影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我愛芝麻卷 發表於 18-7-27 00:25
18集講到高貴妃被皇上下令軟禁, 但係佢喺皇上面前做大戲博同情, 見到佢個讓我堅係打冷震,唔明 皇上點解 ...

佢把聲先攞命

男爵府

stkyo 發表於 18-7-27 03:26
佢把聲先攞命

上海婆講野風格

男爵府

回覆樓主:

今次橙喇 !
有排吊癮 ………… 日日兩集咁吊
橙過皇上唔翻牌子

侯爵府

親子王國15週年勳章

三棵樹 發表於 18-7-27 03:57
今次橙喇 !
有排吊癮 ………… 日日兩集咁吊
橙過皇上唔翻牌子

都唔係日日,一個星期得8集,開咗個頭,好想追啊

侯爵府

三棵樹 發表於 18-7-27 01:06
大台有預告,話套劇真係揾專門復收故宮藏品嘅綉工去做顧問。
大6劇呢方面真係好認真,景靚,衫靚,港劇真 ...

係你俾幾多錢人哋咪交幾多貨,你俾到大陸嘅人工港劇一樣做到,到尾都係一個錢字啫。

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

EvaHui520 發表於 18-7-27 03:12
請問邊度有得睇17,18集啊

dailymotion
總有離別的時候

子爵府

Chowying 發表於 18-7-27 09:05
dailymotion

點用?係咪打劇名search?

子爵府

回覆樓主

全套皇后最靚,阿佘個樣睇落又老又殘,高貴妃隻眼好大,做得幾好,好乞人憎,其他妃嬪個樣個個差唔多唔係好分得清,女主角個樣好多時都認唔到佢,好普通嘅樣一啲都唔靚,完全係宮廷劇行行企企普通一個宮女嘅樣

子爵府

18集講到高貴妃被皇上下令軟禁, 但係佢喺皇上面前做大戲博同情, 見到佢個讓我堅係打冷震,唔明 皇上點解 ...

其實皇上唔鍾意佢,不過俾面佢阿哥驚得罪佢哋班人

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

EvaHui520 發表於 18-7-27 09:09
點用?係咪打劇名search?

Google 打 延禧攻略17 之類會出
總有離別的時候

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

三棵樹 發表於 18-7-27 01:06
大台有預告,話套劇真係揾專門復收故宮藏品嘅綉工去做顧問。
大6劇呢方面真係好認真,景靚,衫靚,港劇真 ...

有一大畢製作錢先可以做到咁.... tbb 咩都慳皮同根本無可能做到好似
內地有咁多錢去做..... 所以真係無得比較.....

男爵府

回覆樓主

片頭主題曲好鬼異,半夜煲劇我會飛左段主題曲(emoji)(emoji)(emoji)

tansyneko    發表於 18-7-27 13:50

男爵府

虎到金來勳章 2018復活節勳章

catjeffcat 發表於 18-7-27 12:03
有一大畢製作錢先可以做到咁.... tbb 咩都慳皮同根本無可能做到好似
內地有咁多錢去做..... 所以真係無得 ...

tbb 都係疊埋心水做好本地時裝劇好過. 拍多 d 高質素好似使徒行者咁嘅劇咪算囉

淨係識用大量彩色同埋金色去堆砌一個皇宮景, 劇本無創意, 演員連 d 對白都未講到... 勉強拍埋 d 所謂大製作嘅古裝宮廷劇, 貽笑大方

琥珀宮

我鍾意呀女主角同皇后細佬嗰D劇情,其實佢兩個幾襯,好過襯呀皇帝

水晶宮

睇1完7,18集; 等update :)

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

我覺得高貴妃個大戲打扮好樣過平時....
皇帝心軟可能因為高貴妃未做貴妃時係好好...
只係做左貴妃之後先至變左....

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

j_joycie 發表於 18-7-27 13:48
tbb 都係疊埋心水做好本地時裝劇好過. 拍多 d 高質素好似使徒行者咁嘅劇咪算囉

諗起之前套心宮計成個皇宮得幾丁友,連宮女、侍衛、妃嬪都唔過10人

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

回覆樓主

睇到16集,唔錯
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

j_joycie 發表於 18-7-27 01:08
一口氣煲左 16 集

同你一樣
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

大宅

丫雅 發表於 18-7-23 22:06
其實有冇人覺得高貴妃呢個人物設計有啲似“甄嬛傳”中嘅“華妃”?但感覺好東施效顰
...

華妃靚好多

首頁

尾頁

跳至