自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

OforOsaka 發表於 18-8-29 02:17
成件事,罪魁禍首根本係上頭班人,泳總又好,港協奧委會又好,都應該有交代、解釋返今次入選準則唔係以成績 ...

也不是,黃金寶實至名歸!體育界明顯有害群之馬,希望經今次事件改變,給真正有實力的運動員機會

公爵府

ninjarabbit 發表於 18-8-29 10:33
我諗你實在唔清楚香港體育界同運動員既辛酸。

我都好驚訝,竟然咁多人以為運動員喺呢件事上有自由意志去講自己既意見。

水晶宮

村姑 發表於 18-8-29 10:30

泳總要聲明 應該自己出聲明!

心情低落點止佢一個

大宅

回覆樓主:

運動員居然支持泳總唔派最有機會攞獎嘅隊員出赛。叻女,好快得到權貴回報。

珍珠宮

siuying705 發表於 18-8-29 11:25
我都好驚訝,竟然咁多人以為運動員喺呢件事上有自由意志去講自己既意見。
...

歐小姐就快退役
而且又有知名度、拎過獎牌
傳媒仲美稱佢為[泳壇美人魚]
地位已經有提升到公眾人物吧

假設牛下女車神李慧詩出來講體壇不足
也是很正常既事吧

如果單單享受精英運動員既優越感
而漠視佢自己作為運動員代表既形象
扭曲事實,盲撐總會
助長體壇歪風
其實真係幾差
唔怪得市民大眾個個咁大反應既

男爵府

回覆樓主

要係果度立足,唔簽點生存?

子爵府

虎到金來勳章

其實佢既教練係唔係泳總既人? 好希望今次林鄭會出聲要求查清楚及要求泳總, 奧委會增加挑選代表運動員既透明度

4年1次既比賽機會一生人有幾多次, 歐鎧淳有冇體會到郭家輝既失落? 還有佢哥哥, 家人對佢既支持及期望?

男爵府

回覆 ninjarabbit 的帖子

邊個出名唔好計,施幸如是泳天,點會咁多聲氣。

公爵府

2018復活節勳章

mandy952 發表於 18-8-29 10:55
咁佢真係好相信泳總,對泳總全無疑問,簡單黎講泳總話太陽係西邊升起,佢都可能會相信嗰種。好似小朋友信 ...
佢係幸運被選中的那一個,理所當然要撐,仲要第一個衝出來,以表忠誠。
如果掉返轉,佢係被落選的那一個,太陽又變返東邊升起。

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

超級特務 發表於 18-8-29 11:00
泳總高層推班運動員出去硬食,攞明姿態冇做錯。
搞大件事都好,否則好快不了了之。
姓吳呢家人同我爸是李 ...

由頭至尾都應該係港隊教練,泳總同奧委會呢D高層去解釋發聲明同回應市民,唔應該由運動員做。因為輪選標準,投票都係佢地,運動員無得參與。

巿民覺得唔公平,要針對既對象都應該係港隊教練,泳總同奧委會各高層。但事實係吳選手唔可以退賽,唔可以讓位,又承受最直接最多既網絡欺凌。
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

ninjarabbit 發表於 18-8-29 12:16
由頭至尾都應該係港隊教練,泳總同奧委會呢D高層去解釋發聲明同回應市民,唔應該由運動員做。因為輪選標準 ...

如果吳選手冇因為父幹入圍
此單嘢反變為父累
吳父親更應該推動泳總膠層出黎解畫釋除公眾疑慮
你若盛開, 蝴蝶便來!

大宅

糯米糍達人 發表於 18-8-29 02:29
Miss Au, 你唔好以為自己赢咗個獎就巴巴閉

個獎仲要係佢地唔係游得快同叻,只不過係前兩隊被取消資格,佢哋先得奬

子爵府

原來體育界都好似娛樂圈咁, 要靠關係, 講背景先有得出賽

真係多得泳總吳姓兩夫子咁黑箱作業, 我先知道體育界既黑暗面, 一向吾係話體育吾牽涉政治咩, 要幫手繼續推哩兩父子既惡行

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

超級特務 發表於 18-8-29 12:23
如果吳選手冇因為父幹入圍
此單嘢反變為父累
吳父親更應該推動泳總膠層出黎解畫釋除公眾疑慮

父幹組合個位話自己無要求,但又有成班人自動波聲稱無夾埋一齊玩俾面派對,就算鐵咀銀牙都難服眾啦!

我只想指出吳選手真係無選擇,唔係佢話唔去就可以退賽,唔係佢肯讓位就可以俾郭選手出賽。

但我由始至終都認為港隊教練,泳總,奥委會各人都為自己行為負責任,出來交代。
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

男爵府

007~sa 發表於 18-8-29 02:48
我行街見過佢接近10次
佢完全係以為自己好靚不可一世的樣
枱高個頭行路個種

你竟然認到佢,我一定認唔到。樓上講得啱除去運動員光環,她什麼都不是,想鋪路入娛樂圈,算吧!

伯爵府

這女

大宅

回覆樓主

如果泳總高層及一班支持(吳少)運動員出來
見記者,夠膽解釋你地選拔運動員標準計法。
要求劉江華同霍震霆出來交代如何處理體育界
咁多問題

大宅

村姑 發表於 18-8-29 00:35
https://hk.appledaily.com/6996647/realtime/article/20180826/58610828

重申:

最好笑佢話網民反應不如佢預期,佢唔會以為自己出篇文就會個個撐佢掛?網民有腦分析架。

最難頂佢話睇住個「正面樂觀的小伙」崩潰邊緣云云,大佬被害者仲崩潰啦,又唔見你提下佢?成副既得利益者的咀面仲扮正義抱不平,真係難頂!

男爵府

isisting 發表於 18-8-29 08:31
家人憂學費 家浩:自己搞得掂

從事電工的郭父含淚說,自己3年前確診直腸癌後,家浩非常生性,「唔需要(人 ...

個天仲有冇眼?

所以公義係香港已經不被重視。好失望。希望天會開眼,令不道義的人受到懲罰。

香港人已經好絕望⋯⋯⋯

珍珠宮

feel sorry for the poor swimmer

首頁

尾頁

跳至