自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

tommyxsarah 發表於 18-9-24 10:31
係呀 !所以我都叫屋企人買左果間,有幾多人可以係屋企咩 ,唔洗去醫院捱。

佢地家人都住到發左 , 間屋 ...

唔係自殺,被殺..都冇咁煩

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

twotigers 發表於 18-9-24 10:58
升咗大家分返,如果蝕,又有交嗌

仲有埋家電都要分...不過我都而家都唔知點解去到果步先分

珍珠宮

good_pig 發表於 18-9-24 11:16
仲有埋家電都要分...不過我都而家都唔知點解去到果步先分

唔啱早啲分手係好事,結咗婚仲麻煩

禁止訪問

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

唔會買

禁止訪問

珍珠宮

cinda72. 發表於 18-9-24 11:22
唔係架,升都有得嘈架,我接觸唔少
住緊既,真係有本金都唔願比番另外果個 ...

諗起金山阿伯事件

公爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆 LittleRoxie 的帖子

我認同你師傅果句"咩人買咩樓",因我住緊間屋上手業主欠債平賣,我同C6都係財政穩健既人,我地住左幾年,財政都無問題~不過凶宅我就唔得啦,幾平都唔會買

公爵府

回覆樓主

風水係講巒頭同理氣,可能本身兩樣都唔好,加埋佢條命。
亦可能因為流年差,但下一年又會無事。。。
其實信就要揾個風水師睇下,但舊業主嘅磁場係負面,有機會會逗留喺間屋度不散。要清走舊磁場才好入去住。

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

咁大投資, 唔會搏買間上手屋主都運滯既樓

公爵府

回覆 mocha20150323 的帖子

我01年買第一間, 細價樓300呎, 銀主盤.
買左之後, 需然公司摺左, 但另一份工唔洗兩年, 人工加了一倍.

住了4年, 有錢換3房新樓先賣左...........我覺得個銀主盤風水好好.

其實唔同地運及入伙時間唔同都會令間屋成個風水唔同晒.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

mocha20150323 發表於 18-9-24 04:36
A借左好多人錢,生意失敗+官非,無錢還債。

宜家得層樓,要平賣,朋友想賣左2房單位再加d錢換佢呢個三房單 ...
如果價錢..........合理我有興趣

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

我愛Corina 發表於 18-9-24 04:46
搵個風水佬去睇下先。

子爵府

koko2000 發表於 18-9-24 12:50
回覆 mocha20150323 的帖子

我01年買第一間, 細價樓300呎, 銀主盤.
認同。當年我老闆買銀主盤,仲要知道上手業主破產。
但佢住就風山水起,D錢多到洗吾哂,仔女一個英國名牌大學畢業,一個讀醫,老公錫到燶~

伯爵府

一命二運三風水

如果屋主好命有運,間屋風水差都無乜影響
如果屋主時都命平平,就唔好博。買樓唔同租樓,想走都唔係咁易。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

如風水有事,咁佢同方向樓上樓下都好唔掂啦,点會净得一户風水唔好。

驚就請風水佬上去睇下,扮親戚好喇,會令业主反感的,有咩,出左屋先講。

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

mocha20150323 發表於 18-9-24 04:36
A借左好多人錢,生意失敗+官非,無錢還債。

宜家得層樓,要平賣,朋友想賣左2房單位再加d錢換佢呢個三房單 ...

我認同,上手住到咁,一樣有問題,氣場唔好。可能有人覺得上手自己個運唔好,不過可以話比你個,就係佢運衰先會搵到衰樓

禁止訪問

好媽媽勳章

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

LittleRoxie 發表於 18-9-24 14:20
不是想騎刼,樓主的post
係突然想到,有幾個大型屋苑
有d單位係好出事,大家可以注意吓

期待
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

首頁
12345...6

尾頁

跳至