想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 Babychuwaiwai 的帖子

我都等緊Pgs, 你有幾多day5? 幾多粒可切片?

大宅

回覆 Angela0417 的帖子

我係day12過台灣, day14抽~

別墅

kimchi0328 發表於 18-6-7 14:09

我都等緊Pgs, 你有幾多day5? 幾多粒可切片?

2粒day5,1粒day6,一共3粒切片做pgs,你呢?

大宅

2粒day 5做pgs, 另一粒day 6就雪左~ 我抽左7粒卵乍, 仲要2粒唔熟 你抽左幾多粒呀?

別墅

kimchi0328 發表於 18-6-7 14:32

2粒day 5做pgs, 另一粒day 6就雪左~ 我抽左7粒卵乍, 仲要2粒唔熟 你 ...

我仲少抽5粒,1粒唔熟,4粒受精,1粒去到day7先囊胚grading好差所以放棄了,靜番3粒做pgs

大宅

你抽5粒, 有3粒可以做pgs 好好成綪~
我就5粒受精, 到day5有一粒已經停止生長, 另一粒仲係桑葚胚, 到day6先變早期囊胚, day7就停止生長, 見佢好努力生長, 但最後都死左覺得好可惜~

Anyway, 希望有一粒過到pgs, 我已經好開心了~

別墅

kimchi0328 發表於 18-6-7 14:51

你抽5粒, 有3粒可以做pgs 好好成綪~

我上次抽3粒,得1粒去到day6做pgs failed 咗,我覺得pgs都唔係咁易過,可能因為我係高齡,所以我都唔敢抱好大期望。anyway ,希望我地今次可以pass到

大宅

我都係高齡, 咁你幾時知結果? 如果pass幾時放胎?

別墅

kimchi0328 發表於 18-6-7 15:38

我都係高齡, 咁你幾時知結果? 如果pass幾時放胎?

下星期知道結果了,本來今個月再開針諗住集多次胚,點知day2掃描竟然有粒10mm嘅卵泡,同我嘅e2驗血報告唔match,醫生建議day4再抽血超聲波再決定開唔開針,好似好多阻滯咁。
未知結果所以醫生冇同我討論幾時可以放枱

大宅

集胚? 我問過台灣醫生, 佢建議我做左pgs先, 再決定抽唔抽多先卵~

Day2有10mm大的卵泡會唔會之前d排卵針藥影響到? 我覺得下個月先抽好d喎~可以等卵巢休息下先~

別墅

kimchi0328 發表於 18-6-7 16:10

集胚? 我問過台灣醫生, 佢建議我做左pgs先, 再決定抽唔抽多先卵~

係我提議集胚的,開頭醫生都話唔需要,明天再照超聲波再決定開唔開針啦唯有,可能今個月開唔到針而pgs又pass哂可以慳返抽多一次,哈哈我上網check過day2有10mm的不是卵,是水腫,會自己消失的。
請問你係台灣邊間做啊?

別墅

Babychuwaiwai 發表於 18-6-7 16:49
係我提議集胚的,開頭醫生都話唔需要,明天再照超聲波再決定開唔開針啦唯有,可能今個月開唔到針而pgs又pa ...

做左PGS先,不用再開針,無咁辛苦捱痛,希望你5粒入面有好胚胎

別墅

Angela0417 發表於 18-6-7 23:36
做左PGS先,不用再開針,無咁辛苦捱痛,希望你5粒入面有好胚胎

Thanks

大宅

我係翁翁度做呀, 你呢?
我都覺得你今個月唔好開針住, 話唔定pgs 全部pass可以放胎, 唔駛再晒錢做第二次啦, 哈哈~

希望我地都順利放胎啦

別墅

kimchi0328 發表於 18-6-8 10:11

我係翁翁度做呀, 你呢?

我都係翁翁呀

大宅

我之前試過D13抽, 又試過D12抽, 一係你有時間咪早啲過台灣囉, 玩下囉

大宅

今日照卵泡點? 最終有冇開針?

別墅

kimchi0328 發表於 18-6-8 16:58

今日照卵泡點? 最終有冇開針?

Send咗報告過去,翁翁叫我今天開針

大宅

今個月卵泡多嗎? 翁翁話可以開針冇問題啦, 祝你抽卵成功

別墅

kimchi0328 發表於 18-6-8 17:29

今個月卵泡多嗎? 翁翁話可以開針冇問題啦, 祝你抽卵成功 ...

暫時見到6粒,如果pass埋pgs可能會同你差不多時間放胎希望一切順利同你一齊成功

首頁

尾頁

跳至