烹飪搵食

跳至
[麵包糕點] 焗爐邊隻好?

首頁

尾頁

大宅

請問大家,我用緊Rasonic 25L 但想換大少少,請問有咩牌子可介紹,價錢想預1500以下。我見Panasonic 32L 好多人都話降温犀利,有無咩牌子介紹?Homey 有無人用過?

大宅

jasperpsc 發表於 18-8-12 15:30
請問大家,我用緊Rasonic 25L 但想換大少少,請問有咩牌子可介紹,價錢想預1500以下。我見Panasonic 32L 好 ...

之前用 homey 壞左,剛係 hktv 摩買左 summe,好似$598.包送貨。
正,因為上下火可以個別較唔同溫度,而且爐溫強啲,焗肉快熟好多。

大宅

ronleung 發表於 18-8-12 22:55
之前用 homey 壞左,剛係 hktv 摩買左 summe,好似$598.包送貨。
正,因為上下火可以個別較唔同溫度,而且 ...

請問你買幾多L?

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

你用開25升, 要升級起碼42-50升, 32升只大少少,可能只差2吋,你會覺得無咩改變.

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

andyman 發表於 18-8-16 12:03
你用開25升, 要升級起碼42-50升, 32升只大少少,可能只差2吋,你會覺得無咩改變.
...

請問有無型號介紹?

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

jasperpsc 發表於 18-8-16 12:19
請問有無型號介紹?

我淘寶的, 不敢介紹.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

jasperpsc 發表於 18-8-12 15:30
請問大家,我用緊Rasonic 25L 但想換大少少,請問有咩牌子可介紹,價錢想預1500以下。我見Panasonic 32L 好 ...

座枱爐有溫差50度內都屬正常. 買到少溫差係好運氣.

子爵府

回覆樓主

我又係諗左幾日⋯⋯結果今日去完Pana shop, 豐澤,上海街睇之後都係把心一橫訂左部Roller Grill 38L

翡翠宮

mini_cc 發表於 18-8-16 16:49
我又係諗左幾日⋯⋯結果今日去完Pana shop, 豐澤,上海街睇之後都係把心一橫訂左部Roller Grill 38L:kekeke ...

成萬元喎 ,jm 真有米.

子爵府

andyman 發表於 18-8-16 17:02
成萬元喎 ,jm 真有米.

三千幾咋喎

大宅

回覆 jasperpsc 的帖子

我用左Pana 32L兩年,衹用來造冇蓋吐司,因有上下火獨立調控非常好用。火力造吐司足夠;因為此爐較高身用來焗肉火力可能不足的。

翡翠宮

mini_cc 發表於 18-8-16 17:03
三千幾咋喎

我見有人開6000元

子爵府

andyman 發表於 18-8-16 18:18
我見有人開6000元

FC780i wor! 我今日訂左,明天送貨$3638包送貨

翡翠宮

mini_cc 發表於 18-8-16 18:29

FC780i wor! 我今日訂左,明天送貨$3638包送貨

條友話法國貨, 可能我睇錯大細.我基本係好盲.

大宅

Jarrah 發表於 18-8-16 17:53
回覆 jasperpsc 的帖子

我用左Pana 32L兩年,衹用來造冇蓋吐司,因有上下火獨立調控非常好用。火力造吐司 ...

我係用黎焗蛋糕麵包甜品多

大宅

jasperpsc 發表於 18-8-16 22:36
我係用黎焗蛋糕麵包甜品多
咁就幾合適的;它有麵糰發酵功能,爐身窄而高,火力適中,這設計是為造麵包蛋糕用的。

首頁

尾頁

跳至