想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 Vana 於 09-6-6 11:52 發表
多謝Dirty姨姨介紹我看這個thread....我由第一版看到最後一版....邊看邊哭....

我的BB約2個月了....胎LONG約2.5CM.....現在要選擇吃藥或手術流産....我也不知怎辨.....

我不用上返工的...可以有長時間休息.... 但 ...

Vana,

我自己嘅醫生就highly recommend我食藥, 佢話對子宮內膜會冇咁傷, 而且我已高齡, 所以唔容許我休息好長時間, 所以我寧願辛苦d, 我選擇食藥, 但我醫生都話吸宮唔一定會整傷內膜, 但我唔想博囉...

我覺得食藥定做手術, 好睇你有冇時間, touch wood真係傷咗內膜, 係需要時間復原, 如果你好後生, 又想儘快處理佢, 咁咪做手術, 但其實我睇D姊妹做完手術, 血流量同我差唔多, 只係完全清血(時有時冇)我會耐D, 但都只係用護墊, 有時重唔駛用, 重有係食藥同手術都係一日可以完成, 所以點揀真係好睇你有冇時間同心理狀況....

不過我個人意見, 做手術收成萬蚊, 食藥收幾百蚊, 醫生冇理由有錢唔賺啫, 但都要睇醫生對你食藥可以流清嘅機會有幾大囉, 希望唔好影響你決定....

不過你琴日又見倒有心跳, 不如你儘量臥床, 等多一星期再諗食藥定做手術啦....

複式洋房

我想問下你地個陣食完藥後,大約幾多日後先排出呀,因為我食完藥個日有血(好似來m咁)之後就無反應了,以家只係去完小便先有好小血,唔知係咪正常呢??今日係第二日了!!

首頁

尾頁

跳至