自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

如果老公/男友送d實用野俾你,如手袋、銀包、錶呢d俾你,但一打開你係唔鍾意嘅,你地會俾咩反應?

無反應講多謝?
扮開心/扮鍾意?
直接表示唔鍾意?
嬲佢亂咁買?

好,俾完反應啦,咁會唔用件禮物?

我啱啱好衰咁掩蓋唔到唔鍾意嘅樣,多謝都無講,我知自己好衰,但係真係唔鍾意扮唔到開心

男爵府

回覆樓主

直接表示唔鐘意,叫佢再買過

伯爵府

ilovefat 發表於 18-9-13 14:50
如果老公/男友送d實用野俾你,如手袋、銀包、錶呢d俾你,但一打開你係唔鍾意嘅,你地會俾咩反應?

無反應 ...

直接問佢有冇收據(打算自己去店舖換)

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ninachu 發表於 18-9-13 14:59

伯爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主

唔鐘意,即刻一齊去換貨。

侯爵府

回覆樓主:

2、仲要用一排
活在當下

男爵府

叮妹 發表於 18-9-13 15:05
2、仲要用一排

你真好

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

生日試過,我就係冇反應,畀佢睇到我唔驚喜。
跟住佢有啲唔開心
月光很美麗☺

伯爵府

回覆樓主:

好核突呀,下次米送

侯爵府

ilovefat 發表於 18-9-13 15:05
你真好

吾用怕佢吾再送
活在當下

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主

直接表示唔like

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

試過錶
同佢講 呢隻好似成熟左d
無咩機會戴
跟住攞張單去換

大宅

2019新春慶豚圓

ninachu 發表於 18-9-13 14:59

我都會,哈哈!不過我會先講多謝,讚佢好有心,但想一齊去睇有乜其他款 不過我老公而加都醒水㗎喇,會先講定有收據,如果我想可以去換

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

如果係我老公咁做,我會扮開心照用。

事實係:我老公唔會未經我過目就買嘢俾我,佢送嘢俾我一定係同我一齊去揀,所以從來唔會有驚喜,但一定唔會有驚嚇。

男爵府

crystal媽咪 發表於 18-9-13 15:07
生日試過,我就係冇反應,畀佢睇到我唔驚喜。
跟住佢有啲唔開心

係囉,我見佢都好失望,但我又何嘗唔係

伯爵府

ChloePP 發表於 18-9-13 15:10
我都會,哈哈!不過我會先講多謝,讚佢好有心,但想一齊去睇有乜其他款 不過我老公而加都醒水㗎喇 ...

事實係有幾次大家都試過唔滿意對方禮物,有單一齊去換

珍珠宮

2019新春慶豚圓 畀面勳章

ilovefat 發表於 18-9-13 14:50

無反應 ...

我會直接講,下次唔好再買

上次試過老公買手鍊,
我跟本唔鍾意,無帶過

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我隻求婚戒指 望咗一眼之後收埋咗, 冇戴過... 連扎花都係好老土... 好彩唔係送去我公司

男爵府

回覆樓主:

反應要好開心,用俾佢睇(平日自己就唔用)
唔會講我唔鐘意,佢買得一定用心揀過

我都好開心

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ilovefat 發表於 18-9-13 15:11
係囉,我見佢都好失望,但我又何嘗唔係

佢即刻問我係咪唔鍾意???
我話唔係,不過點解你會買。
佢話以為我好鐘意先買。激死我
佢話出年畀返現金算啦
月光很美麗☺

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊