親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

復活節係淘寶包車3日共5k人仔包入場券。3大2中學生

第一天(4月21日),桂林出发 蘆笛洞,漓江竹笩, 兴坪古镇, 偶遇漓江渔火, 住阳朔(包车)
第二天(4月22日),mini 团 漓江 住阳朔
第三天(4月23日), 长发村, 梯田 住桂林(包车)

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

cibewong 發表於 19-3-21 23:00
自己去定跟團?

自由行
I 大蚊豬   

侯爵府

fifimum 發表於 19-3-22 08:08
D1 深圳北到桂林北站, 直去龍脊梯田睇日落,住 龍脊
D2 龍脊梯田看日出及景觀,曉山, 東西港,步行街,住 ...

我而家開始計劃行程, 睇返你個行程都好緊迫, 真係到此一遊, 不過你全程都有專車接送應該會好啲。
我朋友D1都係咁行, 天未光就搭黃巴士上深圳北, 搭朝早7點幾班高鐵, 10點左右到桂林北, 跟住搭淘寶訂的車去龍脊全程3個鐘, 直接去全景樓酒店,第二日先搭吊車, 不過佢地去龍脊3日2夜, 我話第一日都好辛苦下喎!

大宅

Honey 發表於 19-3-21 11:01
完全兩個不同網。

m.ctrip.com這個網址對嗎?

公爵府

katf123 發表於 19-3-29 22:54
m.ctrip.com這個網址對嗎?

Yes
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

大宅

purplechung 發表於 19-3-29 21:38
我而家開始計劃行程, 睇返你個行程都好緊迫, 真係到此一遊, 不過你全程都有專車接送應該會好啲。
我朋 ...

第一日 我搭11點45分嗰班車上桂林, 跟住火車站食少少嘢,就再搭車落龍脊, 因為四月應該六點幾至日落, 酒店隔離就係觀景台,所以可以睇夜景

第二日 全個早上去龍脊 睇景色,然後食完飯至落堯山玩滑道,跟住回桂林,有時間我會行埋象鼻山,因為酒店就喺市中心步行街,夜晚去行街行到好夜都方便

第三日踩單車遊 十里 畫廊,之後就會直接去玩漂流,然後去買银子岩,其實夠時間,夜晚酒店就喺西街附近 , 又可以逛街又可以食飯 ,間溫泉又可以 對住山水 浸溫泉

第四日 遊漓江2個半鐘之後,世外桃源2個零鐘,搭五點幾車返落嚟

我覺得都唔算好趕因為我得四日時間

大宅

女皇駕到 發表於 19-2-21 11:33
回覆 tityting 的帖子

係咪之前我果個?提提你如果去龍脊梯田可以叫司機行高速,每次都係加幾十蚊,但慳返 ...

請問行高速由桂林去龍脊梯田要幾耐? 因為我地家人個個都好怕係山路扭來扭去。
另外高速之後上龍脊條路狀況如何? 落左車係咪一定要行好遠先去到酒店?
先謝謝
Xxxxxxxxcc

大宅

女皇駕到 發表於 18-8-23 11:29
我今年復活節去左桂林4日,上CTRIP搵訂製師訂製行程,佢幫我訂晒高鐵票/酒店/門票(不包堯山滑道及世外桃源 ...

請問ctrip搵訂製師係唔係一定要有大陸手機先可以登記?

男爵府

chiuchiu0310 發表於 19-9-25 18:56
請問ctrip搵訂製師係唔係一定要有大陸手機先可以登記?

唔駛,我之前用香港手機,不過最好裝wechat方便溝通

大宅

三棵樹 發表於 18-8-23 19:11
好抵玩 !
我舊年農曆年去上洗5日4夜,諗住帶5千人仔cash夠洗,點知第3日已差不多用晒啲錢,又唔記得開通海 ...

請問農曆新年鋪頭同景點會唔會去關門?遊客多嗎?

大宅

女皇駕到 發表於 19-9-25 19:06

http://touch.dujia.qunar.com/list.qunar?dep=%E9%A6%99%E6%B8%AF&query=%E6%A1%82%E6%9E%97&category=%E8%B7%9F%E5%9B%A2%E6%B8%B8&mobFunction=%E5%87%BA%E5%8F%91%E5%9C%B0%E5%8F%82%E5%9B%A2NEW,%E7%9B%AE%E7%9A%84%E5%9C%B0%E5%8F%82%E5%9B%A2NEW#/itineraryday=4/page=home/longPlanId=80828

大宅

女皇駕到 發表於 19-9-25 19:06

我上去ctrip 都需要大陸手機登記

男爵府

ESTHERB 發表於 19-9-25 21:42
請問農曆新年鋪頭同景點會唔會去關門?遊客多嗎?

小店好多年廿八已開始休,
年三十晚好多都早收,下午開始陸續收,街上人開始少,大商場部份食肆有開。
我報初一local團去周莊,人唔算好多,舖仔有開。
年初二啲人開始出動,南京步行街人多到行唔到,同年三十嗰日好大對比。

如果妳打算去廸士尼,年三十去最好,個個番屋企食團年飯

大宅

52088 發表於 18-7-26 23:23
1家4口預幾錢?謝

6000元港幣總數,4月曾去過,包了兩天車,門票淘寶買,搵食睇大眾點評,其他坐車用百度地圖call

大宅

52088 發表於 18-7-26 23:23
1家4口預幾錢?謝

千萬別找定制旅遊,又冇新料又貴。

別墅

三棵樹 發表於 18-8-23 19:11
好抵玩 !
我舊年農曆年去上洗5日4夜,諗住帶5千人仔cash夠洗,點知第3日已差不多用晒啲錢,又唔記得開通海 ...

新年凍唔凍㗎?

男爵府

走蔥 發表於 19-10-8 17:50
新年凍唔凍㗎?

我覺得唔太凍
試過聖誕去北京,-6、7度~0°C 就凍,不過我 like

珍珠宮

fifimum 發表於 19-3-30 00:55
第一日 我搭11點45分嗰班車上桂林, 跟住火車站食少少嘢,就再搭車落龍脊, 因為四月應該六點幾至日落, 酒店 ...

你第一、二晚住桂林還是陽朔?

大宅

sabun 發表於 19-10-27 17:58
你第一、二晚住桂林還是陽朔?

住龍脊

大宅

女皇駕到 發表於 18-8-23 11:29
我今年復活節去左桂林4日,上CTRIP搵訂製師訂製行程,佢幫我訂晒高鐵票/酒店/門票(不包堯山滑道及世外桃源 ...

首頁

尾頁

跳至