00:59
結婚十幾年有一個小朋友中學,一個2歲由今年2月尾開始,老公會無故失蹤一,2晚,平均一個月2次,佢解釋壓力 ...

今次算,得幾日時間可能掉派唔到其他人去,就相信佢當佢真正去做野

但佢返嚟就表明唔可以再有一晚失蹤

大宅

回覆樓主

不相,不過不要自己走,應該是趕他出去

洋房

佢一定不會走,細B出生後無在外過夜,今年2月前,我覺得真係好古怪
以前就算有不回家,都只會半年先一次
今次我講到話見我吾到,都照去,佢星期三有哄我有2個小朋友甘幸福,包容信任,才可長久
我話我包容吾到你不回家

複式洋房

1. 壓力大想出去抖下氣無問題,不過咁大個人又有家庭就唔應該玩失蹤,要講低有交帶,你都要體諒下佢又番工又煮飯,女人呻苦好多人同情,男人只可以硬食

2. 咁平時佢份工都要番大陸做野? 信唔信都無計,佢要走你拉唔住.
佢番大陸做野時,扮客打上佢公司揾佢,睇下請左假,定真係番大陸做野, 真係做野就唔好噪,講大話既再諗下一步.

3. 唔好離家出走租酒店,如果佢話係你自己走,叫你都冷靜下,唔揾番你,你租得幾耐酒店? 到時想番去就難.
點都要留喺屋企,你係女主人,有咩同老公講清楚.

瑪瑙宮

你最好5离开i间屋,5好影响大,小朋友曰常生活。

男爵府

睛 發表於 18-5-18 00:59
結婚十幾年有一個小朋友中學,一個2歲由今年2月尾開始,老公會無故失蹤一,2晚,平均一個月2次,佢解釋壓力 ...

佢間公司係咪要去中国做野,你應該會知,如果你唔想佢去中国,你只可叫佢辭職,搵過另一份唔需要去中国做野既工。但如果係咁做,你亦應該承擔佢搵唔到工既風險。

洋房

佢不嬲唔使返大陸做野,仲要呻話吾想做呢份工,但又吾敢轉
我自己長租也沒有問題

男爵府

睛 發表於 18-5-18 09:03
佢不嬲唔使返大陸做野,仲要呻話吾想做呢份工,但又吾敢轉
我自己長租也沒有問題 ...

長租無問題?咁小朋友點?

大人關房門點嘈都得,但一定唔可以影響到小朋友。

有多餘錢長租,不如請人煮飯,返完一曰工煮飯真係好辛苦
平日大多都係佢煮飯,同BB沖涼,切生果,咁你

你走都係想大佢,但如果但由得你冷靜,樂得清靜,你點收科

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

你老公返工煮飯同BB沖涼等等
咁你負責咩?
咁大壓力仲要硬食因為係男人
呢個態度真係好難頂
難怪會想去鬆下
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

侯爵府

回覆樓主:

男人話「一定冇做對唔住你既事」,呢句說話既意思係,我只係去叫雞,玩女人,唔會唔要個家,會識番屋企咁解。
佢失蹤番黎後,有冇問佢去過邊? 去打波?同朋友食飯? 點都有個理由掛。
真係要偷偷check下佢。

洋房

回覆 華妹妹 的帖子

無機會check 到,手機鎖了密碼,我知佢亦有wechat識女仔,我負責小朋友使費,洗衫,對外,文件上

佢話自己租酒店住透氣

翡翠宮

回覆樓主:

阿樓主
"佢煮飯,同BB沖涼,切生果"

佢都真係幾攰

水晶宮

睛 發表於 18-5-18 10:32
回覆 華妹妹 的帖子

無機會check 到,手機鎖了密碼,我知佢亦有wechat識女仔,我負責小朋友使費,洗衫,對 ...

一個男人覺得家庭係壓力, 寧靜去住酒店都唔想成日對住, 似返工要搵一日去放假, 咁呢個男人對家庭基本上只係盡責任, 死頂, 唔再覺得享受同愛戀了。。。

洋房

講真,我都有壓力,佢仲要成日走左去

公爵府

好難相信佢無野。又或者佢所負責的家務,似乎在佢d同事心中,唔似個男人,佢又要在同事臉前有尊嚴,每當同事都有局,佢一定去,怕被同事取笑是住家男人,老婆奴等難聽説話,你情願相信佢真係咁,總好過有女人。講真,男人真係好要臉,佢每日放工就趕住買餸煮飯,係佢d同事眼中,你老公唔似一個男人,你真係要了解一下,大家傾傾啦。

洋房

回覆 Miulo 的帖子

我要返工又收得夜,所以屋企野就無辦法做,屋企主力靠我份人工,所以我也有一定壓力

洋房

我冇用吾夠恨心,老公狂send 小B相比我,我都係掛著小朋友
岩岩享受完massage 準備回家面對

公爵府

睛 發表於 18-5-18 22:40
我冇用吾夠恨心,老公狂send 小B相比我,我都係掛著小朋友
岩岩享受完massage 準備回家面對 ...
不如平心靜氣好好傾下啦,或者請個工人,分担大家家務吧。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

我會大家傾下個問題 搵辦解決

佢都要番工 放工仲要煮飯 做家務 照顧小朋友 講真咁既生活我日日都做緊 坦白好攰 好想放棄

最後同我老公傾 佢主力照顧小朋友 我主力搵錢 得閒我會照顧小朋友比佢休息下

我有個同事 曾經講過 好似過緊偽單親咁
每日番工 放工後得佢一個照顧小朋友 另外一個除左拿錢番黎之外 乜都無野支持 好孤單 佢老公放工好夜 工作好忙

所以大家要傾如何分配時間 分工合作

首頁

尾頁

跳至