自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BB防敏心得分享勳章

尋日朋友聚會,講開湊B,有個FD話佢C6係緊張大師,由BINGO咗開始,已經好緊張,搵醫生到買BB用品乜都係佢C6主動親自揀,每次產檢都請假陪佢去,仲話唔放心要佢提早放假產,話怕佢大住個肚返工放工比人撞,到BB出世,每晚BB一喊,佢老公仲快過佢彈起身抱BB,我FD懷疑佢C6係咪有產生抑鬱
我C6就相反,乜都唔緊張,乜都唔理,個仔喊到拆天佢都瞓到隻死豬

子爵府

cacandy 發表於 18-7-16 11:07
尋日朋友聚會,講開湊B,有個FD話佢C6係緊張大師,由BINGO咗開始,已經好緊張,搵醫生到買BB用品乜都係佢C6主動 ...
有呀,我有個同事都係,不過佢識得同大家分享下,認識到自己有問題,開解到自己,依假放鬆左好多

大宅

cacandy 發表於 18-7-16 11:07
尋日朋友聚會,講開湊B,有個FD話佢C6係緊張大師,由BINGO咗開始,已經好緊張,搵醫生到買BB用品乜都係佢C6主動 ...

都會有架,但唔會有人理個男人囉,而男人亦唔會認,所以好似呢個世界無呢回事。

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

dativebond 發表於 18-7-16 11:59
都會有架,但唔會有人理個男人囉,而男人亦唔會認,所以好似呢個世界無呢回事。
...
你講哂男人想講既野!!
仲要大部分女人都只會怨男人做得不足
就算幫手又嫌做得差

我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

大宅

2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK猜猜猜慶中秋

我老公知道我有咗時,一直都無特別反應,到佢去醫院第一次親眼見到個仔,佢當堂呆晒,仲抱住個仔唔捨得放手,過晒探病時間比姑娘趕先走

出咗院,無請陪月,但奶奶同我媽有過嚟幫手,我老公頭個幾日差不多B不離手,見到我媽或奶奶抱住個仔,佢就好似俾蟻咬坐唔定,好快就話比佢抱,連換片同沖涼都爭住做,我反而笑佢唔駛咁緊張

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

可能真係會有
想起BB出院返屋企時,我老公話未見過咁細ge BB,直情唔敢抱

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

有時爸爸都好易比人忽略

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

依d我覺得唔算係,只係緊張啫,我聽過有人沖奶,沖左好多次,都未沖好,原來唔岩佢心目中既奶溫,沖完又倒,倒完又再沖,反反覆覆搞左好多次

伯爵府

回覆樓主:

爸爸都有架,由其係第一胎,最好請陪月幫手,唔好靠長老幫手,長老mindset跟依家既人唔一樣仲停留係n年前,幫唔到手仲搞到你抑鬱。

首頁

尾頁

跳至