自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無人在FB 或網上訂野好耐都未收到?
追左成個月都未收到你們會點做?

男爵府

2018復活節勳章

回覆 angies 的帖子

咁佢之前有冇講幾時到?

男爵府

回覆 claudiaman_86 的帖子

佢話6月頭寄出,但我只收到一半(訂20 只收到10)每次追都係話寄左SF,無比資料我
我就响佢個post 度留言追貨,佢之sent 張 waybill 比我睇話我無攞所以退回
其間我無收過到任何取件通知!

珍珠宮

好媽媽勳章

angies 發表於 18-7-14 11:33
回覆 claudiaman_86 的帖子

佢話6月頭寄出,但我只收到一半(訂20 只收到10)每次追都係話寄左SF,無比資 ...

佢話退回即一半貨仍在佢手上?想要就叫賣家再寄,寄左SF要即send way bill俾你睇。
買/賣親野如果係寄SF, 寄出後賣方應將way bill 影給收貨者。

男爵府

回覆 amypekkle 的帖子

我有叫, 弊在佢 5彩我呢!

佢通常是這樣回覆 auto reply 😣
已收到你的查詢☺,我們會將於2-3工作天(不包括星期六日紅日)內盡快回覆閤下訊息或可參考專頁上Shopping流程/小貼士 ,謝謝你的耐心等待🙇​

(*請不要重覆傳送訊息 我們以最早的訊息開始回覆*)(*跟據閣下最後一個訊息時間為準*)

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

angies 發表於 18-7-13 16:22

同佢講冇貨就退錢,唔退就報警

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

angies 發表於 18-7-13 16:22
早已經要退錢

男爵府

講左 但佢係只回覆
已收到你的查詢☺,我們會將於2-3工作天(不包括星期六日紅日)內盡快回覆閤下訊息或可參考專頁上Shopping流程/小貼士 ,謝謝你的耐心等待🙇​

(*請不要重覆傳送訊息 我們以最早的訊息開始回覆*)(*跟據閣下最後一個訊息時間為準*)

灰爆 😭

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

在其他fb group。看有冇苦主?
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

回覆 crystal媽咪 的帖子

點揾, 請指教

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

angies 發表於 18-7-14 20:32
回覆 crystal媽咪 的帖子

點揾, 請指教

你有冇入啲facebook買賣group?
通常佢哋會喺group度cap返買賣嘅物品同埋個人嘅網名……
咁其他苦主,就會留言或者pm聯絡, 有機會約埋一齊報警
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

2018復活節勳章

回覆 angies 的帖子

(1) 佢應該有SF單留底, 如果冇拎件, SF會退返比佢
(2) 佢有責任寄出左比單號你
(3) 你同佢講, 再唔補寄 / 安排再寄你可以報警

男爵府

唉!
幾經辛苦 終於攞番晒D 貨啦!
以後都唔會再幫襯

子爵府

angies 發表於 18-8-14 15:24
唉!
幾經辛苦 終於攞番晒D 貨啦!
以後都唔會再幫襯

其實由佢填左SF單就可以俾SF號碼你、之後你自己打電話或SF apps追蹤到份件運送過程,甚至你有權自行更改收件點。
我係經常網購(方便),而家係不少責任不足嘅賣家(未必真係扼人),所以我俾錢前,會問左有冇現貨?付款後幾時出貨?出貨會否提供SF編號⋯
touch wood我未遇過網上扼錢case,但我都會black list左某d賣家,例如佢覺得寄左就算,唔回覆個SF編號(冇number,我只可靠賣家追SF),佢連覆個number都冇時間,咁我都擔心寄件出問題時,佢冇時間再跟進其他野啦!
btw網購係方便,但我就唔會盲目睇幾多fb like去認定佢地口碑。

首頁

尾頁

跳至