跳至

首頁

尾頁

別墅

約左黎緊17號開刀, 但頭先11點幾見紅呀, 醫生叫我去醫院聽下bb心跳先, 唔知阿b係咪要搶閘出世! 尋晚同今朝都宮縮得好勁呀! 好緊張!!

大宅

快d入院睇睇啦......我都好緊張,祝你生個肥肥白白個bb呀...........

複式洋房

祝大小平安! 等你的好消息.

別墅

我返來了, 頭先去左醫院駁機聽bb心跳, 一切好正常, 醫生話可以按番原本的schedule先, 但就叫我呢幾日休息多d, 密切留意住個情況. 希望阿b乖乖地啦, 因為呢兩日入院係公眾假期要俾多成萬幾二萬銀!!

尋晚同今朝都一路有幾密的宮縮, 仲要係有少少痛, 估唔到今朝就見紅!!! 我尋晚仲去左戲院睇戲!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

咁你哩幾日要休息下啦....唔好週圍去呀!!
係咪即係醫生睇完覺得都未生得...所以叫你返屋企等好過呀??原來見紅都仰要等好耐架...我以為見紅就快啦添!!

別墅

如果你bb真係17號出世,就同我同月同日生日喇,呵呵
我預產期23號,老公成日都希望bb同我同一日,hehe 預祝一切順利,生個肥肥白白可愛既牛bb啦
原帖由 bobg 於 09-4-12 12:42 發表
約左黎緊17號開刀, 但頭先11點幾見紅呀, 醫生叫我去醫院聽下bb心跳先, 唔知阿b係咪要搶閘出世! 尋晚同今朝都宮縮得好勁呀! 好緊張!!

男爵府

咁你要頂多一日啦,過咗聽日出生就唔洗比貴D囉。。

原帖由 bobg 於 09-4-12 15:15 發表
我返來了, 頭先去左醫院駁機聽bb心跳, 一切好正常, 醫生話可以按番原本的schedule先, 但就叫我呢幾日休息多d, 密切留意住個情況. 希望阿b乖乖地啦, 因為呢兩日入院係公眾假期要俾多成萬幾二萬銀!!

尋晚同今朝都一 ...

大宅

好媽媽勳章

好好休息下喇!!我諗你好快生得喇!!

別墅

原帖由 poloking 於 09-4-12 15:59 發表
咁你哩幾日要休息下啦....唔好週圍去呀!!
係咪即係醫生睇完覺得都未生得...所以叫你返屋企等好過呀??原來見紅都仰要等好耐架...我以為見紅就快啦添!! ...

其實頭先醫生無出現, 係由護士駁機聽心跳, 之後將個結果(好似張心電圖咁)fax俾醫生睇. 醫生話因為我無穿水, 同埋雖有宮縮, 但唔係好痛同無規律, 所以覺得可以等下先, 咁就唔駛呢兩日咁貴! 不過佢話都好難講, 有d人返到屋企又再痛過要即刻再入院都會. 希望阿b呢幾日乖乖地!

別墅

原帖由 小benben媽咪 於 09-4-12 17:30 發表
如果你bb真係17號出世,就同我同月同日生日喇,呵呵
我預產期23號,老公成日都希望bb同我同一日,hehe 預祝一切順利,生個肥肥白白可愛既牛bb啦
...

嘻嘻, 其實17號係我老公生日, 所以都有少少專登揀呢日黎開刀架! 不過要睇下阿b想唔想, 如佢真係要早都無計囉! 希望佢乖乖地!

別墅

原帖由 chole16 於 09-4-12 17:44 發表
咁你要頂多一日啦,過咗聽日出生就唔洗比貴D囉。。

我地頭先同阿b講數呀, 如果你唔想17號, 咁你自己揀14-16是但一日啦, 不過要係朝8晚9之間, 因為半夜都好貴!!

老公仲搞笑, 同阿b講, 你乖乖地啦, 幫我地慳番d錢就可以帶埋你去日本玩!!

男爵府

半夜出世又會好貴?你開刀架?要office hours個醫生先會收正常價錢,其他時間要加錢架咩?我淨係知如果你要指定時晨先要額外加價咋喎...

原帖由 bobg 於 09-4-12 18:37 發表

我地頭先同阿b講數呀, 如果你唔想17號, 咁你自己揀14-16是但一日啦, 不過要係朝8晚9之間, 因為半夜都好貴!!

老公仲搞笑, 同阿b講, 你乖乖地啦, 幫我地慳番d錢就可以帶埋你去日本玩!! ...

別墅

各位, 我估我阿b等唔到星期五開刀啦, 尋晚成晚好密宮縮同陣痛, 而家醫生幫我改左聽朝8點開刀, 希望阿b可以捱到果時先出來, 唔駛我地俾多咁多錢!

別墅

原帖由 chole16 於 09-4-12 21:00 發表
半夜出世又會好貴?你開刀架?要office hours個醫生先會收正常價錢,其他時間要加錢架咩?我淨係知如果你要指定時晨先要額外加價咋喎...

係呀, 我開刀. 個附加費係醫院收(星期日/紅日同半夜), 唔關醫生事!

男爵府

祝你一切順利啦!!!

原帖由 bobg 於 09-4-13 11:03 發表

係呀, 我開刀. 個附加費係醫院收(星期日/紅日同半夜), 唔關醫生事!

別墅

加油呀~~祝一切順利
我mm去wc都有一細點紅,唔g算唔算見紅,我預產期23號,現在觀察緊.....都唔g入唔入院好,好緊張呀
請問其她有經驗媽媽可以給點意見嗎 ?

別墅

GOOD LUCK 呀 bobg ~~

祝生產順利, 等你好消息

別墅

我預產假都係23號呀, 不過宜家咩動靜都冇

原帖由 小benben媽咪 於 09-4-13 22:40 發表
加油呀~~祝一切順利
我mm去wc都有一細點紅,唔g算唔算見紅,我預產期23號,現在觀察緊.....都唔g入唔入院好,好緊張呀
請問其她有經驗媽媽可以給點意見嗎 ? ...

大宅

好媽媽勳章

bobg,
祝你一切順利!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至