懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下現在嘅健康院到左20週還有得照結構嗎?

男爵府

yinman 發表於 18-8-8 14:55

健康院冇照聲波服務喎
每次去驗尿 聽心跳 有安排飲糖水

伯爵府

健康院只會摸肚、聽胎心,無得照㗎。
回覆 yinman 的帖子

Hello yinman, 政府醫院/健康院一般會按照準媽媽情況,例如家族病史、年齡等安排所需要嘅產前檢查,結構性超聲波大約會安排係18-22週時做,會檢查胎兒內臟器官, 如心臟、腎、腦部、四肢等。 如果政府醫院冇安排媽媽照,媽媽可以自行安排去私家醫生度照架。

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

大宅

Chloe@NUTRICIA 發表於 18-8-9 14:03
回覆 yinman 的帖子

Hello yinman, 政府醫院/健康院一般會按照準媽媽情況,例如家族病史、年齡等安排所需 ...

謝謝各位回覆!請問住九龍區有冇好醫生介紹去照

複式洋房

結構係醫院安排架~

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

yinman 發表於 18-8-9 14:31
謝謝各位回覆!請問住九龍區有冇好醫生介紹去照

我搵羅宇帆照, 佢好細心 好nice, 又唔貴, $2300, 你search 下 佢係尖沙咀
大事化小, 小事化毛.........

大宅

kmbb519 發表於 18-8-9 18:08
我搵羅宇帆照, 佢好細心 好nice, 又唔貴, $2300, 你search 下 佢係尖沙咀
...

已full左,証明好好(emoji)(emoji)請問還有其他介紹下嗎

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

yinman 發表於 18-8-10 13:26
已full左,証明好好(emoji)(emoji)請問還有其他介紹下嗎

係網上見過好 comment 的 有... 謝喜兒, 陳敏儀, 龔羽一, 林勇行, 劉子健........不過全部都係聽返黎架咋 你可以爬下 comment
大事化小, 小事化毛.........

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

試下林勇行啊,佢係權威

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

或者妳跟住呢個list睇下邊位醫生仲有期,係香港母胎醫學資格醫生名單

http://www.hkcog.org.hk/hkcog_dev/about_us_6_217.html

大宅

林勇行醫生係權威, 我本身都想BOOK佢, 不過我睇開既醫生介紹我睇羅麗華醫生, 所以我BOOK左羅醫生. 但我10月先去做結構, 所以無實際經驗.

大宅

回覆 marsh_mallow 的帖子

姨甥女都諗緊睇邊個婦產科女醫生。 我個家庭醫生也介紹羅醫生。

首頁

尾頁

跳至