親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

比你地會坐邊架?

珍珠宮

mami42 發表於 18-8-18 22:46
比你地會坐邊架?

現身在倫敦,特登試坐英航A380嚟,雖然架機新,不過位算窄,空姐空少都上咗年紀同埋多黑人,飛機餐同機上娛樂冇CX咁啱香港人,同埋A380乘客多,上落機同攞行李時間都會耐啲

男爵府

whyyou 發表於 18-8-18 23:00
現身在倫敦,特登試坐英航A380嚟,雖然架機新,不過位算窄,空姐空少都上咗年紀同埋多黑人,飛機餐同機上 ...

請問聽聞飛機飛行時和降落也比較穩定,是嗎?請問你坐樓上定樓下?
同埋d電影有冇中文字幕?
Sorry 好多問題

珍珠宮

mami42 發表於 18-8-18 23:08
請問聽聞飛機飛行時和降落也比較穩定,是嗎?請問你坐樓上定樓下?
同埋d電影有冇中文字幕?
Sorry 好多問 ...

我搭嗰程降落時反而唔太穩定,可能同機師技術有關,去程坐樓下,回程book咗坐樓上,電影多數冇中文字幕

wcpcelia    發表於 18-8-19 09:24

男爵府

mami42 發表於 18-8-18 22:46
比你地會坐邊架?

個人喜好,唔鍾意a380,太多人,只有上層會好d。七月去完英國,來回都揀777個班。空姐空少年紀大同有黑人,我又無乜所謂,坐過幾次英航,覺得佢地都對我好好呀。 你預戲少過因航好多同無乜有中文字幕架,不過無野睇有時仲好,疊埋心水瞓覺。

男爵府

whyyou 發表於 18-8-18 23:14
我搭嗰程降落時反而唔太穩定,可能同機師技術有關,去程坐樓下,回程book咗坐樓上,電影多數冇中文字幕
...

之前上網search 話380穩定d,我仔好易暈機浪,所以打算book BA
13個鐘好難過囉,如果d戲多數冇中文字幕,點算好?

禁止訪問

子爵府

mami42 發表於 18-8-18 23:34
之前上網search 話380穩定d,我仔好易暈機浪,所以打算book BA
13個鐘好難過囉,如果d戲多數冇中文字幕, ...

A380 都有幾套港產片,廣東話。

男爵府

Ryokai 發表於 18-8-18 23:38
電影節目及有什麼字幕, 可以在航空公司網頁 Check 到, BA 比 CX 少香港人味節目是必然.

A380 座位左右濶度 ...

多謝你的意見和詳盡資料,不過你唔講唔知原來機內就算兩層既樓底都會高d

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

a380, 樓上靜, 空間感細, 最嘈係個廁所d 沖廁聲. 不過有時靜到有少少悶. 下層有d 人氣冇咁悶, 想行都有地方行. 另一悶點係d窗好細, 好難望到出面/機下面既風景. BA d 空服好好. 我個女都暈過機浪, 落機時嘔水, d 空服都有幫忙又有問侯.

BA d 戲同音樂唔啱香港人好正常... 唯有搵其他野做.

777 真係好嘈好難頂, 我諗我唔會再坐777. 你個仔會暈機浪, 我認為唔好仲坐咁嘈既機, 辛苦上加辛苦.

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

A380 穩定d, 坐位要選樓上先有分別,Cx 777 咪舊同一般闊窄囉,今年飛 Man, 係 A350 新機都穩定,坐位都ok 唔窄,但倫敦唔見有A350

男爵府

littlesister 發表於 18-8-19 14:06
A380 穩定d, 坐位要選樓上先有分別,Cx 777 咪舊同一般闊窄囉,今年飛 Man, 係 A350 新機都穩定,坐位都ok ...

咁我都係坐BA喇!因為我會坐PE, 我睇seating plan,PE只係樓上才有。

禁止訪問

男爵府

開心吸收勳章

回覆樓主

我帶住小朋友,覺得A380 同777 嘅最大分別,係座位中間嘅手柄。
A380 嘅手柄唔能夠全然拉起,我覺得無咁方便,尢其係長途機,可以拉起的話,小朋友瞓得舒服d, 因為我會俾佢打橫瞓喺度。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

BabyRonXo 發表於 18-8-19 15:37
我帶住小朋友,覺得A380 同777 嘅最大分別,係座位中間嘅手柄。
A380 嘅手柄唔能夠全然拉起,我覺得無咁方 ...

講開我都留意到呢樣, a380 拉到約一半多d, 我個女都係瞓得少位左, 變左我都坐得更加差.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至