婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

同老公拍左拖6年幾,上年發現有左就結婚。

老公係單親家庭,99以前一個人返2份工一手養大,所以老公都考順,拍緊拖個陣其實都冇咩特別,上老公屋企見到99都會打個招呼,然後我同老公就入房,同99五係經常見面,所以溝通五多。

到發現有左bb,同99講,佢其實建議五要,因為年紀較細,我20 老公24 ,但我同老公都好想要,最後都係要左。陀緊bb個陣,都有時係老公到訓,99都成日買水果比我食,煮下湯比我。

結婚個陣99其實都冇買金器亦都冇比人情我,但我五係好介意,因為都知道99自己搵錢五多,就算買金器同比人情我,佢之後就好慳住慳住,所以寧願五洗買比我。

結左婚之後就同老公同99一齊住,一直都冇咩特別事,雖然係冇咩衝突,但都五係相處瀜恰,得返我同99個陣都尷尷尬尬甘。

直到生完bb,我係我媽到坐月,因為我媽五洗返工,有多啲時間照顧我。坐月期間99都有3次上黎睇我同bb,都有問下我身體點樣。

坐完月就返返去老公到一齊住,因為頭幾個月初生bb係難湊啲,我根本冇時間休息同食野,99就每日買飯返黎比我食,從來冇埋怨過我結左婚,做左人老婆,做左人呀媽,都五買餸煮飯,日日如是甘買飯比我食。返到黎屋企又會幫手喂bb飲奶,比我可以抖下。因為99先40幾歲,所以基本上冇代溝,有玩fb,亦有加我好友。而且衛生方面都幾好,五草垃圾,有啲立立雜雜野個陣,我話掉,99都順我意話掉。而且每次返黎都先洗手先掂bb。99係食煙既,(食左好多年,介五到)因為屋企多左個bb,99特登買左電子煙係屋企食,以前係屋企就食點火個啲煙。99食完煙都五會即刻抱bb,會先沖涼先抱,所以我都接受到。

老公之前既儲蓄同每個月出糧都係比我管,99從來冇話我拎走曬佢個仔啲錢。每次同老公嗌交,99都會叫老公氹返我先,就算我都知自己係無理取鬧

其實都好慶幸99對我甘好,相處方式其實都係大家就下大家。各位新抱仔要加油呀

公爵府

回覆樓主:

終於見到一個正常99 .好出奇(見到不正常的99太多太多,忽然間走出一個正常99.....好唔慣)

大宅

好開心你有個好99呀

不過都多口提你一句, 電子煙同點火既煙其實一樣係有害架, 希望你99食少d啦

子爵府

回覆樓主:

呢個99唔錯,可能四十幾後生,正正常常

公爵府

anyuser18 發表於 18-7-4 18:00
呢個99唔錯,可能四十幾後生,正正常常

人的品格好與壞與年令無關係,事關大把4x歲的99思想仲未進化ga。

男爵府

好羨慕你有個好99

伯爵府

angelyeeyeeli 發表於 18-7-4 15:32

老公係單親家庭,99以前一個人返2份工一手養大,所以老公都考順 ...

羨慕,好少見到咁好嘅奶奶

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主

終於有啲正能量分享

我99都好好

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

angelyeeyeeli 發表於 18-7-4 15:32

老公係單親家庭,99以前一個人返2份工一手養大,所以老公都考順 ...

你年輕但懂得感恩、祝你幸福

水晶宮

回覆樓主:

幸福媽媽

公爵府

李家小魔怪 發表於 18-7-5 10:32
我奶奶6X幾歲啦,但係完全冇果種我係奶奶,你要尊重我ga感覺

對呀 ! 好的人品與年齡無關係,真羡幕你

禁止訪問

禁止訪問

洋房

登你開心有個好99

大宅

回覆樓主

正能量分享,謝謝你,祝你以後都幸福快樂

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

恭喜樓主有個咁好嘅 99 。

大宅

好99難求呀。互相尊重。keep住呀。

男爵府

回覆樓主

要好好珍惜大家,因為有好老公已難,有好99更難

首頁

尾頁

跳至