自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

男爵府

KittyMelody1 發表於 18-7-18 11:55
睇到你地咁,搞到我都唔敢再訂書,訂左幾年,唔係呢間,但都好混亂。。。。。今年决定睇岩既,買散裝算
...

我地另外有訂 Highlights,好準時,每個月唔使追就出現響信箱,小朋友一見到個信封,就知係佢本書。
其實訂雜誌原意係想培養呢個習慣,而且當初佢 sell我而我好buy的其中一個原因,係佢有時事嘅 topics加入去,e.g. 果排有MERS,佢就講 MERS,點知佢咁衰,連小朋友都呃!就好似訂報紙一樣,佢遲幾星期畀我就無晒意思啦!

子爵府

回覆樓主

多謝提醒

琥珀宮

namc 發表於 18-7-18 18:40
多謝提醒

push

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

點呀? 今日仲有無人去書展訂書啊?

複式洋房

回覆 Sugarbabegirl 的帖子

我本人不想再有小朋友受騙,所以特此出POST,希望大家SHARE 比朋友唔好訂。日新教育!!!

象牙宮

2024年龍年勳章

shirleysung211 發表於 18-7-19 14:26

我本人不想再有小朋友受騙,所以特此出POST,希望大家SHARE 比朋友唔好訂。日 ...

支持你。

複式洋房

回覆 LL1999 的帖子

書展本身唔會理,佢地都係做生意,小小科學家中文今年他們在3CON-027(日新教育),小心。
另外有一間叫INNOVATION PUBLISHING LTD,只做YOUNG SCIENTIEST & SMART MATHS(英文) 應該是OK 的。

大宅

shirleysung211 發表於 18-7-19 14:26

我本人不想再有小朋友受騙,所以特此出POST,希望大家SHARE 比朋友唔好訂。日 ...

大宅

回覆樓主

這無訂,但幫推

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

shirleysung211 發表於 18-7-19 14:29
回覆 LL1999 的帖子

書展本身唔會理,佢地都係做生意,小小科學家中文今年他們在3CON-027(日新教育),小心 ...

原來佢哋位置在場館出口外走廊位,咁都好啲,行到呢個位通常係離場同已買得 77,88。購買意欲已減低,無咁易俾佢氹到。個職員 sell 我,我啤住佢問 乜真係會期期準時收到書咩?佢似乎知咩事,點點頭唔好意思咁自己行開。呢間嘢真係!

複式洋房

回覆 11B 的帖子

多謝你的資料,我會努力!!!!

男爵府

11B 發表於 18-7-19 17:59
原來佢哋位置在場館出口外走廊位,咁都好啲,行到呢個位通常係離場同已買得 77,88。購買意欲已減低,無咁 ...

子爵府

回覆樓主

Up, 係其他媽媽谷見到呢個post cap 圖,加油!
我明天去書展如經過佢地攤位一定會問佢地「咩你地可以準時寄到書咩?」

Sugarbabegirl    發表於 18-7-20 10:01

洋房

我追到無晒辦法,打去消委會投訴,佢哋先寄返舊書比我,過程好難受,負責人說話好難聽,還有打去貿發局提過,叫佢地注意呢間公司,但始終冇一班人一齊投訴/報案,所以佢哋今年又繼續係書展擺檔。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Innovation Publishing Ltd (3C - E38) 不只有 Young Scientists and Smart Maths, 還有 happy dragon, little monitor 同 professional series, 全部是新加坡 young scientists 公司出品, 有現貨出售, 價錢也合理. 這間絕對跟日新沒有關係, 大家可以放心去買!

其實, 我也是日新苦主, 2年多前也是追書追到比那位小姐鬧, 佢的說話也離譜, 後來, 電郵新加坡總公司, 介紹了另一間(絕對不是日新, 而是 Counter 3C-E38的負責人)給我訂書, 之後總是大約每個半月便收到書了.

今天我大約2時45分經過日新攤位, 見到有成10個警察, 不知發生甚麼事呢? 可能真有苦主到場追書同報警吧!

大家總之不要再受騙.

子爵府

嘩搞錯!唔係苦主,不過都睇唔過眼!
你地真係好應該約埋一齊剷爆佢先得!
咁呃人都得!

珍珠宮

開心吸收勳章

ootolai 發表於 18-7-19 23:18
Innovation Publishing Ltd (3C - E38) 不只有 Young Scientists and Smart Maths, 還有 happy dragon, lit ...

報紙出左新聞話呢間野呃人。好呀,有警察做野。

別墅

回覆樓主

https://www.hk01.com/%E8%A6%AA%E5%AD%90/212794/%E6%9B%B8%E5%B1%952018-%E8%A8%82%E5%85%A8%E5%B9%B4%E5%B0%8F%E5%B0%8F%E7%A7%91%E5%AD%B8%E5%AE%B6%E5%8F%AA%E6%94%B6%E5%88%B0%E4%B8%80%E6%9C%AC-%E5%AE%B6%E9%95%B7-%E5%94%94%E6%83%B3%E4%BD%A2%E5%91%83%E5%B0%8F%E6%9C%8B%E5%8F%8B

HK01 出左報導

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

幫推!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

子爵府

回覆樓主:

多謝提醒,幫推。

首頁
45678...9

尾頁