論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題,因想即炒俾open機票,我唔使煩,費事佢玩野。

公爵府

好媽媽勳章

2月份幫人問過, 唔使一千
而家fuel surcharge仲平咗
你試下搵travel agent問丫

子爵府

香港快運啦, 可以改, 我上個C BUN, 係旺季走, 即係要14/4之前要離港, 問左菲航, 都係快運最低, 我係學聯買的, 不過你比較下其他AIRLINES先, 因為上次我個C BUN, 係旺季走,TOTOAL : 1301,

原帖由 enahau 於 09-4-3 12:09 發表
如題,因想即炒俾open機票,我唔使煩,費事佢玩野。

男爵府

你可似去康泰check cebu pacific 今年x'mas去馬尼拉900蚊 or 上cebu網check下

男爵府

上網 600蚊唔計稅! 我打錯!

大宅

Cebu Pacific 可以買open ticket??

原帖由 conniengor 於 09-4-3 13:34 發表
你可似去康泰check cebu pacific 今年x'mas去馬尼拉900蚊 or 上cebu網check下

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 bebefun 於 09-4-3 12:55 發表
香港快運啦, 可以改, 我上個C BUN, 係旺季走, 即係要14/4之前要離港, 問左菲航, 都係快運最低, 我係學聯買的, 不過你比較下其他AIRLINES先, 因為上次我個C BUN, 係旺季走,TOTOAL : 1301,

...

請問你張機票可以改嗎 ?? 可以改嘅open ticket 好似貴好多架 ??

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

最新消息:open 單程往馬尼拉最便宜是菲航,未連稅,盛惠港幣690元.

別墅

前幾日問完, 菲律賓航空$1150

男爵府

原帖由 mixmelody 於 09-4-29 22:33 發表
前幾日問完, 菲律賓航空$1150

so expensive! that $1150 has included tax and surcharges or not? how long is the validity?

子爵府

原帖由 conniengor 於 09-4-3 13:35 發表
上網 600蚊唔計稅! 我打錯!

cebu 好似冇得改 departure date ga wor?

大宅

問過Cebu Pacific, 可以改期, 加 300.-
不過要 departure date 前 2天內通知.
我問過agent, 佢話問"工人" 佢想那天走, 確實後出那天機位給佢, 要佢簽收確實, 如想改機位僱主不會負責.
我有朋友兩次 "炒工人" 都係咁.

原帖由 bbqueen 於 09-4-30 00:44 發表

cebu 好似冇得改 departure date ga wor?

侯爵府

原帖由 coolJen 於 09-5-6 18:09 發表
問過Cebu Pacific, 可以改期, 加 300.-
不過要 departure date 前 2天內通知.
我問過agent, 佢話問"工人" 佢想那天走, 確實後出那天機位給佢, 要佢簽收確實, 如想改機位僱主不會負責.
我有朋友兩次 "炒工人" 都係 ...

如果不動 聲色"炒工人", 點問佢確實那天機位呢 ??

大宅

我叫佢幾天內Call 我 agent 確實機位, 然後上agent 到簽收.

原帖由 rolandbb 於 09-5-11 11:27 發表

如果不動 聲色"炒工人", 點問佢確實那天機位呢 ??

子爵府

畀面勳章

Today I have booked a ticket by Cebu Pacific including taxes and seat fee (?) HKD674.00

大宅

我昨天然氣都買了下星期 ticket (HK- Manila) by Cebu Pacific including taxes HKD583.-
都算平啊.

原帖由 deerdeer 於 09-5-11 18:19 發表
Today I have booked a ticket by Cebu Pacific including taxes and seat fee (?) HKD674.00

侯爵府

原帖由 coolJen 於 09-5-14 18:05 發表
我昨天然氣都買了下星期 ticket (HK- Manila) by Cebu Pacific including taxes HKD583.-
都算平啊.

你地就好la, 工人飛manila, 我工人住davao 達沃, 我要買多程內陸機又多$350.-, 出張可以改機票hk至davao 連埋稅坐菲航要 $1,522, 重要夾咗幾間agent最平呢間.

伯爵府

cebu airline我買左張來回機票連稅至係$565咋囉, 自己上網睇下啦

男爵府

原帖由 菇芝bebi 於 09-5-15 22:37 發表
cebu airline我買左張來回機票連稅至係$565咋囉, 自己上網睇下啦

Return ticket including tax for this price only? Wa.... I should make a trip to the Philippines too!

男爵府

原帖由 rolandbb 於 09-5-15 16:28 發表

你地就好la, 工人飛manila, 我工人住davao 達沃, 我要買多程內陸機又多$350.-, 出張可以改機票hk至davao 連埋稅坐菲航要 $1,522, 重要夾咗幾間agent最平呢間.

I heard from other BK mommies, there is no need to buy her domestic air-ticket. Only needs to buy HKG/MNL plus give them travel allowance so they will make their own arrangements back home.

首頁

尾頁

跳至