夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

算出你跟你身邊的人是什麼....關係

算出你跟你身邊的人是什麼關係

說的可能太直接 很難懂 我來舉個例子:

例:"璩美鳳"(40)和"曾仲銘"(32)的關係居然是"8",真是超準!!

只要算一算你們中文名字的筆劃就可以知道。

計算的方法很簡單,將你們姓名筆劃的總數作比較,
以大的數字減去小的數字就可以知道。

例如:大雄想知道自己和叮噹的關係是什麼,

他便要將自己名字的筆劃(共15劃)和叮噹名字的筆劃(共21劃)相減(即
21-15)。
得出的數字是6,「幫你的人」。
十分準確啊!快來試試吧!

差值對照表 :
0 親密無間
1 永遠和你在一起
2 水火不相容
3 知心朋友
4 心上人
5 幫你做事的人
6 幫你的人
7 面和心不合
8 男女關係不正常
9 情投意合
10 關係馬虎
11 尊敬你的人
12 愛你的人
13 適合你的
14 說你壞話的人
15 剋星
16 救星
17 忠心的人
18 狼心狗耵漱H
19 單相思
20 山盟海誓
21 情敵
22 服從你的人
23 永遠在一起
24 伴終生
25 恨你又愛你

真的很準!!!
我試過算了我有10個親朋好友的關係
只錯一個準確度相當高 差不多80%喔!! :mrgreen:

複式洋房

Re: 算出你跟你身邊的人是什麼....關係

好唔掂呀, 睇黎要改名至得! :lol: :lol:

別墅

?

子爵府

老公係我既知心朋友, 囡囡係我既心上人 ?-(

您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

大宅

請問筆劃是字典o甘計 or 寫每筆劃計,
"三點水" 當三劃 or 四劃 ?
"草花頭" 是6劃 or 4 劃 ?

等待驗證會員

我諗應該跟番一般計法,即係三點水係三劃,草花頭四劃.

我計左有d準有d唔準:

老公=心上人(哈哈)
一個老死=知心朋友

幫其他人計過,老公同佢生意拍檔係心上人 ?-( (但佢拍檔係男人黎喎)

男爵府

我同我老公竟然係[size=large]男女關係不正常 ?-(

侯爵府

fionshum,
你可以到下列的網址查筆劃數:
\"\" Please click here!

"三點水" 計3劃
"草花頭" 計4 劃

我同老公o既關係:4 ─ 心上人
我同家姐o既關係:0 ─ 親密無間

果然好準喎!

男爵府

咁要計康熙筆劃定現代筆劃計?

男爵府

唔係好準咋喎~~~ ?-(

公爵府

2021勳章

我同老公 = 情投意合:mrgreen:
我同囡囡 = 永遠和你在一起 :mrgreen:
老公同囡 = 男女關係不正常 ?-(
恭賀新禧,迎春接福!

侯爵府

crystaltochan,

我諗應該係計現代筆劃

男爵府

my_tabo thx

伯爵府

牛年勳章 2021勳章

我同我老公相差29
同我個仔相差26
咁ju係咩呀??
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

等待驗證會員

cutie so,

不如你試下用簡體字計下

男爵府

畀面勳章

好準喎
我同老公係:親密無間
我同呀女係:幫你的人
我同呀仔係:幫你的人
:-P :-P :-P :-P :-P

大宅

我同老公 = 17 忠心的人
我同仔仔 = 3 知心朋友 ... ?-(

大宅

好準呀,仔仔=知心朋友
老公=心上人
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

大宅

哈....我姑姐係我心上人......
:cry: 個女同我面和心不和???
:mrgreen: 奶奶同我又面和心不和...
:lol: 老公永遠同我一齊 :lol: :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
50%準喇....... :mrgreen:
(都幾有娛樂性 )
☆以上純屬本人立場☆

侯爵府

crystaltochan,

唔使客氣...

首頁

尾頁

跳至