自由講場

跳至

首頁
12345...16

尾頁

子爵府

回覆樓主

我覺得又唔駛咁大反應嘅,朋友個女朋友姐,講真將來仲有幾多次見到都未知,唔駛咁在意。個男嘅感情事佢自己負責,只要唔影響到你地,講真都唔駛上心

大宅

MrsSingSing 發表於 18-9-6 09:16
品德有問題嗰個會唔會係佢新女友多d?撬朋友長腳......俾著我都唔鍾意佢新女友,但又唔會因為咁而唔見。
生 ...

都係既。。
頂多盡量頂住唔好去到個個family day都見
見一次半次ok既

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

可能佢俾人呃啫

唔明點解要疏遠個男,佢女友人品先大問題
請勿打招呼~

子爵府

環保接龍勳章

回覆 kkkk214 的帖子

佢係你老公朋友,咁你點都要俾面你老公嘅.
如果你好唔想見,咪好似其他人咁講, 話等佢地穩定D先見, 如果佢醒目應該識做.
如果佢係要帶出來, 咪保持客氣而冷淡的態度來表示你想同個女仔保持距離

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

得25歲,想法天真係正常架。唔好話朋友啦,就算自己個仔,你都無可能幫佢揀女友,唔珍惜揀錯人後果都係佢自己承担。

你唔想同個新女友family day 又唔代表要疏遠個男仔。開始客套說話咪叫佢拍耐D又穩定先,再唔係咪話怕一時三刻自己叫錯名講錯野,唔想令新女友唔高興,都係過一排先。
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

kkkk214 發表於 18-9-6 09:14
有分析,叫佢要小心個女仔
但佢覺得個新女友好單純
撬牆腳+獻身只係因為認定契細佬可作終身伴侶。。:sickm ...

問下細佬有無結婚打算? 無就唔駛帶黎, 穩定d先喇!
放下自在

大宅

babyhowie 發表於 18-9-6 09:10
咁你叫佢千期唔如辜負人,
快d籌備婚禮啦!

都好難,佢ex大佢兩年的
諗到前女友個處境就凳佢難堪

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

melody228 發表於 18-9-6 09:19
可能佢俾人呃啫

樓主想reject男帶gf黎! 唔係疏遠男
放下自在

大宅

little06 發表於 18-9-6 09:18
我覺得又唔駛咁大反應嘅,朋友個女朋友姐,講真將來仲有幾多次見到都未知,唔駛咁在意。個男嘅感情事佢自己 ...

又係既可能我同前女友都傾得埋
所以特別肉緊左。。

大宅

melody228 發表於 18-9-6 09:19
可能佢俾人呃啫

就係唔想見個女仔

大宅

樓上 #7&8 嘅 jm 都講得好啱呀!

男未婚女未嫁,而且咁年輕,其實都仲係有好大自由空間嘅

始終同ex都係拍咗一年拖,中間時間仲一腳踏兩船,佢哋兩個其實唔至於會感情太深吧!

雖然,契細佬竟然走去同個ex嘅個好姊妹攪埋一齊係有問題,但最有問題都係個女仔。如果契細佬係真心認衰仔,咁希望佢以後睇清楚鐘唔鐘意先好同人地一齊,後生仔唔好淨係用嗰度諗嘢!

唔衰都衰咗,都叫做唔好累到個ex!

見新女友嘅事暫時拖住先啦,都要俾契細佬feel到你哋唔認同佢嘅處理手法

大宅

cattz288 發表於 18-9-6 09:22

對的

大宅

回覆樓主

比著我都唔想見,你老公個fd價值觀有問題,係我都怕影響到我老公

珍珠宮

回覆樓主:

拍拖啫
何必咁認真
我又唔覺咁叫品德問題
年少輕狂無所謂

大宅

ninjarabbit 發表於 18-9-6 09:20
得25歲,想法天真係正常架。唔好話朋友啦,就算自己個仔,你都無可能幫佢揀女友,唔珍惜揀錯人後果都係佢自 ...

我都怕叫錯哈哈
外表打扮係有d似既

翡翠宮

回覆樓主:

男歡女愛大家你情我願
有乜問題

大宅

cattz288 發表於 18-9-6 09:22

係呀,繼續同佢family day冇問題
但女仔想加入就唔想囉。。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

kkkk214 發表於 18-9-6 09:16
我同佢前女友都有兩句架
同埋我都有點怕會影響老公
好彩佢都覺佢地咁樣有問題

其實遲早問題吧了,只要自己老公冇影響,我覺得就可以了。

其實,你越來越發現,身邊會很多呢d情況,現代人婚姻太脆弱,我都有老公朋友係咁。
冇咩既,之前可能都會反感,但有d關係佢地係冇可能斷,所以,遲早要面對。
禮尚往來就算,唔會太親密。

男爵府

kkkk214 發表於 18-9-6 09:23
就係唔想見個女仔

直接同佢講Ex係你朋友,接受唔到佢搶姊妹男友既新女友。Family gathering唔想見到個女仔。

珍珠宮

回覆樓主

咁叫品德有問題?都叫無拖泥帶水吔

首頁
12345...16

尾頁

跳至