自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

Fishqqma 發表於 18-6-21 17:48
但日對夜對嗰個係你上司, 佢分分鐘可以令到你有抑鬱.
我個同事就係咁樣, 佢早兩個月已經resign咗!
...

係呀,朋友都話長期咁可能會有depression..

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

MM2H 發表於 18-6-21 08:29
最緊要老闆係點,佢先係出糧果個

睇下上司有幾大權,如果夾死都冇得攪

男爵府

回覆樓主

上司寫你appraisal,如果是個toxic manager,一定要離開。
如果老闆是有能力的,她/他不會看不到你上司的問題,如果還是繼續留這樣的上司,就是要不你上司有留下來的本錢,要不就是你的老闆還是一樣的人,只是你看不見。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

littlekeroppify 發表於 18-6-21 17:52
係呀,朋友都話長期咁可能會有depression..

佢食住抗抑鬱藥都頂唔順

珊瑚宮

littlekeroppify 發表於 18-6-21 08:38
工作隱定,可以準時放工,做了多年,壓力來自唔知個上司幾時發癲玩針對。
佢唔會走,因為佢個位人工高,又 ...

同我走左個舊同事處境一樣.

珊瑚宮

felicesmile 發表於 18-6-21 09:34
少年你太年輕了, 你以為老闆唔知? 只不過你癲上司喺你老闆眼中有其他可取之處。
...

exactly. 我哋上司就係咁樣,全間公司都知佢啲衰嘢,但係大老闆確實buy佢!

侯爵府

littlekeroppify 發表於 18-6-21 08:25
上司領導能力差,喜歡貶低人,弄權,間中情緒失控鬧人,卸膊。但同時我有一個好老板。同事關係都ok.
上司的 ...

如果你上司係直接同你溝通,比野你做既,你完成的工作都要交比佢既話,我會選擇離開,咁樣真係好辛苦,太大壓力,影響埋自己唔值得。就覺你老板有幾好都假,佢唔會幫到你d咩,無理由下下去投訴下下去講!

首頁

尾頁

跳至