懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

michellelee7677 發表於 18-8-1 23:49
其實就係因為已經用晒排卵棒,試咗好多個月啦。所以今次打擊比較大
...

唔好太過傷心。。。傷心係正常既。時間可以淡化左。盡量曬下太陽,睇外劇開心下。有時男人都會傷心,不過佢唔想攬住你1齊喊。
bb佢上次未帶齊野所以黎唔到,其實對你同佢都係1件好事。勉強生左出黎反而可能唔好,其實所有野都係緣份,可能個天覺得你之前反工辛苦所以想你停下休息下再黎過
調理下身體,做下運動,懷孕期都會舒服d
我上年都化學左,依家9weeks.....大家1齊努力 你可以架。加油

男爵府

michellelee7677 發表於 18-8-1 02:19
有咩可以舒鬱解悶?個心真係好唔舒服,又成日發惡夢 一個人係屋企坐小月中,感覺好無助,好唔開 ...

心情好重要,影響身體恢復呀,寶寶仲會翻來噶。

大宅

CHOWCHOWWW 發表於 18-8-2 11:59
你係咪第二胎呀?我都係第二胎小x左兩次,依家都坐緊小月,個人都好灰暗,今次都冇同朋友呻過,都係自己慢 ...

Yes.... 我都係第2胎呀 我宜家去左睇精神科啦,太唔開心太負面

大宅

RubyYu07 發表於 18-8-23 15:09
多D上來呢度同大家傾下,同朋友傾下,好好調理身體。

近排個人食左藥好攰好眼訓 不過做左 full time mom 個人係有d悶,成日訓。都想搵d運動做下

大宅

michellelee7677 發表於 18-8-1 02:19
有咩可以舒鬱解悶?個心真係好唔舒服,又成日發惡夢 一個人係屋企坐小月中,感覺好無助,好唔開 ...

一定要搵人傾,越講得多才紓緩到

大宅

michellelee7677 發表於 18-9-8 09:42
Yes.... 我都係第2胎呀 我宜家去左睇精神科啦,太唔開心太負面

加油,你去邊度睇?其實前排都有諗過自己需唔需要睇架,但我再小後一個月心情開始好返d,不過好怕下次又有同類事件

珍珠宮

michellelee7677 發表於 18-9-8 09:45
近排個人食左藥好攰好眼訓 不過做左 full time mom 個人係有d悶,成日訓。 ...

適當做下運動,鍛煉身體,對自己身體恢復有幫助!強身健體啊嘛

伯爵府

搵滴fd傾下計,放鬆自己

男爵府

我地可以係度陪你,唔好太傷心,調理好身體,bb好快會翻來

洋房

可以join FB[stillbirth 媽媽一起走], 我地個個都係過來人。希望幫到你

首頁

尾頁

跳至