0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

我B.B. 4個半月 濕疹超勁,用盡所有方法,搽晒無有品牌既膏都唔我,佢成日面痕,好辛苦 我心都痛爆呀,book左楊醫生,但最快都要9月26先有得睇,大家有無其他醫生介紹比我呀

象牙宮

可看中醫。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我仔仔果時候都系好容易就濕疹,我俾佢搽QV個隻面霜架,我覺得效果唔錯架,你要唔要試下?宜家佢都大個喇,免疫力好咗D冇咩點濕疹喇

男爵府

回覆樓主

aveeno有沒用過?avene都好好⋯⋯

大宅

fung0529 發表於 18-6-6 13:06
我B.B. 4個半月 濕疹超勁,用盡所有方法,搽晒無有品牌既膏都唔我,佢成日面痕,好辛苦 我心都痛爆呀,book ...

我朋友個b都係,現在好返了~~

別墅

巫太太 發表於 18-7-8 10:12
我朋友個b都係,現在好返了~~

你朋友搽边隻cream 好番?

別墅

回覆樓主:

9/2/2021: 資料補充:當時搽係面既原來係中度類固醇,所以兩日有明顯效果...不過當時爛得好緊要,又有感染,所以要搽。。。。
明白媽媽你既心情(emoji),我個仔滿月開始起,到而家4個幾月無停過,好反覆,睇過幾個醫生,搽左成個月類固醇都係好唔到,睇左楊醫生,用左兩日藥,有好明顯好轉(右圖用左兩日藥)希望唔好反覆差返(emoji)
如果你有轉介信可以fax過去,睇下可唔可以早啲,因為我本身都book左11月,有轉介信、驗左血,加上可能我個仔情況嚴重(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️⋯⋯所以我上星期睇左
媽媽唔好灰心,一齊加油(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

mr13wing 發表於 18-7-17 08:53
明白媽媽你既心情(emoji),我個仔滿月開始起,到而家4個幾月無停過,好反覆,睇過幾個醫生,搽左成個月類固 ...

我囝都係面有濕疹,無你bb咁嚴重,但已搽左含類固醇膏差不多半年,一唔搽又紅返,都想book楊醫生,但今天打去要11月先有得睇,有轉介信會早點嗎?

別墅

clkam 發表於 18-7-17 12:47
我囝都係面有濕疹,無你bb咁嚴重,但已搽左含類固醇膏差不多半年,一唔搽又紅返,都想book楊醫生,但今天 ...

佢唔淨止面呀,身都有呀,面就最嚴重
有轉介信起碼知道bb情況,有可能會早啲

大宅

mr13wing 發表於 18-7-17 13:08
佢唔淨止面呀,身都有呀,面就最嚴重
有轉介信起碼知道bb情況,有可能會早啲
...

睇到都心痛,希望佢快d好返。
我都搵下有無其他好醫生可早點睇。

別墅

clkam 發表於 18-7-17 13:11
睇到都心痛,希望佢快d好返。
我都搵下有無其他好醫生可早點睇。

有朋友叫我睇中環-蘇格倫,尖沙咀-何麗容,兩個我都未睇過,唔知好唔好

大宅

mr13wing 發表於 18-7-17 17:19
有朋友叫我睇中環-蘇格倫,尖沙咀-何麗容,兩個我都未睇過,唔知好唔好
...

我仔睇蘇格倫,貴但唔洗等,好快好返

別墅

明白媽媽你既心情(emoji),我個仔滿月開始起,到而家4個幾月無停過,好反覆,睇過幾個醫生,搽左成個月類固 ...

嘩 你小朋友d濕疹真係好勁呀。咁睇黎楊醫生真係超勁呀。我小朋友無你咁勁呀。咁我等到9月啦。希望你小朋友早d好返。青靚白淨

別墅

fung0529 發表於 18-7-20 00:05
嘩 你小朋友d濕疹真係好勁呀。咁睇黎楊醫生真係超勁呀。我小朋友無你咁勁呀。咁我等到9月啦。希望你小朋友 ...

身邊有幾個小朋友有濕疹,都係睇楊醫生睇好。呢段期間媽媽辛苦啲,多啲皮膚護理,密啲保濕唔好俾佢R,加油!! 你小朋友都會好快好返

大宅

嬰兒醫護那邊有討論敏感測試,我有帶嗰女去做,知道佢有咩敏感。你可以帶BB去check吓,起碼避開D敏感源等佢唔好返發。

翡翠宮

回覆樓主:

請給楊医生资料?tks

別墅

我B.B. 4個半月 濕疹超勁,用盡所有方法,搽晒無有品牌既膏都唔我,佢成日面痕,好辛苦 我心都痛爆呀,book ...

我系住屯門的 我女都系同你bb差五多大
睇完e生 食左藥 揸左藥膏 即日好左5.6成
我女之前都成日面痕 仲成日出水 r到流曬血
而家食左一星期藥 同揸左藥膏已經好反曬

大宅

我老公有濕疹底 睇左一個中醫幾好
因為之前成日查類固醇啲皮膚成日好易又紅又爛咁
食小小海鮮 牛肉 就會痕個種
由頭到腳都有 一答答濕疹...
一轉季都會起疹
不過 依加睇左個個中醫佢啲皮膚起碼好番8、9成以上
面依加幾光滑 我老公都真心覺呢個醫生好
你想要資料可以pm我

洋房

回覆 fung0529 的帖子

可以pm楊醫生的資料嗎?

大宅

回覆 fung0529 的帖子

可以pm楊醫生的資料嗎? thank you so much!!!!

首頁

尾頁

跳至