自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

返工真係令人好煩

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主

辭職

男爵府

回覆樓主

是關於咩架先?

珍珠宮

八婆仔@ 發表於 18-8-21 08:17
返工真係令人好煩

騎牛搵馬

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

返工真係令人好煩

避重就輕,不過面對痴線果d..都係只有走

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

返工真係令人好煩

係喎
吾使對住d 人好舒服
日日防住d 人出陰招
白頭髮都多d

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

老闆, 多數佢話咩咪咩囉

珍珠宮

回覆樓主:

當我同老闆正面衝突個一刻,已作好辭職準備

伯爵府

waic 發表於 18-8-21 09:07

我都係咁話

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆樓主

只有調整自己思想,老闆永遠是對的。

伯爵府

回覆樓主

同自己講,人工包埋,頂唔順就真係轉工喇

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一係忍...一係揾工轉

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我公司個大秘書好勁架喎,一唔鍾意就爆老闆
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

無可能同佢衝突
唯有跟佢意思地說不

複式洋房

我會本住比佢炒心態黑佢面, 佢鬧時行去咩都聽唔到
此生宿敵 - c肥粉 :evil: :evil: :evil:

男爵府

回覆樓主:

你地個個咁夠guts既, 多數佢話咩就咩(當然會提出意見,但final decision係佢),唔敢衝突架

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

KUDOS 發表於 18-8-21 09:39
只有調整自己思想,老闆永遠是對的。

但有時明明知係一舊屎都要踩,好難攪

子爵府

esmehouse 發表於 18-8-21 10:00
我公司個大秘書好勁架喎,一唔鍾意就爆老闆

喱啲係因為知道自己有返咁上下分量,做到野或者做左好多年,熟晒公司,如果公司炒佢,老闆要搵人有排煩,所以先大大支野

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

little06 發表於 18-8-21 11:03
喱啲係因為知道自己有返咁上下分量,做到野或者做左好多年,熟晒公司,如果公司炒佢,老闆要搵人有排煩, ...
最慘係佢係一個無能秘書,垃圾到不得了,只係老闆見佢做左咁耐冇謂炒佢,公司起碼一半人以上都好憎佢架
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

waic 發表於 18-8-21 09:07
同意,當年我搵到新工,甩難啦,同佢嘈完就交信,佢話我無打算比你辭職,你拎返封信走

首頁

尾頁

跳至