論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

做左一年多啲,明年四月完約
一直對佢恭恭敬敬,佢做野不是十分好,比上不足比下有餘,但對我個女都算不錯,我都對佢唔差
今朝因為佢收埋我啲野佢搵唔返又唔知個樣係乜野又唔記得左自已放係邊,比我話左幾句,佢就突然同我講如果我唔想佢係度可以同佢講,唔洗講呢啲唔洗喝佢,跟住我就話,我向住塊鏡鬧都唔得,邊有喝過佢,跟住佢同我個女著襪著得勁大力,呢次係第二次我見佢將啲怨氣發落個女度,之前仲有一次。
但個女視佢為好既朋友

我又有左,出年四月生

應唔應該繼續用佢好

大宅

唔續,只會變本加勵,到時一定惡過你,你就後悔。

大宅

JANJAN623 發表於 18-9-10 09:06
一直對佢恭恭敬敬,佢做野不是十分好,比上不足比下有餘,但對我個女都算不錯,我都 ...

要換人,善良的人不會發洩在小孩身上,仲要係有感情的小孩。他已經不怕你,以後你BB係佢手上好危險。盡快換人啦。我過來人都唔想見到又有小孩受傷

wcpcelia    發表於 18-9-10 10:14

子爵府

anniter1000 發表於 18-9-10 09:22
唔續,只會變本加勵,到時一定惡過你,你就後悔。

一萬個同意!將對顧主的怨氣發洩系小朋友身上的人絕對唔留得,你生完第二個之後她只會變本加厲

公爵府

一直對佢恭恭敬敬,佢做野不是十分好,比上不足比下有餘,但對我個女都算不錯,我都 ...

我意見係咁, 換左未必好亞囡又要適應, 你又快有初生B.B.工人唔係最差, 可能大家有誤會。

你試下同佢座低傾, 問佢覺得你平時對佢點, 佢做錯事你有冇比機會佢改( 大前提係你平時對佢禮貌, 做錯事冇呼喝佢) 問佢係度做開唔開心, 如果開心可唔可以唔好再發脾氣落小朋友度, 直接同你講。

如果佢答你全部負面, 你就只能叫佢比心機做, 你自己靜靜地揾個另一個工人。

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

佢會唔會唔想照顧2個小朋友?
每日望住佢哋就充滿力量啦!

大宅

vickymok717 發表於 18-9-10 11:00
佢會唔會唔想照顧2個小朋友?

我之前問佢既時候有問過佢想唔想學下照顧nb ,佢話想,咁我就諗住同佢續約,但佢宜家咁。。。

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

JANJAN623 發表於 18-9-10 11:01
我之前問佢既時候有問過佢想唔想學下照顧nb ,佢話想,咁我就諗住同佢續約,但佢宜家咁。。。
...
因為睇佢態度同語氣, 我覺得佢博炒多喎
每日望住佢哋就充滿力量啦!

大宅

JANJAN623 發表於 18-9-10 11:01
...

我個囡唔難處理,因為佢返全日幼稚園的

大宅

JANJAN623 發表於 18-9-10 11:03
我個囡唔難處理,因為佢返全日幼稚園的

本身佢今年聖誕節買左機票返去菲律賓七日,如果我呢段日子搵倒人,可能聖誕節就比佢走

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

好明顯, 你有咗, 怕揍new born 又多咗野做, 博炒。

大宅

lily-of-valley 發表於 18-9-10 12:21
好明顯, 你有咗, 怕揍new born 又多咗野做, 博炒。

嘩。。。乜咁攻心計架。。。
但佢明年四月就約滿,唔做咪唔做點會想博炒? 博炒對佢有好處咩?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

JANJAN623 發表於 18-9-10 12:25
嘩。。。乜咁攻心計架。。。
但佢明年四月就約滿,唔做咪唔做點會想博炒? 博炒對佢有好處咩?
...

佢地唔同我地心態, 炒有多個月唔使做。 以為自己好吃香, 攪得掂你女, 係佢揾工selling point籍口。

侯爵府

佢去死啦,發脾四喺我細路身上佢休想再做

大宅

回覆樓主:

最後結局,我呢個姐姐剛剛同我辭職了

男爵府

JANJAN623 發表於 18-11-5 23:32
最後結局,我呢個姐姐剛剛同我辭職了

會發脾氣落個小朋友度唔慌中意小朋友。
肯定係怕湊nb.
佢辭職仲好, 省一個月炒佢既代通知金。

大宅

Solarflare 發表於 18-11-6 11:46

會發脾氣落個小朋友度唔慌中意小朋友。

可能因為我對佢唔差,佢比足夠時間我去請過一個新,四月先bb

首頁

尾頁

跳至