興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

有無屋企有狗狗又有BB既媽媽可以開心share下狗狗同BB點相處?

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

Up

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我隻狗好鍚 BB 架喎,阿 B 係邊佢一定係隔離望住佢,好似好怕 BB 會整親咁
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

Bb返嚟,狗狗一定勁好奇,未聞過呢個味道。我就抱住bb比佢聞到夠,bb瞓bb床時,佢又走去裝佢,聞佢,我睇實,佢習慣咗bb個氣味就會好好多啦!
Bb喊時,狗狗會裝下佢,再走嚟話我知,當然我都知bb喊啦!
到bb大少少,周圍抓嘢嘅階段,我女女扯狗狗啲毛,狗狗都唔敢反抗,只用「救我呀」個眼神望住我。
女女6歲啦,當狗狗係人咁,會鬧佢、會錫佢、會投訴佢。

大宅

我最近都有咗bb,都好想知有咩貼士可以等狗仔唔會呷醋。呢幾日我朋友隻狗仔嚟咗我屋企暫住,我隻狗仔就無啦啦係sofa上面peepee, 佢從來都未試過亂屙㗎,懷疑佢想引起我哋注意驚第時bb出世佢都會咁。

禁止訪問

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

esmehouse 發表於 18-8-17 11:49
我隻狗好鍚 BB 架喎,阿 B 係邊佢一定係隔離望住佢,好似好怕 BB 會整親咁 ...

我啲狗狗都係啊
但我嗰啲有時過份保護,有親戚朋友想抱bb佢哋即刻衝過來鬧

伯爵府

我隻狗是倍嫁女,見証左我2個女出世,只是BB初返家時會好奇,我會俾佢聞BB腳仔,聞完就會坐埋一邊,到BB大D識爬,BB經常走去捉佢,扯到佢變晒型都唔敢郁,其實唔洗擔心,由BB返屋企到佢識爬都要幾個月時間,到時狗狗都已經熟悉小主人啦!

首頁

尾頁

跳至