夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

其實如果家庭對你有好高價值,係你人生不可或缺嘅東西,你自不然唔會做啲事去冒險。你如果唔想要一頭家,及早同你老公講聲,你當然可以選擇愛情,不過唔好將來又想死痴住今日嘅家人就好,你走咗大家好易變成陌生人,唔單止你老公,你個女都好有可能係,見過唔少例子自己放棄咗家庭,人到中年就想搵返家庭溫暖,方才深感失去後不能重來。

愛情、曖昧嘅感覺其實可以很廉價,它廉價在換了別人你也容易會產生。我唔質疑你搵愛情嘅能力,不過女人過了40,可以獲得愛情嘅機會一年比一年急降,你要嘅男人嘅底線亦只能不斷向下調。跟有些JM不一樣,我不會叫你強留在這個家庭,因為不是所有人都有能力愛人,與家人建立感情,保護家人,如果這些是你不會的事,請你及早離開,讓他們可以找個更好的女人去替代你。

BK的女人大多很成熟,有睿智,如果你只是想找人一起遐想廉價的愛情,你去錯論壇了。

男爵府

Nancy20090615 發表於 18-9-20 11:21
而家出題果个係你, 你理掂自己喇, 喇乜人地黎講.

惱羞成怒而已,其實光明磊落咪响自己FB分享囉,覺得咁冇問題直頭唔洗上嚟問啦,又話忍唔住約人食lunch,控制唔到自己呢樣嗰樣。好心玻璃心就唔好响公開論壇拉高自己肚皮講私人或踩界嘢。

男爵府

Mandycatmama 發表於 18-9-20 14:32
論壇唔係比人討論咩?梗係有正有反先有野講落去。而家已經唔係講緊我個case係你地眼中有幾錯,而係現實根本 ...

你啲煩惱都係自找嘅,當年你老公花弗,你唔鍾意係可以走,唔走就自己硬食,雖然走唔走都可能有人同情你,但你今日想背夫偷漢,冇咩人同情你係正常。確實有好多女人嫁咗之後冇話心野,但呢啲你理得人啫,或者人哋真係有個好老公,同無唔無知冇關係,有時真係物以類聚。再者,做人唔係永遠講回報,我專一只代表我愛呢個人,就唔會忍心傷害佢,唔做偷偷摸摸的事,對得住自己,對得住人,就係咁簡單,我老公他日遇到個更好嘅,我會成全佢,我哋兩公婆都係對對方咁講,唔係我哋對對方或自己冇信心,而係愛包括比自由對方選擇,希望對方好。

多口講句,其實你嘅煩惱正正就係源自於你的無知,唔了解自己,唔清楚咩係愛,但覺得自己角色上有責任,於是做啲/想做啲過唔到自己又過唔到人嘅事情。

首頁

尾頁

跳至