自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

hellomamiii 發表於 18-9-20 01:32
係,本來大快人心 ,但替苦主可憐,咁辛苦生3個女再追到個仔,呢幾個竟然鍾意二奶情婦! 有冇常識,有冇孝 ...

大家覺得怪?其實唔奇。個老豆長期“霸住“管教,係佢地面前由細到大在教養中都不停暗示佢地嘅媽媽不是,你想一下d仔女總會同阿媽有疏離,會同情個老豆添。現實係我有個親戚就係咁,女親戚都好錫仔女,奈何要係上輪班工作,佢地係外國居住,個老豆就在家附近工作,可以多時間接觸仔女,常同仔女講佢幾咁關心佢地,“嗱,你阿媽就唔得“這類說話,幾十年洗腦,点會同情阿媽。我地因有家事才同這位親戚有多些接觸,之前見女親戚有些情緒不好,後來才知係佢老豆一手成。可以咁講,女親戚係只用來生仔,賺錢幫補養家,仔女係個男人嘅,同佢無關。另類邪教!

男爵府

hellomamiii 發表於 18-9-20 08:48
唉,慘,但亞媽點衰都唔洗想佢死嘛 都成廿歲,而且事發當日亞媽仲車仔女番學,每天親 ...

係。我個女親戚好愛錫對仔女,佢有回港探自己人,都常常話好羨慕d阿媽同女咁好感情,自己同個女就麻麻。佢阿女同人訂婚都只係同老豆講,佢地還常用英語交談笑阿媽。(題外話係佢地係ABC以為自己真係白人,大老美,都睇清楚自己層皮)。我地親戚gathering都係咁,當我地唔識聽,係LuLu。所以今次這批仔女咁都不出奇。

男爵府

hellomamiii 發表於 18-9-20 09:50
唉,可悲,咁我都要小心 希望你朋友親子關係好番

冇得好。佢地全部一組了。現在女親戚退休,大家就叫佢多回港,大家約埋去旅行咁,勸佢睇開d,當前世欠落,今世還完,回來和我地班“三姑六婆“去旅行好過啦。

男爵府

HoshiSora 發表於 18-9-20 12:11
成件事,所有的人和事,都很心寒丶可怕!
所以說,
不要罵人是狗。

我都不喜歡用狗去鬧人,因為狗係對主人忠心,但人就係不是人,用怪物,異形等好些,或者係惡魔。

首頁

尾頁

跳至